Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převodový olej

Od: punker* odpovědí: 8 změna:
Ahoj. Mám Fiat Brava 1.6 16V 76kw r.v.99 a teče gufero mezi poloosou a převodovkou,tak po výměně gufera chci dát i nový olej,auto má najeto cca 237tis.km. Když tekl olej tak byl žlutej,ale když sem vytáhl poloosu tak vytekl černej hnus. Nevím jestli byl někdy měněnej,ale v manuálu se píše myslím po 120tis km. Patří tam TUTELA CAR ZC 75 SYNTH což by měl být 75w90. Musím nutně dávat 75w90 nebo stačí 75w například Mogul Trans SAE 75W?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jinx*
hodnocení

0x

skus oleje.cz

punker*
hodnocení

no tam si olej maximálně koupím,ale mě zajímá jestli ho můžu takto zaměnit :)

martinxx1

Dol bych tam to co tam patří

punker*
hodnocení

tak na konec asi dám,ale je to za nepěkný peníze :D

solenza*
hodnocení

0x

A odkud jste? Já bych dojel do Pardubic a v podnikové prodejně bych koupil olej stejné viskozity od Parama.

punker*
hodnocení

Jsem z Mor.Krumlova

hodnocení

0x

Klidně tam nalej třeba stolní olej,ale pak se nediv že ti převodovka nebude fungovat dobře.Jsou převodovky,které při nedodržení specifikace dané výrobce nefungují jak mají,nevím zda-ki fiaty patří mezi ně.Já osobně bych to dodržel,ale je to na tobě!

punker*
hodnocení

jo už mám objednanej :) za 250Kč litr... mechanik u kterýho to mám objednaný říkal že do těch fiatů dává i levnější,ale radši objednal za 250Kč aby sme za ním nepřišli že to oddělalo převodovku tak snad bude vpohodě :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]