Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STK + E na LPG

Od: diesel® odpovědí: 6 změna:

Zusil jsem vyhledat,tady není nic a "strýček Google" mi také nedal jednoznačnou odpověď.Jak to mají auta se zastvbou LPG s technickýma a emisními kontrolami popř revize na LPG zařízení.

Děkuji za odpo.

PS-uvažuji o změněn pohonu ,i když v mé kategorii jsou auta s tímto pohonem větší vzácnost než naftové.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x
Doporučená zkouška těsnosti a prohlídka plynového zařízení výrobcem plynového zařízení je 1x ročně. Tato prohlídka je též prováděna v rámci měření emisí. Intervaly pro servis jsou podobné. Výměna membrán ve zplynovači se doporučuje po 60000 km.náklady na servis _ vozy na LPG musejí každych 12 měsíců nebo každých 10 000 na měření uníku tedy revize, a každych 20 000 na vyměnu filtru .revize zařízení LPG v automobilu by se měla provádět 1x za rok nebo po ujetí 10 000 km. Tato revize je také součástí měření emisí na benzin/LPG. Toroidní nádrž LPG má životnost stejně tak jako válcová nádrž LPG - 10let od data výroby. Datum výroby je vyražené na štítku každé nádrže.Máš tam toho dost.
olaf71*

po mě revizi LPG při měření emisí nikdo nechtěl. při STK ano, kdy revize nesmí být starší jednoho měsíce

jarda3*

To je nejake divne ne? Proc by se periodicka revize LPG mela prizpusobovat STK? Proste bud je platna, nebo neni...

doplněno 12.05.13 21:31:

Po me ji teda nechteli ani pri EK ani pri STK a ani jsem ji nedelal.

olaf71*

po někom nechtějí na STK či emisích ani auto.

každopádně je revize povinná jednou ročně, nebo po ujetých 10 tis.km. pro STK ne starší než 30 dní.

nu*
hodnocení

0x

revize LPG je každý rok, a až poté co je provedena revize LPG se jede na emise a STK...emise a STK jsou u ojetiny kategorie M1 každé 2 roky.

Firma co montuje LPG vydává k TP přílohu, kam se každý rok zapisují revize.Tato příloha se předkládá pži zápisu LPG nauřadu, pak se předkládá při každoroční revizi LPG a na STK při prohlídce.

momo*
hodnocení

0x

Dobrý den. 1X ročně revize LPG - 150Kč. Normální STK 1X za dva roky +emise benzín+ LPG. 1X za 10 let výměna nárže LPG. Nic navíc jsem neplatil. Svíčky nebo filtry se mění jako u každého jiného auta. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]