Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kde na motoru bývá umístěno vysokotlakové čerpadlo jak CR tak PD?
Jsou to elektrická čerpala, nebo je pohání klikovka?
Poté mohl by mi prosím někdoříci co jsou to za součásti na motoru označené písmeny 1-5?
Předem děkuju moc
1-řemenice - vstřikovací čerpadlo
2-řemenice klimakompresoru?
3-řemence posilovače?
4-řemenice na kikovém hřídeli
5-nwn
Teda na normálním motoru by to tak bylo-tady mi chybí řemenice na vačce která by měla být cca v místech jak je šedý puntík!Leda že by to mělo rozvod OHV a potom by č.3 byla vačka.
doplněno 12.05.13 16:09:Znalci-pkd se pletu,tak mne opravte ale nekamenujte!
doplněno 12.05.13 18:24:Jak to mmaj CR nebo PD nevím,jen klasika a staré přímovstřiky jako třeba motor T912 z vejtřasky.
tuším že CR čerpadlo je umístěné buď jako rotačka -pohon řemenem od klikové hřídele a nebo je na hlavě a je poháněno od vačky...jsou to mechanická čerpadla.. elektrické je jen podávací v nádrži... PD vysokotlaké čerpadlo jako takové nemá... resp. vysokotlakým čerpadlem je vstřikovač, zboku na hlavě má tandemové čerpadlo pohaněné vačkou, které tlačí tuším do 10b, pak je ještě podavací čerpadlo v nádrži...
Děkuji, opravdu ještě nevíte co je ta 5ka? Dává se to pod vanu motoru.
Jinak čerpadlo od serva je také poháněné ve všech případech od klikovky či vačkovky? Nejsou třeba elektrická?
Ta 5 je pravděpodobně olejové čerpadlo a je umístěné ve vaně. Serva jsou i elepektrické. Jinak na tomto obrázku není ani jedna kladka na pohon vysokotlakého čerpadla.
1. servo
2 kompresor klimi.
3 vodní pumpa
4 klikovka.
Všechny ty kladky jsou na plochý drážkový řemen a ten čerpadlo nepohání.
doplněno 13.05.13 23:44:Tak olejové čerpadlo nejčasteji bývá poháněno od rozvodů. je tam kladka (řemenice) kterou pohání řetěz nebo řemen podle typu motoru. U řemenového rozvodu to bývá poháněno "hřbetem" řemene a kladka není ozubená, Jak jsem ,ale psal je to motor od motoru,ale přímo od klikovky si nevzpomínám, na žádný motor.
doplněno 14.05.13 13:33:axus® ty ozubená kola byla často součástí rozvodu, viz. třeba nezničitelný Disel motor Fiat 2.5 , který se dával do Ducata a Cromy. Tam byly dvě ozubená kola, která poháněla právě olejové čepadlo a a naftovou rotačku.Řemen byl jen od čerpadla k vačce.
Tech způobů je mnoho. Když jsem myslel, že není přímo poháněné od kliky, měl jsem tím na mysli že není přímo na klikovce nějaké šnekové ozubní. Jinak samozřejmně je vše co se točí poháněno od klikovky, nějakým způsobem. Není li použit nějaký elektromotor.
Jeste si zapomel na pohon olejoveho cerpadla ozubenymi kolecky.
Jinak primo na nose kliky ma olejove cerpadlo napr. mx5, D-4D motory to maji skoro na klice a tusim, ze i 3000GT to taky tak mela. To si ale nejsem jistej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.