Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám mastra s motorem 2.5Dci, najedu cca 300 km a zmizne mi 1l oleje. Když zastavim, tak vzdy zustanou po me dvě kapičky, ale nechce se mi věřit, že to uděla za 300km litr oleje. Nebude nějaka vada motoru? jde to nějak zjisti, nemyslim tim servis diky.Pavel
Ještě se mi stava, tak 2x za den, kdy najedu cca 200km, tak že jedu v otačkach cca 2000ot/min je jedno jakou rychlost mam zařazenou, tak motor najednou zdechne, zmačknu spojku nastaruju a jedu dal. Nevim co to muže byt za vadu :/// Diagnostika nic neukazuje, ukazala jen snimač tlaku paliva coomonan rail, který jsem koupil a nechal vyměnit, pak ukazala, chybu v spojkovým spinačem, ten jsem taky koupil a nechal vyměnit. A od te doby co mi to zdechlo poprve, tak mi sviti na pristrojovce stop + chyba motoru, diagnostika ukaze neznama chyba a nejde to vymazat, tak že to sviti pořad. Jezdim tak cca 1 měsíc denně 150-200km vždy mi to za den 2x chcipne ale jede. Co to muže byt za chyba?
Kolik má auto najeto?...z dvou kapiček určitě nezmizne tolik,musí to mizet do motoru...přes ventily,pístní kroužky nebo přes těsnění hlavy do vody(není náhodou ve vyrovnávací nádržce na chladící kapalinu na hladině takový mastný šlem?
Pravděpodobnější příčina je to,že se to mechanicky dostává přes opotřebované součásti motoru do spalováku...buď přes ventilové dřiky nebo přes pístní kroužky
Pkd na 300km zbaští či vyteče litr oleje je někde zrada-pkd jsou kapky pod autem,tak musí být vidět kde teče.Pokud je od oleje celý motor-tak umýt a sledovat kde teče a přetěsnit.(soudím dle těch kapek jak píšete). Nebo motor baští olej a v tom případě je to taky špatně a nezbude než přetěsnít gufírka ventilů a možná pístní kruhy!K další závadě-diagnostika nebo opraváře-ZNALCE těchto aut.
doplněno 11.05.13 14:21:Litr na 300km je hodně i kdyby to baštilo!Jsou to dle mne spojeny dvě závady! Špatné těsnění či gufero (nebo jak doplnil hadice) a ještě i spotřeba oleje ať již přes pístní kroužky či gufera ventilů nebo přes turbo! Docela běžná spotřeba přes gufírka ventilů (především motorů 16V) je tak litr na tisíckm!
doplněno 11.05.13 14:24:Ještě mne napadlo-pkd teče ,byť jen málo,tak musí být motor celý znečistěn od oleje,nebo podvozek!
PS pokud není na cca 600km provedena 3X výměna olejové náplně tak to ještě neteče a je vše v normě!
osobně se mi toto stalo na BX14RE -teklo guferem poloosy (společná náplň oleje pro motor i převodovku!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.