Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybíjení baterie,nejde startovat

Od: pepiik odpovědí: 3 změna:

Ahoj tak když už se mi sere auto ,tak už motorka taky:-D Mám Hondu CBR 1000RR Fireblade - takže nastartuju,podotíkám baterka nová,vše ok,jenže chcipnu motorku a podruhém startování nic,minulí rok jsem takto jel do iTALIE a tam se mi to stalo poprvé,jízda oběd odpočinek a nešlo nastartovat,nevím čím to bylo protože se ro roztlačilo a od te doby to nedělalo,a ted to začlo dělat znovu,napětí na baterku jde,myslel jsem že to je cívkou ,ale bohužel není nechal jsem namotat novou! Pro chytřejší hlavy než mám já- Nastartuji jednou na nabitou baterii a víckrát ne!:-D

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

A měřil jsi napětí na baterii, když to nešlo nastartovat a vabíjecí proud při vypnutém motoru? To má být první krok při hledání pčíčiny téhle závady.

Mimochodem, co s tím má společného cívka?

doplněno 10.05.13 21:06:

*vybíjecí

pepiik
hodnocení

no soused měl ten stejnej problém a bylo to cívkou:-D ted jsem vše proměřil a zavada vypadá na regulátor dobíjení a ted mi přišel mail od Hondy že 8/10 je příčina regulátor a zbytek cívka,zitra uvidíme!

hodnocení

0x

Může to být problém s dobíjením - baterka se nedobíjí. To lze změřit naprosto bez problémů pomocí voltmetru - po nastartování motoru se musí zvednout napětí na svorkách na baterce. Když naopak klesne, dobíjení je v háji. Vadný regulátor napětí baterku ničí - dobíjí se potom moc vysokým napětím. Problém může být i v senzorech, sondách, které dávají ŘJ špatné informace - zahřátá motorka se třeba nepřepne ze sytičového režimu a potom nejde zahřátý motor nastartovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]