Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro na starém autě

Od: westiik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, jsem zde s novou otázkou, opět ohledně mého vozu Fiat Croma 2,5TD, r.v. 1991. Chtěl bych se zeptat na tři věci. Mám verzi vybavenou ABS, ale je mimo provoz. Myslíte, že může být problém jen v zanesených snímačích otáček na kolech? Dále mám v pojistkové skříni pojistku na vyhřívání předních sedaček a dokonce i k sedačce vedou drátky, ale nikde nemám žádné tlačítko pro zapnutí. Nenapadá někoho vysvětlení? Před nějakou dobou mě dodávka do protivky v zatáčce jela uprostřed silnice a než její řidič zareagoval, já byl nucen strhnout řízení vpravo a narazil jsem kolem do obrubníku (bohužel na rovno, takže na něj kolo nenajelo, jen narazilo). Byl jsem s tím v servisu a nechal si seřídit sbíhavost (bohužel odklon seřídit nešel). Auto nikam netáhne ani neskáče, ale při jízdě je slyšet od kola periodicky, v závislosti na rychlosti se opakující, rány. Nevíte, jestli je to rameno, náboj, čí snad poloosa? Jde to nějak spravit, nebo je to na výměnu? Já vím, asi si řeknete, že je to auto do šrotu, ale bylo to první čím sem jel, kde sem se naučil řídit, tak mám k němu určitý vztah.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

maxwell*
hodnocení

0x

Jako první bych doporučil nahodit na to kolo rezervua projet to. Tím bych vyloučil zda to není poškozením pláště či ráfku, poté dejte vědět.;)

hodnocení

0x

k ABS...co si myslime je myslim vedlejsi:). Pokud kontrolka v ABS neukazuje chybu - a zhasina po zapnuti klicku samostatne - nikoli zaroven s jinou kontrolkou - pak muze byt chyba i v zanesenych snimacich. Nejlepe se to pozna tak, ze cidla vycistite*palec*. Pojistku ABS ste kontroloval? A rozsvicuje se vubec kontrolka po zapnuti klicku?

k vyhrivani...od kud vedou ty dratky? Vysvetleni muze byt takove, ze vyhrivani prestalo slapat, treba jsou vymenene sedacky a podobne, tak predchozi majitel spinac vymontoval, treba je vymenena i cela palubovka... Zjistete od kud kam dratky vedou a budete chytrejsi.

k ranam od kola...to by se muselo opet videt a slyset. Takhle na dalku se muze typovat cokoli. Vlezte pod auto, podivejte se, zda nikde nic nevisi, nedrhne, neni uvolnene, zkuste brutalni silou se vsim zarumplovat. Kdyz to dostalo stos, tak to muze byt spousta veci. Pokud sel naraz z boku a je to periodicky zvuk, tak to muze byt treba i praskle lozisko, homokineticky kloub a v nejhorsim moznem pripade se naraz prenesl osou az do rozvodovky - to ale nastesti pro vas neni moc pravdepodobne. Hledejte zavadu v necem, co se periodicky opakuje - tedy otaci.

Kazdopadne, kdyz na nic neprijdete zbeznou kontrolou, tak je to na sundani celeho zaveseni. Lepsi, nez aby vam nekde ulitlo kolo a vy ste srazil lidi cekajici na tramvaj*stop*.

westiik*

Kontrolka ABS svítí stále po zapnutí klíčku, nezhasíná...proto se obávám, že možná bude na odpis řídící jednotka...Ale popravdě, pojistky sem nekontroloval, provedu hned, jak příijdu domů...a ta čidla přeci jen očistím, pro jistotu.

To nevím, ty drátky totiž vedou kamsi pod kobereček a druhý konec vede do sedačky.

Ne ne, nikde nic nevisí, ani nedrhne, kolo drží dobře, pouze ty rány trochu ruší. Byl jsem potom nárazu v servisu na seřízení té sbíhavosti, takže vím, že vše drží jak má. Akorát jsem v té době neměl dost peněz, abych mu řekl, ať se podívá na nápravu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]