Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám v garáži momentálně a vypadá, že dlouhodobě odstavenou motorku, tak jsem volal na českou pojišťovnu, že chci zrušit pojistku, že mám motorku jen v garáži, čili není proč komu co platit. Paní mi sdělila, že musím nejdřív odhlásit motorku z evidence vozidel a teprve mohu rušit motorku, jinak mohu platit pokutu cca 50kč / den. Je tohle pravda? To třeba za dva roky, až motorku zase vytáhnu z vlastní garáže, budu muset slavnostně zase zařadit do evidence vozidel a následně zahlásit pojistku? Tohle mně přijde trochu krkolomný postup. Jak se to v těhle případech v reálu dělá? Díky za reakce.
Vyřadit z ecidence, nebo pokud se počítá s někdy provoze dát RZ do depozita, je to na rok. Slavnostě nelze vyřazené znovu registrovat, tedy lze, ale zda by to stálo za to. Nebo nechat tak jak to je a pak se hádat s ČKP, prokázat neprovozování. Pokud by však postupovali dle zákona, tak bude moto vyřazeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.