Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Litá kola

Od: 0000567 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,rád bych se dozvěděl,zda je možné použít rozteč alu disků 4x98 s použitím plovoucích šroubů na rozteč 4x100.

Chci se dozvědět zda je taková věc vůbec možná a bezpečná

Díky moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Já bych si to na auto nedal, ale prý je to bezpečné.

laybor*

Plovoucí šrouby jsou určeny pro změnu rozteče o 2 milimetry (z 4x100 na 4x98 nebo z 5x100 na 5x98 nebo z 5x108 na 5x110 atd.), kdy se excentrická dosedací podložka plovoucího šroubu vychýlí o potřebný 1mm na každé z děr v alu kole pro vymezení rozdílu v rozteči. Tyto šrouby jsou schváleny ministerstvem dopravy do provozu. Jsou běžně používány všemi výrobci alu kol.

0000567
hodnocení

Ještě trošku doplnění otázky...pokud by kola měly trošku větší středovou díru než má být tak jsem někde slyšel že se musí použít vymezovací kroužky...je to nutnost nebo se to obejde i bez toho?...vždy jsem myslel že se kola vymezují šrouby a na velikosti středové díry nezáleží

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]