Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Posledních asi 5 dní jsem si na Škodovce všiml, že mi něco dře vzadu vlevo, přerušovaně, podle rychlosti. Myslel jsem si, že by to mohla být brzda (nevracející se prase nebo ruční brzda) ale po zvednutí na hever kolo chodí krásně zlehka a nijak nedře.
Hlasitost se postupně stupňovala, nejprve to dělalo jen při přidávání plynu, při zpomalování bylo ticho. Ještě jsem si všiml, že to dělalo jen když byla levá strana zatížena - na heveru to nedělalo a při zatáčení doleva bylo taky ticho.
Dnes jsem s tím jel před chvílí domů a ono škvrzání, dření, nebo jak to nazvat, bylo opravdu silné, radši jsem jel celou cestu pomalu, protože myslím že bych nebyl první, komu na Škodovce upadlo zadní kolo.
Jedná se o "užovku" s kyvadlovou nápravou, už s ní rozhodně nikam nepojedu, ale zajímalo by mě, jestli by se dala ještě nějak zachránit, nebo je to na výměnu nápravy/poloosy či vlastně čeho?
Chápu že se tu objeví názory typu "hoď to do šrotu", "pojízdná rakev" a další, ale mám ji docela rád, před měsícem a půl udělala bez problému technickou a docela ji teď potřebuju na dojíždění za prací. Díky moc za případné tipy, samozřejmě bych si to neopravoval sám, ale chtěl bych předběžně aspoň zhruba vědět, kde může být problém a co bude třeba vyměnit.
tak jsem sundal buben, vypadá tam vše OK. Je vůle na bubnu (hřídel se ani nehne, buben trošku lítá), Mohla to být jen špatně dotažená matka? (vlastně to začalo dělat od té doby co byl buben sundaný protože se měnilo lano ruční brzdy, dělal mi to známý).
Když teď bubeu nasadím zpátky a nedám tam matku, vůle tam pořád je, jak do stran, tak při pooočení (vše vůči hřídeli).
Ještě se chci zeptat, jak tam patří ten klínek, mám ho tam zkosním směrem (ven směrem od auta a ven směrem od hřídele). Je to tak správně?
doplněno 09.05.13 14:30: tak po dotažení matky je vše OK, kolo nehází, necvaká, nic nikde nedře, radši jsem to ještě projel přes pár retardérů, pravotočivou zatáčku pod plným plynem a zdá se že je všechno jak má být
po pár desítkách km raději to dotažení zopakujte - kužel na hřídeli a v bubnu mohou být omačkány. Až si to sedne mohlo by to být zase nedotaženo.
Díky Vám všem! už jsem fakt myslel, že budu shánět celou poloosu či nápravu, a ona naštěstí jen taková prkotina
odpoledne jsem s tím asi hodinu jel a naprosto v pohodě, určitě utažení budu průběžně kontrolovat, ale vypadá to že je to dobré, a závlačka by ani povolení dovolit neměla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.