Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám menší problém se skútrem.
Snažím se na to přijít už druhý den. Skútr nechce naskočit. Byl normální den jako ostatní, přišel jsem ke skútru a našlápl, skútr v pohodě chytnul a rozjel jsem se. Asi po 50 metrech z ničeho nic chcípl a už nechtěl dál jet. Od té doby nechce naskočit...
Svíčka jiskru dává (je 14 dní nová,ale radši jsem ji vyzkoušel) karburátor byl kompletně vyčištěný (a to jsem si dal fakt hodně záležet je vyfoukaný i vyčištěný tech.benzínem) , benzín do karburátoru jde, takže už nevím kde se podívat. Přikládám dnešní video natočené 7.5.2013 v 16:55.
Jedná se o čínský skútr Motorro speedjet 50ccm.
Kdyby byl někdo hodně zkušený tak bych prosím uvítal skype a ještě dnes bych šel udělat to co byste mi poradily. Videokonference od skútru není problém.
Prosím poraďte. Děkuji
Zkuste plivnout pod svíčku(myšleno stříknout benzín pod svíčku a nakopnout.pokud chytne,je vada v přívodu paliva.Pokud se to nepodaří,může být problém ve výfuku. Zase,zkusit sundat a nakopnout.Pokud ano,problém ve výfuku,ucpaný.Pokud nepomůže,zkontrolovat kostru.očistit svíčku.
No jak jsem vytáhl svíčku tak byla mokrá...jen mi nejde do hlavy pořád to jedno...že to přestalo jet po 50 metrech z ničeho nic...jako kdybych vypnul klíček...o to se jedná.. :-/ nemůže v tom mít prsty třeba sitič?
Už jsem zkusil snad vše...ale když jsem vytáhl fajfku ze svíčkou tak jiskřila...ale je trošku zčernalá...když jsem tam dal tu starou svíčku (co tam byla před tou novou) tak taky nic...a na tu starou svíčku mi to jelo alespoň na nižší otáčky...ale nechtělo jet tak jsem vyměnil...pořád mi hlava nebere...když dělá svíčka jiskru tak by se měl zapálit benzín né? Ten výfuk mě také napadl...na konci v té ďůrce je zanesený...ale jak nakopávám a mám tam ruku tak výfuk vyfoukne...jak poznám že je zečištěný? Je to seríovka a je zavařená.
Neznám tento skútr a nejde to roztlačit,třeba z kopce a zkusit to takto? Pokud je svíčka mokrá,šťáva tam jde. výfuk nejde rozebrat?Vypadá to na výfuk.nějak odzadu?Že by zůstal viset sytič a přechlastalo se to?Někdy když je jiskra slabá,neblafne to.Stačí zaoxidovaná kostra a je to.
tak jsem se kouknul do googlu a zkuste si zadat mokrá černá svíčka a je tam vícero rad co by to mohlo dělat. dám Vám sem jedno vlákno.
podle toho co jsem tam četl,možnost je sytič co se nevrací,bohatá směs,vzduchový filtr,nebo cívka.
doplněno 08.05.13 08:27:No jim se toi alespoň nakopne a pak to třeba chcípne...nebo to nejde do otáček...zítra zkusím koupit novou svíci a vyštelovat tu bohatost... a uvidíme...ten sitič je mi záhadou...musím najit jak ho vyzkoušet, jestli je v pořádku...
Zkus ještě vyhodit vzduchový filtr,očistit svíčku,a zkusit nakopnout.Jestli jsem to správně četl,vypadá to že to dělá bohatá směs,nezaskočená jehla v plováku,hele já nevím jaké jsou tam svíčky,ale napadlo mě,pokud by pasovala do sekačky,tak to zkus v sekačce.když blafne,chyba je jinde.ten výfuk nejde rozebrat? alespoň částečně?
Ve výfuku to být nemůže to by aspon chytlo a hned zase chcíplo ale aspon by to chytlo nebo "zakašlalo" tohle vypadá na problém se zapalováním. Mě když odejde svíčka tak to střelí do vejfuku do karburátoru a chcípne to a už stim nikdo nehne. Svíčka může dávat jiskru venku ale pod tlakem ve válci nemusí dávat nic. Skůtra sice nemám ale mám starou jawu kývačku takže o skůtrech moc nevim ale je to všude podobný.
Dobrý den, mě se stalo že mi taky přestal z ničeho jet.- byla v pytli řídící jednotka. 1500 součástka 1500 práce.
Pozor...SVÍČKA PŘESTALA HÁZET SVÍČKU...
Před tím házela tak jsem to neřešil..ale říkal jsem si, nová svíčka tak proč to nezkusit...no a nefunguje..přestala házet jiskru ale nehází ani ta stará...takže co teď. Fajfka? Kolik musí mít ohm (jestli nějaký odpor musí mít) nebo ještě jak přeměřit tu cívku? Jen ať to není jednotka
Pokud svíčka nehází jiskru tak je jasný že je problém zde. Ta stará svíčka jak už sem psal na vzduchu házet může a pod tlakem házet nemusí vůbec a nebo tak málo že to nestačí k zažehnutí směsi ve válci. Nejdřív bych začal s kontrolou VN kabelu (někdy to bejvá i tim) a potom koupit novou fajfku. Hlavně pozor na to že když máš odrušenou fajfku nesmíš tam dát odrušenou svíčku! potom je jiskra slabá. Bud odrušenou fajfku nebo odrušenou svíčku nikdy ne oboje.
Chtěl bych se tedy zeptat jak pokračovat. Co je VN a jak přeměřit to odrušení...nebo co to vlastně znamená?
VN kabel = VysokoNapěťoví kabel a je to ten co vede od cívky do fajfky na svíčku v něm to taky může být a odrušení ničim nezměříš nebo změříš ale nevim jak přesně se to dělá pokud máš svíčku vem ji sebou do mototechny at ti řeknou jestli je odrušená nabo ne a podle toho kup novou fajfku (u nás je odrušená za 15kč a neudrušená za 11kč) pokud bude svíčka odrušená kup NEodrušenou fajfku pokud není svíčka odrušená kup odrušenou fajfku. S odrušenejma fajfkama mám špatnou zkušenost tak raději koupim odrušenou svíčku a neudrušenou fajfku a je to pohoda . Jo a co se týká toho VN kabelu tak se zkus poptat taky v mototechně jestli nějákej nemaj a popřípadě jakej by ti doporučili a vyměn ho taky, tim nic nezkazíš a ani není tak drahej metr obyčejnýho je tak za 30kč. Nevim jestli se dnes používají nějáký speciální ale já dávám pořad ten za 30kč takovej červenej nebo zelenej a funguje to pořád mám ho dama ještě 5m
Pokud je to 2takt tak se tomu nedivím ovšem černá by být neměla měla by být správně cihlově červená. Pokud je černá znamená to bud hodně oleje v benzinu a nebo příliš bohatá směs. A ještě jedna věc nemáte facebook nebo skype? takhle se to blbě popisuje.
co simering na klice,tak to mě po zimě kleknul na babetě a ani tuk,jiskru to házelo,benzín tam šel ale sálo to okolo tak to nešlo,bohužel přes zimu jak to stálo tak ztvrdnul a bylo vymalováno
Pokud si to saje falešný vzduch tak to bud nechytne vůbec a nebo to chytne a nepotáhne to . Pokud by gufero na klice bylo špatné "jen trochu" čili by si to sálo málo falešného vzduchu tak to chytne a nepotáhne ale pokud by bylo uplně špatné tak si to nevemu vzduch s benzinem z karbece ale z uvolněnýho gufera na klice a podle mě když je svíčka mokrá tak si to falešnej vzduch nepřisává natolik aby to aspon neškytlo nebo nechytlo
souhlasím mě to jen blaflo a chcíplo pak už vůbec,tak to bylo do kola,tohle může být špatné spalování,hodně oleje,sytič,kor jestli je automatický,a nebo jehla
Já bych si skůtra ani babetu osobně nekoupil protože je to složité hlavně ten skůtr babeta ještě jde. Já okud nějákou motorku tak starou jawu nebo čz a nebo simsona protože vim že tam si to opravim všechno sám. Někdo může mít jiný názor ale já osobně má tento názor
A ještě jedna věc mi je divná. Kdyby to bylo gufero tak by to jak psal nenakopl rozjel se a zničeho nic mu to chcíplo. Tohle vypadá spíš na zaplko nebo aspon u starejch strojů. Kdyby to bylo gufero tak by to šlo možná nakopnout ale kdyby se rozjel okamžitě by to chcíplo a nebo by to jelo dál ale blbě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.