Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Favorit - jaky olej?

Od: draks odpovědí: 7 změna:

zdravím zkušené škodovkáře!

Chci se zeptat jaky olej do faťana.

Je to rok 94,strikačka jinak na LPG..olej z Lidlu W5-ka 15w40 za 300kč může být?

Nebo radeji nelít? Slyšel jsem že do střikaček se ma lít 10w40-polosyntetika, ale nějak tomu neveřím..

Poradte prosím:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

0x

Zdravím,
já bych se ho nebál, hlavně nezapomenout včas měnit, kvůli LPG raději dřív, než je doporučeno výrobcem.

doplněno 07.05.13 00:02:

Možná to nevyznělo jasně, mám na mysli 15W-40 z Lidlu :)

ar*
hodnocení

0x

Jestli už chcete dávat olej z marketu, použijte do motor ve Favoritu 15W-40

hodnocení

0x

15W-40 OK, ten z Lidlu na Favorit bohatě stačí (normy splňuje).

0000567
hodnocení

0x

Nevím,dle mě by už tyto motory měly mít 10W 40...felicie 1,3 což je téměř do detailu stejný motor,má předepsaný 10W 40

15W 40 leju do škody 120L,i do rapídka 136(stejný motor co fáčko)leju 10W 40

Co se týče toho lídlu nevím nevím jak moc máte svoje auto rád,ale já bych si tam olej ze supermarketu nedal...na kvalitě oleje do značné míry závisí rychlost opotřebovávání motoru,takže na tom bych moc nešetřil

Mogul 10W 40 extreme-vyšší střední třída a za celkem dobrý peníz nebo total 10W 40

endyfrog*
hodnocení

0x

Vždy jsem dával 15 w 40 a favorit nalítal 300.-tisíc pak jsem prodal a možná jezdí ještě dnes samozřejmně už sem něco málo doplnoval ale fakt do těhle aut stačí jen pravidelně měnit a udržíte motor v kondici

hodnocení

0x

klidně ho dej ničemu to vadit nebude :)

osobně sem do fafouna lil 10w40 :)

martinhajek*
hodnocení

0x
Tak podle technické dokumentace tam patří skutečně 10W-40, ale může se plnit i 15W-40, je to skoro jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]