Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozu na základě čestného prohlášení

Od: alfagamma* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

dnes jsem se byl zeptat na úřadě, pod který spadá moje obec, zda můžu vozidlo vyřadit z evidence na základě čestného prohlášení o tom, že vůz bude využit jinak. Bylo mi oznámeno, že toto lze provést, když dodám čestné prohlášení, fotky odstaveného vozu a potvrzení o ekologickém zlikvidování provozních kapalin a SEDAČEK...?!

Měl bych dotaz, kam ten olej, brzdovku, chladící kapalinu mám odvézt, kde dostanu papír že to ekologicky zlivkidují? Stejně tak ty sedačky, nechápu proč bych je měl dávat ekologicky likvidovat, když ani není kam. Příjde mi že ohledně těch sedaček ze mě dělali akorát pitomce... Provozní kapaliny bych jakštakš pochopil, ale na sběrném dvoře v naší obci mi doklad asi nevystaví.

Děkuji za reakce

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

napište nám kde že se to vyřazuje na čewstné prohlášení, všude chtějí ekolikvidaci nebo nějaké fotky kurníku či čtítků a vám szačí nějkaké potrezní sběrného dvora

alfagamma*
hodnocení

Tak popořadě.

"Nějaké" potvrzení nechcou, chcou potvrzení o tom, že kapaliny byly ekologicky zlikvidovány. A fotky chcou taky, o tom žádná. Ale s fotkama já problém nemám, já to auto postavím na zahradu a budu v něm mít náhradní díly na jiný vůz, které jsou v něm již teď.

Jen se ptám, kde mi to potvrzení vystaví. Děkuji za váš tón, je velice vstřícný :)

To je holt úředník . . to že sí člověk několikrát za život automobilu může měnit olej a brzdovku sám a úřadu je fuk kde olej odevzdá mu vůbec divný nepřipadne ale běda kdybys mu teď doklad o ekolikvidaci nedodal.
Zkus se zeptat u pumpy kde se dá odevzdat vyjetý olej, jestli jsou schopni na to nějaký doklad vystavit.
doplněno 02.09.13 15:10: Další možnost je zeptat se v nějakém větším servise jak oleje oficiálně likvidují oni
alfagamma*
hodnocení

V servise sem se ptal. Rekli mi ze jednou za rok prijede firma a odveze si to. Rikal ze papir, ze odebral ty kapaliny mi vystavi. Ale to neni ekologicka likvidace... :(

nu*
hodnocení

0x

je to jinak, nemůže za toi úřednbík ale nějaký bursík který ve 2. čtení prosadil novelu zákona, ten slavný zániík účelu využití...bohuižel zákonodátce neuvedlk do zákon CO a JAK má žadatel doložit.

Uvedl tam jen povinnost DOLOŽIT.

Tak v vpřenesené působnosti pravomoc delegoval stát na opbce. ULožil jim zákonem vyžadovat DOKLAD? ale neupřesni CO a jak SE MÁ DOKLADOVAT.

tAK SE OBCE ROZHODLI.

je to bordel státu.

a VY SE PTEJTE NA ÚŘADU. CO BUDOU CHTÍT A kdO to9 smí Nvydat.

fiatbrava
hodnocení

0x

to je zase co za novinku? v zivote mi to jetse nikdo nerikal a to sem fakt cetl desitky zpusobu likvidace.bud to povoli jen na cestne nebo s fotkama,ze tam mas bordel jako skladiste a nebo te plsou nekam jako me,ze nic takovyho neexistuje,al jak vidim je to lez a ja na ne asi brzo vletim,proc jinde to jde vpohode a tady si hrajou na chytraky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]