Nejste přihlášen/a.
Ahoj. U fiata brava 1.6 76kw r.v.99 mi teče olej z převodovky,vypadá to na gufero mezi poloosou a převodovkou. Nikde sem nanašel rozměry jaký tam má být,tak sem to chctěl rozdělat že si to změřím,ale hned na začátku se vyskytl problém a to povolení matky (32mm) na poloose. Pojistku (matku zakleplou do hřídele) sem odjistil ale ani tak se povolení nezdařilo. Třikrát sem strhnul čtyřhran co je strčenej do ořechu. Když by se mi podařilo najít někoho kdo by mi půjčil trhák,nemůžu ho taky urvat? :D a ještě asi trochu problém je ořech...na matku ho nedastanu celej,ale asi tak 1cm,stačí to?
Matka není na poloose,ale na homo. kloubu, navíc není důvod vůbec matku povolovat a kloub demontovat. Na vyndání poloosy, jí stačí vycuknout z kloubu. Poloosu drží v kloubu pero ve tvaru kroužku. Někdy stačí dát kolo do rejdu a poloosajde vyndat, jindy se musí vyklepnout těhlice ze spodního čepu.
doplněno 05.05.13 00:18:Ta matice, to záleží na tobě, jen ty víš jak moc je poškozená. Jestli je ale nějak poškozená v závitu nebo zeslabená, já bych ji vyměnil.
Ten ořech můžeš malinko přibrousit, aby sedl na matku co nejvíc. Nevím jaké používáš nářadí, ale u kvalitního se nemůže čtyřhran "ohlomejzdat", tam může jedině rupnout. Matku je dobré opatrně nahřát.
U těch poloos jsou dva druhy per. Nevím ve kterém ročníku se to lomilo. Ten starší typ je pero na konci poloosy a je prostrčeno do kloubu. Tam je opravdu nutné poloosu vyklepat kladivem. Na poloosu si namontuješ staré závaží a do něho pak klepeš.
Ten novější typ, je vyndávání lepší. Je to taky kroužek na poloose, ale není prostrčenej do kloubu, ale je na konci kloubu (zevnitř). Je to taková "segerovka" akorát to nemá klasická očka,ale je to zahnuté. Musíš si očistit vazelinu, až sundáš manžetu a pak to pero roztáhneš a poloosu vysuneš.
doplněno 06.05.13 00:56:Stačej ti kleště na segerovky a nebo uzké čápovky.
Aha to sem nevěděl :-/ Ale tu matku bych stejně asi měl sundat,protože když sem vyklepával to zajištění,tak se i tam zalomil důlčík a potom sem matku nařízl abych ten úlomek vytáh. A nebo to tam necháma zajistím to z druhý strany,stejně to bylo zajištěný z jedný strany,auto si budu nechávat,takže to snad zas taková prasárna není
Matice v závitu poškozená není vůbec
Já mám asi ten druhej druh,ale nemám tu speciální vazelinu co se tem dává,takže to rozebírat asi nebudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.