Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojeté auto bez investic-jen spotřebák

Od: martinxx1 odpovědí: 11 změna:

Zdravím chystám se koupit auto,ale už do něj nechci jen sypat peníze,tak jsem si říkal že bych koupil auto třeba za 25-30 tisíc s novou STK nebo minimálně na 1,5roku a jen jezdil,maximálně koupil gumy a spotřebák,a po uplynutí STK ho prodat nebo nechat sešrotovat a koupit další a nechat si ho zase jen po dobu platnosti STK

co myslíte je to dobrý nápad?Mám totiž zkušenosti s autem do kterého jsem dal za rok bezmála 50 000kč a furt se se*e

tak bych koupil nějakou feldu nechad do STK a dal pryč a koupil další:)

díky za názory

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vitasekjaroslav
hodnocení

0x

ale proč? vždyď dnes velská spousta servisů Vám za 1000 Kč zprostředkuje STK na jakýkolyv vrak a to výjde levněji, než kupovat furt nové... jednoduchá matematika , P.S. já před 4 lety koupil feldu na inzerát na tipcarsu z BAZARU!, stála v té době 32000 Kč (to byly ale ceny trochu jinde než dnes) a za ty 4 roky + cca 85 OOO km, co jsem najel jsem krom spotřebáku neměnil lautr nic takže je to jen o šťastné ruce a vědomostech, dnes spousta lidí prodává navoněné zdechliny...

martinxx1
hodnocení

za 1000kč?I kdyby měnily všechny brzdy manžety výfuk a třeba díly na nápravě?Opravy v hodnotě třeba 10-15tis.a servis by se takhle okradl a udělal to za 1000kč?A kdo zaplatí díly?*nevi*

jarda3*

*vtip* O opravach nikdo nemluvil
*haha*

maedal
hodnocení

0x

Pred 2 lety mi byl koupen favorit za 5k+zaplaceni technicke,za 2 roky vymeneny svicky,dekl rozdelovace,rozvody ke svickam,baterie a vyfuk(uz pri koupi byl zrezly totalne)..celkove opravy 3200+cena baterie(darek)..najeto asi 10k km(z toho cast v terenu kde je problem ujet na jednicku v 5 lidech v aute),vozim v tom i 300kg nakladu+2 osoby,na dalnici v 5 lidech 120..jde jen o to na co clovek narazi..a dokonce sem dostal i technickou na dalsi 2 roky..ted uz doufam bez vydaju :)

martinxx1
hodnocení

Přesně takhle to myslim prostě do toho necpat zbytečně prachy,jen aby to jezdilo a neohrožovalo ostatní a až vyprší technická tak jí zkusit nechat udělat,když to neprojde tak vyhodit a koupit další zase třeba na 2 roky

suchy*
hodnocení

0x

Před nedávnem jsem koupil Peugeot 106 r.v.1995 za 25k a bylo to nejlepší a nejstarší auto(Peugeot,Citroen,Fiat) co jsem potkal na inzerátech a v bazarech.Lak jak u nového auta,nikde žádná rez,interiér krásně zachovalý.Prostě hledat a najde se.Feldy a fiaty v téhle ceně jsou vesměs hniličky.

jen*

*haha**smich* Ty jsi dobrá hnilička! když víš kde a co koupit, tak seženeš v dobrým stavu.

jarda3*
hodnocení

0x

Ja takhle kupuju mene oblibena auta, ted treba Alfa Romeo, i v dyzlu se daji sehnat za hubicku a navzdory povesti jsou to celkem drzaky (musi se vybrat vhodny motor, treba JTD je velmi osvedceny dyzl a starsi benzinove V6 busso taky najedou hromadu km a snesou i LPG...) S tim, ze je to super svezeni a treba AR166 maji skvelou vybavu...

martinxx1
hodnocení

Ok ještě dotaz,jak je to s pojištovnou?(ČPP)Než auto odvezu na vrakáč tak ho musím odhlasit a vrátit značky?Jak s ním ale odjedu od uřadu? Bez značek?A smlouva o pojištění se tím zruší,nebo musím podat zvlášť výpověď?Mužu pak třeba za týden sepsat další povinné

díky za rady

jarda3*

Nejdriv na vrakac, znacky a papir dostanete, s tim odhlasit na urad a zrusit pojistku. Pojistek muzete uzavrit kolik chcete a kdy chcete.

doplněno 04.06.13 17:49:

Musi to byt vrakac, co vam vystavi papir o ekolikvidaci, jinak to jednoduse neodhlasite. Ja to jeste ale neabsolvoval, vzdycky jsem i dost velky vrak prodal za par tisic...

martinxx1
hodnocení

Ok tak dejme tomu ze auto prodam,budu v tom pripade platit nejakou pokutu za odstoupeni od smouvy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]