Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych si koupit auto a zarazilo mne, že je tak málo inzerovaných havarovaných aut a následně na to jsem si uvědomil, že celkově vládne ve společnosti trend havarovaná auta nekupovat. Ale proč? Moc se v autech nevyznám, no a taky je mi jasné, že úplně rozstřelené auto nemá cenu kupovat, ale co když jen havarovalo "trochu"? Podle mě prostě kupuji opravené auto a hotovo ne?
Ono je dost zásadní, jak moc to auto bylo havaované - jedná li se o promáčklé dveře, víko kufru, nebo blatník, o nic nejde. Pokud jde ale o poškození nosného skeletu, tak je to docela průšvih. Auto sice není až takový problém ,,natáhnout´´ zpět do požadovaného tvaru, ale jednou zborcený plech už nikdy nedosáhne předchozí pevnosti. Což může být rozdíl mezi přežít / nepřežít nějakou těžkou havárii, kdy jde o to, kolik dokáží pohltit deformační zóny. Už jsem se párkrát svezl i v autě složeném ze dvou - průšvih vidím v tom, že to nebylo zdaleka jednoduché poznat, už vůbec ne na jízdních vlastnostech (šlo o BMW) ale v případě havárie se toto ,,puzzle´´ bude chovat zcela jistě jinak, než výrobce auta plánoval a odzkoušel v crashtestech.
Tři kategorie aut v bazarech:
1. Bezva kára, první majitel najeto 35000 km (přelakováno, naleštěno, kradeno, najeto 250000)
2. Mírně ťuklý (auto několikrát přes střechu)
3. Trošku bouraný, po malé opravě (strom mezi předními sedadly)
ročně se odehraje více jak sto tisíc dopr.nehod,se škodou vyšší než 20 000,-kč...Otázkou je kampak se poděje byt jen třetina těchto bouraček,když všechna auta v inzerci,na bazarech jsou:"nikdy nehavarovaná,po prvním majiteli"...Už jen statisticky je to kravina,v reálu je to o tom,kdo co je schopen poznat-pokud ne-má "nehavarované" auto...
Jen idiot by otevřeně inzeroval, že je prodává havarované auto, s "nehavarovaným" se dostane s cenou někam úplně jinam...Pokud kupuješ auto opravené, kupuješ auto opravené, máš pravdu. Jak je opravené, to poznáš časem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.