Nejste přihlášen/a.
Byl jsem na STK a pozastavil jsem se nad metodikou měření emisí dieselových motorů. Technik mi řekl, že mám zanešený celý výfukový systém, že motor málo vytáčím ( FORD Mondeo 2,0 TDDI ). Musel mnohokrát vždy nakrátko vytočit motor na 4000 ot/min a vždy říkal, že to hulí jako prase. Na displeji byla stále červená čísla. Až asi po 15 minutách neustálého chvilkového zvyšování otáček motoru se mu podařilo systém vyčistit a prošel jsem. Také jsem pochopil, proč je kontrola emisí u dieselových motorů dražší než u benzinu (mají s tím více práce). Možná, že mne ale mohl také vyhodit a říci, ať auto proženu vysokými otáčkami a vyčistím si systém sám - oceňuji jeho dobrou vůli. Jinak mi řekl, že mi turbo zabírá ve 2000 otáčkách a motor že je v pořádku. Mám prý motor alespoň jednou za týden pořádně vytočit do obrátek, aby se systém vyčistil. Já jezdím tak, že využívám maximální kroutící moment motoru, který je dle technické specifikace na 2200 ot/min. Snažím se tedy držet otáčky stále kolem této hodnoty a motor dobře táhne a má malou spotřebu.
OTÁZKA : Je to možné, že trvalou jízdou v nižších otáčkách se zanáší výfukový systém a motor pak špatně spaluje a vytváří nepřípustné emise?
Fakt je, že nyní auto jede jak z partesu, jde lehčeji do obrátek, ale také trochu kouří z výfuku ) To jsem dříve nepozoroval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.