Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dnes se mií stále taková věc, zkoušel jsem zda zahradní sekací traktor hází jiskru, jenže z válce proudem tekl benzín, když sem vyndal svíčku čím to bylo? ale k k věci, v tom se zkoušel, jestli hodí jiskru a traktor mi chytil plamen jako kráva, tak sem celý traktor postříkal vodou abych zhasil ohen, zÍTRA Budu vše čistik, karburaci, novou svíčku, jen si enjsem jistej jestli mi nenatekla voda i do válce, tak sem traktor startoval, voda vystříkala z válce,vadí nějak trocha vody ve válci, případně postup co vše skontrolovat?
Voda pomalu proteče do oleje kde by se při provozu měla casem odpařit. Horší by bylo, kdyby zůstalo mokro nad pístem a způsobilo korozi stěny válce. Nejlepší by bylo nalít motorový olej do válce otvorem pro svíčku a motor pomalu protočit a znovu nalít olej, aby se na stěnách válce vytvořila olejová vrstvička, aby nemohlo docházek k povrchové korozi válce.
Nedělal bych z toho velký problém, jen s vyndanou svíčkou motor protočit startérem, aby ta potopa vylezla ven. Hlavně aby se nepřetavila izolace od nějakého kablíku...
Jo, jistota je jistota, ale tohle mi připadá jako zbytečnost, fakt bych to nedramatizoval, když ta voda tam nebude dlouho...
No já bych ten olej aspoň vypustil a skouknul. Jestli tam protekla voda, jako že jo, tak by to při provozu mohlo dělat neplechu, ona se zase tak rychle neodpaří. Taky prohlídnout kabeláž, jestli není propálená.
Hlavně nechápu, jak píšeš - z válce proudem tekl benzín. Odkud, kudy, kam? Z válce ti nemá co týct, když vyndáš svíčku, to by znamenalo, že je někde chyba, i když mě nenapadá, jak by se do válce dostalo tolik benzínu, aby stříkal ven.
A jinak hasit benzín vodou je taky dost nestandartní, hasiči by z tebe asi radost neměli, no hlavně, že to neshořelo celý.
Vše jsme vyčistlly a uř zase jede. Koukal jsem na olej, a je ve stejné hledin jako předtím, takže tam asi benzín nenatekl, k tomu proudu benzínu. Přijel jsem traktorem, zhasl ho, asi po 3 hodinách vyndám svíčku a z otvoru na svíčku najednou vyteklo dost benzínu. může na to mít vliv ten, že u nádrže není palivový kohout(jen hadička od nádrže do karburátoru) takže tam benzín šel pořád ikdyž motor neběžel , a ten benzím se nashromáždil ve válci?
Voda vadí pokud je ve válci větší objem než prostor nad pístem v horní úvrati - voda nejde stlačit, při kompresi (ventily zavřené) má málo místa a buď to motor natvrdo zastaví nebo něco rupne (typicky při brodění roztočený motor nabere vodu do sání a je vymalováno)
Zkontroloval bych kolik vody nateklo do oleje (vypustit, nechat odstát). Troška vody nevadí pokud tam nebude dlouhodobě, po ohřátí motoru se to odpaří.
Zkoušet jiskru u benzínu je super nápad, hasit benzín vodou taky. Andělíčci se nadřeli aby traktor neshořel - víc čtěstí jak rozumu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.