Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stocene km u Oktavie - odstoupení od smlouvy

Od: bibi37* odpovědí: 50 změna:
ahoj.koupila sem od znameho oktavku.hned druhy den sem vsak zjistila,ze je auto priserne stocene.volala sem mu,ze chci odstoupit od smlouvy(samozrejme on s tim nesouhlasil) a po par dnech sem se rozhodla resit to soudne.on mi rekl,at to k soudu klidne dam,ze nevedel nic o tom,ze je to stoceny,ale vi o tom moc dobre,zjistila sem si to.on to teda stocene uz koupil.ted to resim s pravnickou.pristi tyden mu bude posilat dopis s hlavickou o tom,ze chci odstoupit od smlouvy.kdyz se s nim ani tak nedomluvim,podavame to k soudu.mate s tim nekdo zkusenosti?diky za info

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rudolfo*
hodnocení

1x

Pokud Vám byla zamlčena důležitá fakte, díky nimž byste auto nekoupila, podepsala jste smlouvu v omylu. V takovém případě je opravdu dobré podat dovolání k neplatnosti smlouvy.

bibi37*

ano,zamlcel to,vedel o tom,ale porad tvrdi ze ne.to mu nijak nedokazu,ale vim to.budu se s nim soudit.on na me udelal svinarnu,tak ja budu taky takova...

fiatbrava

dalsi vec je to,ze to co resisi je vylozene smesne. promin,ale mas poneti o tom jakou cenu ma octavie z roku 2007?

pokud auto nema najeto skutecnych vic jak 400 tis,tak ma vetsi cenu jak 140 tis! a resit nejakych 10 li max 2é litru to je fakt za ten cas u soudu uplne naprd. com sis myslela? ze koupis za 160 tis auto co ma pod 200 tis? ano benzina a fabii treba.

a ta pravnicka musi byt teda pekne blba. ja projednaval muj pripad s advokatkou co ma asi 25 lt praxe a rekla mi,ze mi vse zadarmo klidne pripravi,ale,ze to nestoji za ten cas. ze v pravu jsem,alem vzdy se neco muze vyjebat. a me jde o nejakych 45 tis. a to pro me pri mem platu a minulych letech na UP neni fakt malonavic do auta musim dalsich 25 tis narvat za coz bych koupil o 5 let mladsi auto

hodnocení

1x

...neřeš kilometry, řeš stav auta...

Koukam, ze podvod (mimochodem trestny cin) je v CR OK, pac kazdy pak dostane radu nic neresit, ze vlastne o nic nejde.

Co na tom, ze Vas podvedli a zaplatila ste vic, protoze ste si myslela, ze ma auto nizssi najezd, nez za kolik by se dalo prodat se skutecnou hodnotou. Vzdyt vlastne o nic nejde - je to standardni situace, nad ktereou se orece nema smysl ani pozastavovat, natoz se ji snazit jakkoliv resit.

dericcaster*

Musím naprosto souhlasit s axusem... Nechápu proč ti všichni řešíte peníze - já vím, že jsou také důležité - ale v první řadě jde přeci o princip. Když mě někdo podvede, tak prostě dostane "přes hubu". A to, že bibi koupila stočené auto, je i díky takovým lidem, jako většina zde, co si to nechají radši líbit, než by zvedli zadek a něco s tím udělali. Já Vám bibi naopak držím palce, ať to dobře dopadne!

sebod*

axus a dericcaster. Určitě všichni, co tu Bibi radí, ať to k soudu nedává, jí přeje ať dobře dopadne. A právě proto jí radí, aby do soudní pře nešla. Jedna věc je morální právo, druhé soudní. Troufám si trošku mluvit za ostatní - mluví z nich zkušenost. Zkušenost s podobnými případy. Jde o princip - určitě máš pravdu. Ale jestli se domníváš, že u soudu se domůže na 100% spravedlnosti, tak jsi na velkém omylu.

Mně jednou předseda soudního senátu řekl : Já vím, že Vy máte pravdu, ale bohužel musím rozhodnout ve prospěch Vašeho odpůrce...

Věř tomu, že já osobně si nechám líbit máloco. Ale dnes už vím, že se svého domůžu jinak, než soudně. Smutná skutečnost *zed*

doplněno 07.05.13 13:26:

Axus. Máš naprostou pravdu. Ve všem... Kéž by to dopadlo tak, jak by to správně dopadnout mělo...Určitě budeme rádi, když nám Bibi dá časem vědět, jak to dopadlo.Nebo spíš dá vědět, že to dopadlo v její prospěch.

Bibi se jen ptala na názor ostatních. A toho se jí dostalo.

Sebod. Ja se spis pouze pozastavuju nad beznou (smutnou) praxi, nez abych radil jak dal postupovat.

Nicmene se nejedna o moralni pravo, ale o pravo dle paragrafu 250 trestniho zakona.

Vzdyt rikat, ze nejde o najezd, ale o stav vozidla je prinejmensim na protoceni oci v sloup. Najezd vozidla je v praxi (a muzeme se zbytecne teoreticky hadat, jestli opravnene nebo ne) jedna ze zakladnich polozek, ktera v nemale mire urcuje prodejni cenu osobnich vozu.

bibi37*

dekuju,na tohle sem cekala.potrebovala sem od nekoho z vas videt napsany,ze mi drzite palce.ja do toho totiz jdu.uz sem v tom jednou nohou,tak to dokoncim.vcera sem volala pravnicce,dnes by mu mela poslat dopis o odstoupeni od smlouvy a budeme cekat jestli se neco bude dit.kdyz ne,nebo kdyz rekne,ze mi penize stejne neda a auto si nevezme,davam to k soudu.mam ho plny zuby,vypek semnou a ja si to nechci nechat libit,ikdyz vim co to vsechno obnasi.mam podporu v rodine a v priteli a v kamaradech.vsichni stoji zamnou.nejvetsi legrace je,ze mam auto uz na trikrat poskrabany z toho jeden skrabanec je tak hlubokej,ze nejde rozlestit a v lakovne mi rekli za opravu 2.500,- .opravovat to jeste nebudu ,dokud se nerozhodne co s autem.opravit to musim.auto se pak musi vratit v puvodnim stavu.nevim kdo to dela,jestli on,nebo nekdo z jeho znamich,nebo treba lidi co ho nemaji radi a mysli si,ze je to stale jeho auto,nebo nekomu lezim v zaludku ja? to uz je ted jedno.s autem jezdi pritel do prace,tam auto nikdo jen tak nevidi a ja jezdim zase jeho autem.ze vseho co se toho auta tyce mi je spatne,uz jen ze sebe jak sem hloupe naletela...kdyby to nebyl kamarad,tak si to proverim hned,ale..do soudu jdu,at se deje co se deje a dekuju za tvoji podporu,moc to pro me znamena.chapu,ze to tady vsichni mysli dobre,ale ja si s..t na hlavu nenecham,zachoval se spatne,tak ja taky

fiatbrava

Mohla bys me prosim te ridct co je to priserny stoceni? kolik to ma najeto? znova ti rikam,ze za 160 tis se prodavaji auta bezne s kilometry mezi 250-350. nechapu co bys chtela za 160 tis.

pavnov*

Jak to dopadlo?Ja budu resit to same,jen tech km,bude trochu vic.

bibi37*

Ahoj,uz je to u soudu ,ted uz jen cekam az me soud vyzve,abych zaplatila poplatky aby se to mohlo zacit resit.to bude podle pravnicky trvat tak 3 mesice,nez se ozve soud.je to teprve 3,nebo 4 tydny,takze stale cekam. doufam ze soud rozhodne v muj prospech a dockam se spravedlnosti...

bibi37*

ahoj ,uz je to vse vyresene.v patek jsem dostala penize a auto si odvezl puvodni majitel .zacal se bat a prisel s tim,ze auto vezme zpet,ale uz bylo pozde.u soudu je podana zaloba a u pravnicky uz jsem take parkrat byla :) .pravnicka tedy stahla zalobu od soudu.a to mel jeste stesti,ze soud jeste nezacal,ale cekala jsem to kazdou chvili,ze me predvolaj a zacne to.no stejne musel zaplatit moji pravnicku :21000,- ,me vratit penize za auto a vratit mi penize za prevod vozidla ,evidencni kontrolu a depozit.no a ted ceka az to tedy soud stahne,posle mu dopis,ze je to stažene a jeste si neco maloucko zaplati soudu za zruseni zaloby.a to mu to jeste moje pravnicka dokazala zaridit,aby tolik soudu neplatil,jinak by ho to vyslo na dalsich cca 20 000,-.jsem moc rada jak to dopadlo.a vsem co mi tady psali,at to neresim atd,tak vam vzkazuju,ze jsem stastna a jsem rada,ze jsem do toho sla :)

fakt

a teď tu o smolíčkovi... nějak se mi ta vaše pohádka nezdá.. ale někdo tomu věřit může!

bibi37*
tak kdyz si myslite,ze tady placam nesmysly,tak prosim.tomu se muzu jen zasmat :) .proc bych si asi vymyslela...

jarda3*
hodnocení

0x

No spis bych resil, jaky je skutecny stav auta, nez kilometry - stocene jsou prakticky vsechny... A auto muze byt po 20tkm vic dorasovane nez po 200, zalezi vic na pouzivani a servisu. Jake jsou vyhlidky u soudu myslim nikdo nepredpovi, u nas fungujou soudy vetsinou na uplne jinych principech nez je pravda a spravedlnost.

bibi37*

ano,vim jak to u nas chodi se soudy.mluvila sem proto jeste s jednim pravnikem a ten mi rekl to same jako moje pravnicka a to,ze to vyhraju.ovsem jak dlouho se vsechno potahne,pokud se nezacne neco hybat po obdrzeni dopisu od notarky,je otazka.kdyz bude delat porad mrtveho brouka ,az mu prijde dopis,ze chci odstoupit od smlouvy,jde to k soudu a kdyz se u soudu odvola tady u nas,jde to do plzne a to muze trvat klidne rok.auto musim dat do depozitu,takze nebudu mit po dobu soudu cim jezdit.to sem si zas koupila auto.byla sem hloupa,ze sem si to nenechala proverit driv,nez sem to na sebe prevedla.tak prece jenom je to muj a pritelovo kamarad,tak mu clovek veril.ted uz neverim nikomu,pekne sem se spalila... a to mi to auto jeste nakej zmetek pekne skrabnul klicem,takze to musim nechat opravit,nez se to da do depozitu,jinak by byl potom problem,az mu budu auto vracet a on me penizky,jestli teda vyhraju:(

záleží dost na tom, jak jste sepsali smlouvu.. pokud je ve smlouvě uvedeno stav tachometru XXXXXXX tak mu mužete tak akorat polibit zadnici i kdyby to bylo stočene o milion... pokud tam je počet ujetých km vozidla tak je to už jiná a možná by se s tím dalo něco dělat...

ladaadal*
hodnocení

0x

Jak píše Honza, záleží na smlouvě, jestli je tam udát stav tachometru (může být měněný) nebo, jsou-li tam přímo najeté kilometry vozidla. Ale předpokládám, že to si prověřila už právnička, když prohlásila, že to vyhraješ. Druhá věc je - vezmu-li v úvahu, že soud vyhraješ. Vrátíš auto ve stavu, ve kterém jsi ho převzala. Prodejce bude mít nařízeno vrátit ti peníze, zaplatit ti veškeré soudní výlohy. Ovšem vzhledem k jeho finanční situaci (ať ja jakákoli) si s tebou dohodne splátkový kalendář a bude ti to dávat po drobkách dalších 10 let. Takže budeš bez auta i bez peněz, které ovšem budeš po drobkách dostávat. Takže je na tobě, zda toto riziko podstoupíš.

doplněno 02.05.13 07:53:

omlouvám se za překlepy, asi ještě spím *smich*.

jestli je tam udán stav tachometru

(ať je jakákoli)

bibi37*

ano o spaltkovem kalendari sem se uz informovala,musi s tim souhlasit obe strany a ja s tim samozrejme souhlasit nebudu a ve smlouve je napsano,ze ma auto najeto 164 000 ,coz ve skutecnosti nema

ladaadal*

Dobře, a k čemu si tím pomůžeš? On řekne, že ty peníze prostě už nemá a nemá si kde půjčit. Ty nebudeš souhlasit se splátkovým kalendářem, on nebude mít peníze, takže další roky tahanic. Možná mu znepříjemníš život, možná to skončí u exekutora, ale když se ti šprajcne, tak bez peněz budeš hlavně ty. A to i bez auta, takhle máš aspoň to auto.

jarda3*
hodnocení

0x

No hlavne jde o to, jestli to za to stoji, resit nejake soudy kvuli autu a takove ptakovine (jestli teda neni na aute vylozene nejaka zavaznejsi vada.)

hodnocení

0x

jsi pocitala ze oktavka bude nestocena? nebud naivni takto je 75% a jezdi ... takze proste smula a je to

gocars*
hodnocení

0x

Bohužel, jste se dopustila jedné obrovské chyby, nejhorší je vždy nákup auta od známého *nevi* čest vyjímkám...nicméně jak už bylo psáno, pokud jí nic není, a stav odpovídá stáří, zkusil bych spíše na prodávajícím vyloudit nějakou slevu, než nějaký soudní spor, který se potáhne xxxx měsíců ´, možná i let ;)

buss
hodnocení

0x

To je u nás úroveň, když odrbávají známí. Ti právníci jsou jasnovidci, když ví, jak dopadne soud. U každého to může v republice dopadnout jinak. Najděte si rozhodnutí NS v dané věcï.

laybor*

Právníci si chtějí taktéž vydělat,

celkem dost záleží na tom co jste podepsala v kupní smlouvě, (to tady zatím nikdo neví),

a soud nedá na Vaše dojmy ale argumenty něčím podložené .

bibi37*

ve smlouve je napsano,ze ma auto najeto 164 000km.v porsche plzen mi rekli,ze auto bylo v servisu jen jednou a to v roce 2010 a melo najeto 234 000km.smlouva neni zakon,je to jen smlouva mezi kupcem a prodejcem,musela by byt notarsky proverena,aby to melo nakou cenu.pevne doufam,ze az mu prijde dopis od pravnicky ,ze chci odstoupit od smlouvy,lekne se a zacne to resit.on penize ma.je podnikatel a ted si postavil barak,za moje penize sel a koupil si nabouranou RS octavii,kterou si opravil a dnes uz s ni normalne jezdi.rekla sem mu,at ji proda,odstoupi od smlouvy,vezme si auto a vrati mi penize a bude klid,jinak to dam k soudu,rekl mi,at to udelam,ze nic nestocil,coz je pravda,ale on si to mel zjistit kdyz to koupil a mohl napadnout minulou majitelku auta.sama pravnicka mi rekla,ze kdyz ted auto prodam,tak to pak vsechno pujde za mnou,stejne tak jako ja ted jdu po nem.kazdopadne sem se pekne ponaucila...*plac*

jarda3*

Tak myslim, ze resite nesmysly - ale jestli nemate nic lepsiho na praci... Pokud to prodavajici nevedel, proc by mel nejakou povinnost po tom patrat? To nakonec skonci, ze to prodal v dobre vire a zaplatite navic vsechny poplatky a auto zatim shnije. Ono je celkem jedno, jestli to ma najeto 160 nebo 300, v podstate je to uz stejne dost ojete a zalezi jen na servisu, jak se auto doprava a co se vymeni... Nakonec o kolik muze jit v rozdilu cen dle najezdu - 30 tisic?

bibi37*

nemyslim si ze resim nesmysli,jsem hodne nastvana.on moc dobre vedel o tom,ze je to stocene ,vim to,nahodou sem se to dozvedela od kamarada,protoze jeho pritelkyne se kamaradis klukem,ktery auto napichnul tomu blbcovi,co mi ho pak prodal.nechce ho zpet,protoze vi,ze je to velkej pruser,ze kdyz ho pak streli nekomu jinymu,tak by treba musel resit ten samej problem jako semnou.vse sem probirala s pravnickou,rekla,ze je to jeho problem,ze mi to prodal,ikdyby o tom nic nevedel,tak to nikoho nezajma,to uz tak proste je.je to svym zpusobem na prd,ale je to tak.sem zvedava jak to vse nakonec dopadne..proste mi nastval tim,ze se leta zname a on semnou takhle vypece,neni s nim rozumna rec,takze to pozenu takhle daleko..

asd*
hodnocení

0x

Řešte stav auta a ne kilometry, pokud je auto v pořádku tak to neřešte. Právníci si taky chtějí vydělat, pokud nemáte ve smlouvě přímo najeté kilometry tak nejspíš nevyhrajete. A pokud vyhrajete, tak jak tu už padlo - může se stát že budete muset vrátit auto ve stavu v jakém jste ho koupila (pokud tam budou závady tak je budete muset opravit - předal vám ho v pořádku), kupní cenu vám nevrátí najednou ale bude splácet = budete bez auta i peněz.

nu*
hodnocení

0x

známá jezdí v Octavii 1U, s motorem ASV 81 kW a má na tachometru 740 tisíc km, auto má emise pořád stejné, jezdí bez problémů...je celou dobu řádně servisováno...mění se jen čepy, ložiska kol, filtry, spotřebák...

erikch*

podstatné je řešit původ,nájezd km apod. ještě před koupí auta,pak už je pozdě...Možnosti dnes jsou,ačkoli profi stočení(čili přes ŘJ a serv.historii) je nedohledatelné-a neprokazatelné i pro samotnou automobilku..Pokud auto funguje,jede jak má-věnujte raději náklady za právníka údržbě(udělat rozvody,náplnědestičky atd.)-bude to mnohem účelnější...

fiatbrava
hodnocení

0x

kolik stalo to auto a jaky to je rocnik?

ja sem udelal taky nedavno fatalni chybu koupil sme fabii TDI za 80 tis a dneska mi nabydl vykupci 35-40 max kvuli tomu,ze to bylo bourane. soudne nic resit nebudu,protoze to je na dlouho s nejistym vysledkem asi 20 lidi mi reklo,ze si za to muzu sam a mam si to ted vyzrat.mam takovou zlost,ze uvazuju o tom,ze nabidnu par tisic nekomu kdo to z toho hajzla vymlati.

stoceny km je druha vec. overeno pres skodovku to je RJ s budikama sedi dkonce i nabehane hodiny v servu sedi,ale podle opotebeni nekterych casti v interieru si nejsu jistej na druhou stranu treba volant mam stejne opotrebeny jak otec ve fabii co ma 27 tis. ale sedak je vykvedlany.

ted prave resim jestli do auta vrazet korunu nebo jen jezdita pak prodat treba za rok za 2 auto za smesnou cenu,protoze blatniky budou orezle. uvazoval sem jestli to pustit za 40 a koupit za 120 novejsi uz s mechanikem a prohlidkou v servise.

projebal bych strasne moc penez,ale nemusel bych resit,ze se nekde objevuje koroze . zacina taky hucet lozisko,je zvlneny jeden kotouc a je potreba udelat silentbloky na jednom rameni. takze kdybych to vrazil do servisu je tady jednorazova investice asi 10 tis. ale loziska muzou zacit hucet po 1000 km na kteremkoliv jinem zejo.

bibi37*

stalo 160 000 a je to r.v. 2007.vykupci ti nabidli max 40tis.? a kdo to byl AAA,nebo neco podobneho?jestli jo,tak se s tim vubec nezabejvej,jsou to podvodnici.driv sem prodavala seata ibizu a v ackach mi za ni nabidli 25,tak sem si ji prodala sama a sla za 38 tis. soudit se budu,uz sem v tom jednou nohou,tak to dokoncim.uz jenom z toho duvodu,ze ten zmetek mi tvrdi,ze o nicem nevi,ale pres sveho znameho sem zjistila,ze si to auto nechal napichnout a vic moc dobre,ze je stocene.

teresnobless

Tak to naštve no, ale třeba se mu to karmicky promítne :). Co se týče toho výkupu vozidel, to je vždy dost relativní. Je jasné, že v bazaru s ojetinama většinou dostaneš méně než inzertně.

rudolfo*

To já tedy prodával frajerovi, trejem by mně natáhl jak kuře na hák, zlatý autobazary někdy..

fiatbrava

v ackach sme s ebyl jen podivat za co bych to vymenil pocitam,ze tma by me dali klidne aj 25 tis to jsou svine svinske. vim,ze kdysi tam dal otec feldu, prvni rikali,ze daji 65 a konecna nabidka byla 35 a nakonec ji prodla za 72.

jinak nabidl sem to do 2 bazaru a oba me rekli to same : bourane to se bude muste cely znova poskladat a nalakovat, zpravit zadni brzdy pripadne lozisko co huci ve vyssich rychlostech.

me ten zmrd ojebal totalne rikal mi ja bych mel spatny svedomi kdybych ti necno nerekl nemam co tajit do auta sem dal 20 tis a tak neprodam pod 80 nechtel slevit ani litr. pritom ty jeho investice byly asi tak max 10 tis a to sem prehnal,protoze servis mud elal ten tchan a dily byla do 5 tis zalezi co delal,ale krom rozvodu,filtru aoleje della max brzdove desky a koupil gumy,ktere jsou spatne sjete,protoze tma je rozhozena geoska o ktere i tvrdil,ze je nova,protoze menil cepy ,loziska a kynetak.

sem kazdym dnem nasranejsi a nasranejsi a nabizim 5-10 tis cloveku co by mi pomohl si na nej doslapnout. zadnej soud. proste na nej vletet

mammulla*
hodnocení

0x

Tak to je teda síla. Ale ne nadarmo se říká, že nejhorší kšefty jsou se známými či mezi "přáteli". Tohle by se dít nemělo, ale bohužel to není výjímečná situace a stává se to poměrně často:(. Snad se, po poradě s právničkou, dočkáte spravedlnosti.

bibi37*

take doufam,ze se dockam spravedlnosti.pravnicka tvrdi,ze mam vyhru jistou a rekl mi to jeste jeden pravnik.bude to sice jedna velka tahanice,ale opravdu doufam,ze se mi vrati penize a auto mu omlatim o hlavu*bum*.

asd*

Řešte stav auta - to je podstatné. Stočené km - vrácení může dopadnout i tak, že mu omlátíte o hlavu auto které by jezdilo spoustu let, a to příští co si pořídíte se bude sypat a vrazíte do něj majlant. A ještě k tomu úsilí se soudní tahanicí... Přijde mi to jako výhra na truc za každou cenu...

Na vašem místě bych auto nechal pořádně prohlédnout a pokud je v pořádku tak bych si ho nechal. Když už tak bych chtěl rozumnou slevu...

sebod*

bibi. Možná jsi udělala hloupost, že jsi to auto koupila. Ale URČITĚ uděláš blbost, když se budeš soudit. I když to vyhraješ (a to je ve hvězdách i když Ti to řekli právníci - i oni potřebují práci, takže Ti toho napovídají), tak v globálu prohraješ. Budeš teď platit právníky, budeš za nimi jezdit, bude Tě to stát čas, peníze a nervy. I když to vyhraješ, tak Ti to tohle nezaplatí. Skončíš už jenom tímhle v mínusu. Domnívám se, že Ti tady dobře radí - neřeš kilometry, řeš stav auta!Skoro každý z nás tady si někdy nabil hu...bu! Skoro každý z nás tady měl někdy takový vztek, že by vraždil :D. Dej se do klidu... Věř mi, že tím lítáním po právnících a soudech budeš tak "vycucaná" jak finančně, tak duševně, že Ti to nestojí zato.

ladinpraha*

Je vidět, že ti vůbec nejde o peníze. Možná se dočkáš spravedlnosti, ale jediný, kdo si na tom namastí kapsu budou právníci. Prodejce bude mít možná trošku nepříjemností, ale ty budeš bez peněz za auto a právníky, bez auta a bez známých, které se do toho pokusíš zatáhnout.

doplněno 07.05.13 11:05:

Dericcaster - principy jsou sice hezká věc, ale tady jde spíš o řešení následků špatného rozhodnutí a o výsledný efekt.

nu*
hodnocení

0x

brzy to u nás bude jako v americe, soudit se bude každý a každým

vydělají na tom především právníci a bazary

přestaňte kupovat auta z pochybných zdrojů a uvidíte že jejich ceny půjdou prudce dolů

bibi37*

cetl jste si celou konverzaci tady? od pochybneho zdroje jsem to nekoupila,byl to muj kamarad...

yarynek*

řekl bych bývalý kamarád :)

bibi37*
jo jo asi tak :-D
nu*

tak jinak, já si jezdím pro auta do Hamburgu, mám možnost zjistit zda nebylo v SRN poskytnuto pojistné plnění ve vztahu k danému autu, tedy zda je auto nebourané, auta jsou od fyzických osob, se servisní knížkou, němec prodává auto s původním dokladem o nabytí z autosalonu, s COC listem, s balíkem všech faktur za pravidelné servisní práce, se všemi protokoly z pravidelných návštěv TUV, konfrontuji to vše se servisní knížkou a vše souhlasí

Pokaždé jsem od němce dostal druhou sadu litých kol, igelitový sáček s díly které byli vyměněny...Tady se proejvuej pověstná německá pečlivost

Cena byla pokaždé o něco vyšší než v našem autobazaru nebo od kamarádů, ale když jsem viděl ty pálky za sevrvisní práce, navoněné auto bez jediného škrabance, nevadilo mi že 4-leté auto má najeto 180 tisíc...

V čechách má podobné auto najeto 40 tisíc a je k němu falešná seisní knížka a jako bonus legenda pro hlupáky

doplněno 01.09.13 22:59:

a nepotřebuji k tomu žádné protokoly z cebia za 6 tisíc a další nesmysly

mimochodem pokud umíte cizí jazyk a oslovíte toho správného řlověka od výrobce, dá se zjisti pro který trj bylo auto varobeno, kdy a do které země bylo vyexpedováno a konkrétně pro kterého dealera značky bylo určeno...

Z piaggia mi dokonce napsali přesný den a název i adresu motosalonu do kterého byl dodán z vůroby můj skůtr

bibi37*
ano to je pravda.vsak jsem se take potom od aut.proejce skoda dozvedela,ze v roce 2010 bylo auto v nemecku prodane v prepoctu za 100.000kc.vsak v nemecku bylo v servisu jen jednou a to prave v tom roce 2010 kdy se prodavalo.nejspis to byla zrovna nejaka slaba vyjimka nemce lajdaka a navic jen na vymene gum.serviska je samozrejme vypsana az do roku 2013 nez jsem ho koupila ja.ale cert to uz vem.hlavne ze mam penize zpet a vse je vyreseno.a opravdu si nevymyslim,vse co je zde psane je naprosta pravda.ted chci koupit jinou oktavku a davam si uz sakra pozor.nastesti uz mam znameho,ktery dela ve skodovce a vse mi zjisti.mam vyhlidlou ted jednu krasavici v polokuzi z roku 2005 naj. 240,tak se porad rozhoduju,jestli je to dobra volba,mam strach z tolika km,co myslite?
yarynek*

no tomu bych zas taky moc nevereil. uz jsem byl svedkem toho ze oficialni prodejce skodovky tady na morave sam stocil nase prodavane auto o 200 tis a udelal mu novou servisni historii

venomcz

bibi37 : prosímtě , napíšeš mi na mail? Tady tě asi nezastihnu . Potřeboval bych poradit mám stejný problém děkuji . Tom

bibi37*
ozvi se mi na bibi37@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]