Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálé přeplavování karburátoru

Od: lokol odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám jawu mustang 23 a když otočím palivový kohout do polohy aby tekl benzín, tak se začne karburátor neskutečně přeplavovat aniž bych zmáčkl přeplavovací ventil. A pokud palivový kohout nevypnu tak to stále teče. Plovák děravý není, a po otevření komory jde vše jak má. Moto nastartuju, ale když pouštim spojku abych se rozjel začne se motor dusit. Prosím poradtě. Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

jehla plováku neuzavírá otvor kterým přitéká benzin, rozebrat, vyčistit, vyzkoušet

lokol
hodnocení

Myslíte tu jehlu, která je našroubována pod plíškem? Nevyřešilo by to to, tuto jehlu trochu povolit? Čímž by se dostala o něco výš a uzavírala by přívod dříve?

nu*
hodnocení

0x

Jikov vyhodit a namontovat DellOrto PHBG 19, konec seřitování a pojede to jako pila

Na starých babetách jsem pracně seřizoval hladinu paliva speciálním přípravkem , když jsem tam dal dellorto, bača chytá okamřitě, v létě i v zimě a nemusím nic seřizovat..a jede lépe, o hodně

Ten karbec DellOrto je opravdu dobrý - jen bych pro tazatele doplnil jednu ,,vcelku nepodstatnou´´ záležitost - stojí okolo 3,500,- takže jeho koupí zřejmě cenu svého Pionýra zdvojnásobíte. A to se vyplatí *smich*

nu*

na babetu 207 jsem koupil dellorto za 800 i s filtrem, dá se upravit i na musatnga

hop®
hodnocení

0x

Zkuste pustit benzín při odmontovaném víčku plovákovky, při nadzvedutí plíšku by měl benzín přestat téci, při této zkoušce raději odložte případné cigárko do bezpečné vzdálenosti! Pokud benzin nepřestane téci, vyndejte čep na kterém visí plíšek, odšroubujte uzavírací ventil a vyčistěte. Pokud benzín po změně polohy plíšku téci přestane, zkuste jemně plíšek ohnout, aby ho plovák nadzvedl dříve. Také zkontrolujte, jestli plovák opravdu plave, jestli není děravý a nesedí na dně.

Pro "nu", u mustoše neuzavírá jehla plováku přímo ventil, Jawa23 už má jinou konstrukci plovákové komory...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]