Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda fabia combi 1.2 HTP

Od: gimaster2® odpovědí: 10 změna:

Škoda fabia combi 1.2 HTP - jaké máte zkušenosti s 3válcem? Jeden známí mě odrazuje od koupě?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

cimbu.cz/...

doplněno 01.05.13 19:11:

Pokud se nepokaká jede,

sice na závodění to není , ale kolem komína se dá.

doplněno 01.05.13 19:14:

Dost důležité je měnit olej po 7500 km, pak není problém aby najely klidně 400 000 km, pár už jsem jich viděl,ale fakt jen pár.

hodnocení

0x

známého poslechni a hledej něco s motorem 1.4 :)

doplněno 01.05.13 19:31:

taky sem zaznamenal že pokud s tím někdo jezdí jak prase tak auto drží ale mám tu jednu paní která má pohodovou nohu a po 60000km podpélený ventily

solenza*
hodnocení

0x

Dobrý den, dost záleží na tom, jak budete auto používat. Jestli jezdíte krátké trasy po městě, tak klidně o tomto motoru uvažujte, pokud ale jezdíte spíše dálky a občas po dálnici, tak si tento motor nekupujete. Budete nešťastný z vysoké spotřeby. My máme Fabii Combi z roku 2003 a na poskakování do práce a zpátky je tento motor docela vhodný. Doposud jsme s autem ani s motorem neněmi žádné starosti, měníme jen olej a filtry. Auto jsme kupovali po firmě s asi 123 000 najetými km.

olaf71*
hodnocení

0x

za cca.3 roky najeto 200 tis.km. převážně dálnice. žádné šetrné zacházení (referenční vůz). nikdy se na ní nic nepo... kromě praskající žárovky v pravém př.světlometu. spotřeba 8,5 l.

sldjh

Co tím chtěl básník říct? Že doporučujete a koupil byste si jí i sám? Kombík Focus 1,8 mi žere míň a to je dálniční rychlost cca 140-150 (i naloženej do kopce ;)

HTP opravdu jedině do města dva lidi pro nákup, jinak to nejede a žere, předjíždět se prakticky nedá. To se nebavíme o mouchách motoru... Samozřejmě kdyby mi ho dali tak bych to nějak přežil ;)

olaf71*

básník konstatoval fakta z užívání jako referenčního vozu. nikdy bych si jí sám nekoupil. mám také Focuse (1.6) a že by to měl být nějaký závodník oproti to ne, u mě zvítězil design.

sanyo*
hodnocení

0x

Ať si každý zpívá svoji písničku, já mám 1,2, mám ji téměř 5 let, mám najeto bez tisíce 90.000 km, a pozor, mám pořád první gumy jak tyto zimní, tak letní, které však budu teď pochopitelně kupovat nové. ( Bridgestone), převážně jezdím po dálnici( ale do Brna jezdím fakt málo, a teď už tedy vůbec ne) 160 km/hod, to udělá jako nic - tedy ne do kopce, používám i klimatizaci, ale pochopitelně ji nehoním, celoroční průměr 7 l/100. Bridgestonky jsou tedy hlučnější, na silnici myslím cejtíš, i když přejedeš "vajgla", což přeháním, ale např. proti peugeotu je to nesrovnatelné, ovšak zase ta výdrž - ta je k nezaplacení. Závada dosud ani ta sebemenší, snad jen ta, že mám pořád prázdné nádržky.Takže asi tak stručně... Buďme rádi za každé auto ...

hodnocení

0x

kolem komina a kdyz je stesti tak jede a spotreba relativne nizka na mesto. Jinak po dalnicich to zere i travu okolo , hrozne rve a jedete na doraz. Jakmile neni stesti tak podpalene ventily , za dost penez. Radeji nesmrtelna 1.4tka nebo jine auto

hodnocení

0x

je to taková sázka do loterie.. buď a nebo.. bud to bude jezdit bez závad nebo se začnou podpalovat ventily a to už jsou pak docela pálky co jsem slyšel...

erikch*

dnes už i samotný výrobce sám uznal,že se HTPéčko "moc nepovedlo",což jinými slovy znamená,že je velký risk tento motor pořizovat...,ale jsou to vaše kačky,takže dělejte jak uznáte za vhodné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]