Nejste přihlášen/a.
Před pár dny jsem si koupil motorku, mám od ní všechny papíry, ale nevim, co mám nejdříve zajistit a jestli je nutná evidenční kontrola hned nebo to může být až dýl. Nemám ještě řidičák, takže motorku mohu pojistit a registrovat, ale na evideční kontrolu ji nedostanu. Nevíte jestli je to problém nebo to stačí až začnu jezdit? Děkuji za rady.
Bez evidencky neprihlasis.
Takze bud nalozit moto na valnik, nebo rict nekomu s ridicakem nebo jet. Policajti Te stavet nebudou.
Uplne prvne predevsim ale pojistku. Bez ni tu motorku na silnici v zadnem pripade nepoustej.
A kdybych to chtěl nějak odhlásit, tak to mohu kde? Ono bude jednodušší to asi odhlásit pro mě...
Honzo, Kdy budete mít ŘP? Pojistěte motocykl na nejkratší dobu, nějakým způsobem ji dopravte na evidenčku, pak dokončete přepis a dejte značky do depozita. Pak jděte zpět do pojišťovny vrátí peníze. Až dostanete pravomoc řídit motocykl, tak si pojistíte, vyzvednete značky a budete jezdit.
Řidičák si začnu dělat někdy v květnu. Je problém, že na evidenční kontrolu motorku nedostanu. Je pouze na ježdění na chatě a do Prahy by to byl prolbém dostat. Ale doslechl jsem se, že by mohlo stačit vzít SPZ a techničák a mohli by mi to na magostrátu přihlásit. Myslíte, že to je možné? SPZ je jihočeská
jako vlastník motorky budete zapsán do registru pokud dovršíte věku, který je potřebný k získání příslušného řidičského oprávnění...podle výkonu motoru...
Doklady nutné k registraci: protokol o evidenční kontrole na Vaše jméno, velký a malý TP, souhlas posledního vlastníka zapsaného v registru jako vlastník s registrací na Vás, to doložíte buď odhláškou na Vás ve velkém TP, nebo dokladem o nabytí...kupní,darovací smlouvou...značky pokud je motorka registrována v jiném kraji, zelená karta pojišťovny s VIN motorky jako doklad platné pojistky, platná technická kontrola, doolžíte zápisem ve velkém TP. Vyplníte žádsot, správní poplatek za registraci motocyklu nad 50ccm je 500,- Kč. Nezapomeňta na doklad totožnosti. Úřady fungují podle trvalého bydliště.
evidenční kontrola musí být na Vaše jméno, je jedno, která STK vystaví protokol...platnost evidenční kontroly je omezena buď zápisem Vás jako vlastníka do registru, nebo provedením další evidenční kontroly...evidenční kontroly se také zapisují do velkého TP, v té části, kde se zapisje technická kontrola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.