Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skůtr Ventus Latro 125 cm3

Od: bruca* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny na tomto foru,

jsem zde nový, zcela náhodou jsem se dostal na tuto stránku a je mi ze všeho tady co čtu docela úzko.

Jde o to že jsem už dlouho toužil po nějakém skůtru, na internetu jsem sháněl různé informace. Prohížel jsem různé inzeráty a nabídky prodejců.

Samozřejmě mě upoutal velký skůtr Ventus Latro 125 cm3 Italské výroby, zrovna v akci, jak uvádí prodejce, JWCH auto-moto, podle faktury jménem , Václav Chládek a to vzhledem k ceně která je v současné době 25 000,-.Dále k jeho parametrům, jako je maximální rychlost 120km/h a nosnost 286 kg. Později mi bylo vysvětleno že je to proto že se jedná o model z roku 2012 a je jich málo. Jakmile se tyto doprodají tak se nová várka z dovozu bude prodávat za plnou cenu, která je v současné době 34 600 Kč. Nejdříve jsem kontaktoval prodejce na stránce inzerátu dotazem na tento skutr. Odpověď byla velice rychlá, byl jsem upozorněn že jich je málo a jestli mám zájem že mi ho druhý den dovezou a to z Olomouce. Poslal jsem závaznou objednávku elektronicky a skůtr mi byl druhý den opravdu dodán.

Musím podotknout, že jednání s prodejcem bylo zatím velmi vstřícné, jak rychlé dovezení a předvedení. Dále mi byl přislíben po 500 km garanční servis a dodání dalšího zboží, různé drobnosti a doplńky na motorku, což jsem uvítal. Dále mi byl přislíben Full Top Servis až do domu , a z toho plynoucí záruka 36 měsíců. počítám s tímto odborným servisem a mrzelo by mě, kdyby cokoliv ze zhora uvedené dohody neplatilo. Samozřejmě spoléhám i na případné záruční opravy. Žil jsem v domění že Italské výrobky jsou ve skůtrech tak trochu špička ledovce a spoléhal právě na kvalitu od Italů. Tady se dozvídám že tento skůtr je možná celý a nebo z části z Číny což mě trochu bere dech, i když se Čína lepší ve výrobě věcí,než to bylo dříve. Může mi někdo na tomto foru odborně říci čí je to teda vlastně výrobek?

Skůtr se mi opravdu líbí, pomalu se s ním seznamuji, má najeto do dnešního dne jen 15 km, mám ještě převozní SPZ, je svižný, dobře ovladatelný. V brzké době půjdu na dopravku na přihlášení,měl jsem z něho ohromnou radost a to do doby než jsem náhodou při serfování na netu našel tyto stránky. Jsem člověk už téměř v důchodovém věku a peníze na něj jsem si půjčil, tak že ho budu nějaký čas splácet.

Zarazilo mě, když jsem doma prohlížel později veškerou dokumentaci ke zboží, že zde není český manuál, který bych velmi uvítal.

Hlavně kde a kam přijdou oleje , jaké množství a druhy, v čem spočívá údržba a mazání, průběh záběhu motoru a tak pod.

Jestli máte někdo možnost zaslat uvedený manuál v české podobě , třeba po netu, byl bych za to velmi rád. Dále nechce se mi rozdělávat všechna světla abych zjistil jaké jsou na stroji žárovky, do povinné výbavy a tak pod.

Nevyznám se v obchodu , jen je mi divné že je stroj uváděn jako italské výroby, je dovezen z Polska , a je k němu Polský návod .

Byl bych velice rád, kdyby pan prodejce dodržel všechny povinosti vůči zákazníkovi a i ústní dohody, jako seriozní obchodní partner. Nemohu posuzovat, zda se tady na tomto foru vyřizují nějaké osobní případně rodinné spory.

Mohu však slíbit, že zde pravdivě uvedu jak celá záležitost ohledně servisu bude pokračovat a jak se p. Chládek bude jako obchodní partner ,(prodejce zboží), chovat a to hlavně v případě dodání dalšího drobného zboží a již uvedeného servisu. Skutečně si nepřeji nic jiného, než to, aby celá záležitost ohledně koupě mého skůtru pokračovala tak slibně jak začala. Nechci tady někomu ublížit, ale po přečtení některých článků bych se asi taky zdráhal skůtra poslat na opravu prostě někam. preferuji opravu na místě. Je to spíše proto, že vzhledem ke přečtení některých předchozích článkú, člověk znejistí. kdyby se skutečně jednalo o podvodníka, potom bych nemusel mít ani skutr a ani peníze. Nemohu však nikoho zatím nazvat podvodníkem, když vše zatím proběhlo na dobré úrovni.

Velmi nerad bych narazil na podvodníka, rád budu když tady na tomto foru budu moci jenom chválit. jinak jsem člověk , který se snaží všechno dotáhnout do konce a nenecht si nic líbit , řekněme i za cenu nepříjemností.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frontliner
hodnocení

0x

Tak to vítejte do klubu podvedených! Jednání pana prodejce bylo stejné, doručení do druhého dne, tříletá záruka, ... bla, bla, bla... Počkejte, až ujedete pár kilometrů, začne vás něco ve skútru zlobit, bude chtít reklamovat skútr, obratíte se na prodejce, ten vám nebude odpovídat na maily a brát telefony a máte nepojízdného skútra a nemáte ani peníze. Čoika to neřeší a vy máte ten skvělý pocit podvedení! Mě se pokazil za 5 měsíců provozu =D, dalších 5 ,ěsíců stál v garáži, kdy jsme se snažil nakontaktovat na prodejce, nakonec jsme si ho opravil sám. Opravdu se kompletně jedná o čínský výrobek, prodejce vám asi neříkal pravdu.Manuál je pouze v Polštině :D

9baxa
hodnocení

0x

Jestli Vám prodejce skutečně tvrdil, že výroba tohoto skútru je v Itálii, tak je to rozpor s kupní smlouvou. Odstoupil bych tedy od kupní smlouvy.

Na druhou stranu chtít za 25tis Kč pravý v itálii vyrobený skútr je nemožné. Tuto částku je třeba vynásobit minimálně 2x, aby jste se dostal na cenu, kde začínají úplně nejlevnější modely. Průměrný italský skútr ve 125ccm vyjde na cca 70-80tis Kč. Takže položme si otázku, jste ochoten takovou částku za nový pravý italský skútr zaplatit?

Čínských skůtrů jezdí po světě desítky či stovky miliónů. Občas z nich něco upadne, něco je třeba dodělat atd. Pro průměrně šikovného člověka není problém. Přirovnal bych to ke kvalitě výroby u nás v dobách komunismu. Škoda 120 také nevyjela s výstavní kvalitou.

bruca*
hodnocení

Vím že spousta výrobců aut a motorek si nechává součástky vyrábět v číně. Jsou mezi nimi i třeba japonsští výrobci aut. Dnes nekoupíte téměř nic v čem by nebylo něco vyrobeno v číně. Na druhé straně, si zase značkové automobilky hlídají u číňanů kvalitu. Myslíte si že si za drahé peníze koupíte třeba japonskou motorku, ale je v ní kus číňana taky. Jen utratíte peníze.

Vzhledem k ceně Ventus Latro 125 cm3 si tak nějak nemyslím že bych byl podveden. Za částku 25 000,- nekoupíte dnes ani značkové kolo.

Další fakt je že rodný list tohoto skůtra je italský, ať už byl smontován kde koliv? Ve zkratce má název C.O.C Toto je doklad na jehož základě dopravní inspektorát provede přihlášení a vydá SPZ. Nedokážu si představit že by toto byl podvrh, na dopravce by zcela jistě okamžitě zareagovali tak , že by odmítli skůtr přihlásit. Tak- že s italama to musí mít něco společného když se pod to podepsali. V tomhle se skutečně moc nevyznám, píšu co si myslím.

V minulosti jsem také podnikal, sice jsem nic neprodával, ale podnikal jsem jako řemeslník v oboru " malířské a natěračské práce" Prodával jsem vlastně svoji práci. Mohu říci, že to opravdu není jednoduché, jaká koliv nepoctivost v podnikání se majiteli živnostenského listu okamžitě může vrátit ve formě kontroly od živnostenského úřadu, nebo od úřadu pro ochranu spotřebitelů. Divil bych se že by na stížnost okamžitě nezaregovali a neprovedli v příslušné firmě kontrolu. Jestli- že zjistí pochybení tak okamžitě pozastaví firmě činost a podnikateli hrozí slušné finanční sankce. Může však být, že kontrola nenajde žádnou závadu a tím je podnikatel očištěn a může živnost provozovat dál. Setkal jsem se taky, na druhou stranu s lidma ,co by s chorobnýma stěžovatelama, kteří, aby docílili snížení ceny za mou práci, hledali doslova mouchy na tom co jsem pro ně udělal. Místo toho aby řemesníku zaplatili za poctivou práci, tak se nestyděli, buď nezaplatit vůbec , nebo dohady o ceně nebrali konce. Tím samozřejmě nechci říci že jste neměl pravdu. Nejsem v pozici posoudit míru pravdy na té či oné straně.

Odstoupením od kupní smlouvy , může být i to, když prodejce neprovede záruční opravu ve stanovené lhůtě dané zákonem a to v době záruky . Můžete žádat navrácení peněz. Uvedu příklad, nedávno jsem koupil v kamenném obchodě vrtací kladivo na přestavbu bytu. Po nějaké době se kladivo porouchalo, odvezl jsem ho do prodejny kde jsem uplatnil záruční opravu. Tato proběhla bez problému. Zanedlouho se však závada zopakovala znova a já jel opět na reklamaci do prodejny. Tam mi však pan vedoucí s politováním oznámil že firma , která toto zboží vyráběla zkrachovala a že mi to nemá kdo opravit. Nijak jsem se s ním nehádal, jen jsem řekl, že mám ze zákona nárok na záruční opravu kterou podle kupní smlouvy urguji na prodejně. V podstatě mě nezajímá že výrobce zkrachoval. Ať mi teda vrátí peníze, nebo dá jiné zboží. On se samozřejmě kroutil. Jen jsem se zmínil, že když odejdu s nepořízenou, tak jdu na živnostenský úřad, a obrátím se na úřad pro ochranu spotřebitelů. Pan vedoucí si byl moc dobře vědom co to pro něj znamená, kontrola na prodejně a tak pod. Najednou byl samá ochota a do půl hodiny sehnal firmu, která provedla záruční opravu, i když neměla s výrobou vrtačky nic společného. Samozřejmě musel jako protislužbu příjmout na prodejnu zboží od této firmy a zajistit pro ně jeho prodej. To už mě jako zákazníkovi bylo však jedno.

Další cestou je soudní spor, je to věc velice nepříjemná pro obě strany. V okruhu mích známích mám dva právníky, manželé, pán dělá trestní právo, paní občansko právní spory. V minulosti naší rodinu už několikrát zastupovali, vždy úspěšně. Vím že soudní spor můžete sice vyhrát, ale může se stát že i přes to zaplatíte veškeré výdaje soudu. I když by je měl zaplatit ten kdo prohrál. Stává se to v případě ,když strana která prohrála nemá na zaplacení soudních výdajů. Proto je potřeba tuto variantu zvážit, zda je to vhodné vzhledem k sumě která je předmětem sporu. Nechci aby toto bral někdo jako návod jak má postupovat, píšu jen svůj názor. Myslím si že je vždy lepší se dohodnout v přátelském duchu. Každý podnikatel si je vědom co mu hrozí když neprovede opravu v době záruky? Po záruce to už je samozřejmě věc jiná. Zatím zastávám názor, že bych se zcela jistě s p. Chládkem ohledně záruční opravy , dohodl v přátelském duchu a bez zbytečných tahanic.

bruca*
hodnocení

Nedalo mi to, abych nenapsal tento příspěvek.

Měl jsem bohužel smůlu, nového skůtra jsem si dlouho neužíval. Na parkovišti do mě zezadu narazilo autem mladé děvče a já skončil se skůtrem pod předním nárazníkem jejího auta. Na skůtru je poškrábaný lak, ulomená páčka brzdy, ohnutý spodní stojánek, prasklý spodní plast pod podlážkou a ještě několik dalších drobností o kterých zatím vím. Je tu však možnost dalších závad,(skrytých).To všechno po ujetí pouhých 157 km. Prostě pech, za celá léta co jezdím jsem nebyl účastníkem dopravní nehody a teď tohle. Po tom co jsem se z předchozích příspěvků tady na tomto foru dozvěděl , jsem nedoufal že oprava skůtru půjde na svět nějak dobře. Někdo tady uváděl, že pán nebere telefony a nereaguje na e-maily a tak pod. Skutečnost je však úplně jiná.Vše jsem nafotil a poslal p. Chládkovi, s prosbou o pomoc ohledně opravy. Byl jsem však velmi mile překvapen. Ozval se téměř okamžitě a nabídl mi pomocnou ruku, s tím že převeze skůtra na jejich dílnu , kde ho prohlédnou a případně poškozené díly vymění. Já sám jsem nemohl zareagovat tak rychle a tak jsem ho musel požádat o strpení, než vše vyřídím s fotografem-(likvidátorem) od pojišťovny. Teprve potom se bude moci skůtr převézt k opravě. Dále mi bylo nabídnuto , že si jejich dílna vše sama vyřídí s pojišťovnou, což jsem opravdu uvítal. Myslel jsem si totiž že opravu budu muset hradit já a až potom vymáhat peníze na pojišťovně.

Oprava by měla trvat asi týden, je to otázka náhradních dílů, jak budou k sehnání? Zatím jsem byl se vstřícností firmy p. Chládka velmi spokojen. Napíšu na tot forum popravdě , jak se bude celá záležitost nadále vyvíjet.

tureji
hodnocení

0x

Zdravím Vás všechny.

Jen Vás chci všechny trochu uklidnit. Tady v Kyjově je prodejna mpkorado se skůtry. Viděl jsem tam ten skůtr. Prodávají ho taky pod svojí značkou. Ano, je třeba čínský, ale vidíte sami, že jej prodávají i jiní a nejen nějaký ten pan Chládek. V té prodejně je fakt za 36000,-, takže všichni co jej máte za 25000,- jej máte za supr cenu. Uvažuji o něm taky. Napište o něm všichni víc,kolik jede, jak je hlučný,kolik žere ve skutečnosti, ovladatelnost, no prostě vše pro a proti.díky

rudonek
hodnocení

0x

Samozřejmě jde o čínský výrobek.Až se Vám spálí kterákoliv žárovka v zadním světle,tak teprve uvidíte pořádný problém.Sami si ji nevyměníte.Je třeba demontovat celou zadní kapotáž a hrozí,že všechny plastové kolíky se ulomí a pak už to nemá na čem držet.Tak šťastnou cestu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]