Nejste přihlášen/a.
ahoj,dneska jsem měl pod autem skvrnu olejovou,myslíte,že to hučení může být tím,že je málo oleje v převodovce?
Nejenže nezařadíš - prasknou synchrony, pak se zadřou kola na hřídeli, pak se roztrhne skříň převodovky - a to bude skoro na ´nové auto´...
Rozhodně se buďto sám koukni, kolik oleje tam je a nebo rychle zkontaktuj mechanika, který tu spojku měnil.
Je možné, že sis doposud úniku nevšimnul - taky je možné, že hučí něco jiného - kontrolou oleje v převodovce ale nic nepokazíš.
Já bych na tvém místě asi auto tomu mechanikovi odvezl, ať důvod hukotu najde... ![]()
Nejsem úplně přesvědčen, že to hučení bude od převodovky. Nicmíně není problém to zjistit sám, než se někam vyrazí k mechanikovi. Stačí motor "vytočit" do otáček, kdy to začne "hučet" a sešlátnout spojku. Držet motor ve stejných otáčkách, pokud hukot nepřestává převodovka je v tom nevinně.
O hororovém scenáři a roztržení převodovky, to bych se velmi divil. Dělal jsem i převodovky, kde už nebyla ani mastnota a nic neprasklo. Jen byl v autě takový rachot, že by to slyšel i hluchý. Roztrhne se, když si místo 4 zařadíte zpátečku, to už jsem viděl.
Rozvodovka by hučela při určité rychlosti i s vypnutým motorem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.