Nejste přihlášen/a.
ahoj,dneska jsem měl pod autem skvrnu olejovou,myslíte,že to hučení může být tím,že je málo oleje v převodovce?
Nejenže nezařadíš - prasknou synchrony, pak se zadřou kola na hřídeli, pak se roztrhne skříň převodovky - a to bude skoro na ´nové auto´...
Rozhodně se buďto sám koukni, kolik oleje tam je a nebo rychle zkontaktuj mechanika, který tu spojku měnil.
Je možné, že sis doposud úniku nevšimnul - taky je možné, že hučí něco jiného - kontrolou oleje v převodovce ale nic nepokazíš.
Já bych na tvém místě asi auto tomu mechanikovi odvezl, ať důvod hukotu najde...
Nejsem úplně přesvědčen, že to hučení bude od převodovky. Nicmíně není problém to zjistit sám, než se někam vyrazí k mechanikovi. Stačí motor "vytočit" do otáček, kdy to začne "hučet" a sešlátnout spojku. Držet motor ve stejných otáčkách, pokud hukot nepřestává převodovka je v tom nevinně.
O hororovém scenáři a roztržení převodovky, to bych se velmi divil. Dělal jsem i převodovky, kde už nebyla ani mastnota a nic neprasklo. Jen byl v autě takový rachot, že by to slyšel i hluchý. Roztrhne se, když si místo 4 zařadíte zpátečku, to už jsem viděl.
Rozvodovka by hučela při určité rychlosti i s vypnutým motorem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.