Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hukot a ne ložiska? 2

Od: brumovjan* odpovědí: 7 změna:

ahoj,dneska jsem měl pod autem skvrnu olejovou,myslíte,že to hučení může být tím,že je málo oleje v převodovce?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

30.04.13 16:48
hodnocení

2x

může

brumovjan*
hodnocení

jj a jaké budou první příznaky až ten olej tam nebude?nezařadím?

mowla*

Nejenže nezařadíš - prasknou synchrony, pak se zadřou kola na hřídeli, pak se roztrhne skříň převodovky - a to bude skoro na ´nové auto´...

Rozhodně se buďto sám koukni, kolik oleje tam je a nebo rychle zkontaktuj mechanika, který tu spojku měnil.

brumovjan*
hodnocení

a mě to měnil tak před třema měsícema,je možné,že se udělalo až ted?

mowla*

Je možné, že sis doposud úniku nevšimnul - taky je možné, že hučí něco jiného - kontrolou oleje v převodovce ale nic nepokazíš.

Já bych na tvém místě asi auto tomu mechanikovi odvezl, ať důvod hukotu najde... ;)

pokud ta převodovka byla starší mohla bejt už načatá čert ví co měla odlítáno

jinak olej dost často utíká špatným simeringem na vřídeli jenž se napojuje na řadící tyč

ar*
hodnocení

0x

Nejsem úplně přesvědčen, že to hučení bude od převodovky. Nicmíně není problém to zjistit sám, než se někam vyrazí k mechanikovi. Stačí motor "vytočit" do otáček, kdy to začne "hučet" a sešlátnout spojku. Držet motor ve stejných otáčkách, pokud hukot nepřestává převodovka je v tom nevinně.

O hororovém scenáři a roztržení převodovky, to bych se velmi divil. Dělal jsem i převodovky, kde už nebyla ani mastnota a nic neprasklo. Jen byl v autě takový rachot, že by to slyšel i hluchý. Roztrhne se, když si místo 4 zařadíte zpátečku, to už jsem viděl.

Rozvodovka by hučela při určité rychlosti i s vypnutým motorem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]