Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hukot a ne ložiska?

Od: brumovjan* odpovědí: 9 změna:

ahoj,hučí mě něco jak kdyby od motoru,takový hukot...když to mám na volnoběh a stojím tak nic,jak mám třeba tak kolem 2 tisíc otáček,tak též v klidu,ale jak to mám přes 3.5 tisíc otáček tak hukot,ale ne vždy..ložiska to nejsou si myslím,bo když jedu do zatáček mě přijde,že to hučí stejně jak když jedu na rovině,může to být něco v motoru?a za druhé,přijde mě,že mám hodně citilivou spojku,ale fakt dost,což jsem též neměl...spojka je,ale před 2 měsícama nová... děkuji..:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

pokud je to obrněný transportét OT64, bude hučet i s novou spojkou, otázku bych směřoval na mechanika který měnil spojku...jde o to co vše vyměnil a čím to nahradil atd

sanyo*

Nepořídil jste si nové či jiné pneu? Bývá to často příčina, nehučí ložiska ale gumy ...

aroff

Aby nové gumy hučely, když auto stojí a jen běží motor ve vysokých otáčkách, to by byla opravdu rarita. To snad nedokážou ani čínské nebo polské pneu. *smich*

hodnocení

0x

Třeba hučí v klacku*smich*

Ps nejprve zkuste pořádně identifikovat to "hučení"!

brumovjan*
hodnocení

pravidělně trénuju...takže hučení umně nehrozí..:),nevím jak to identifikovat..prostě jedu a mám vyšší otáčky a takový tupý hukot...mám pravé ložiska měněné,levé prý už taky odcházeji říkal mechanik,ale v zatáčkach to nehučí víc...nevím..nechci zbytečně zas do servisu

ar*

Kdyby to "hučelo" od kol, poloos atd. Tak by záleželo na rychlosti a ne na otáčkách motoru. Jestli je to slyšet jen při vysokých otáčkch, muže to být ložisko alternátoru, špatná kldaka ne rozvodech, vodní pumpa atd. atd.

Protože stále není ani jasné o jaký vůz a motor jde, napíšu, že třeba tatrovácké motory jsou ve vyšších otáčkách hlučnější díky vrtuly chlazení motoru. :D

doplněno 30.04.13 10:56:

" suzuki swift 1,0,rok 1998 " Jestli se nepletu tak litrový motor byl tříválec a ten má takový charakteristický zvuk při vyšších otáčkách. Pokud to ,ale dříve nedělalo, zaměřte se na ty věci které jsem psal, popřípadě ještě vzduchový fltr. Tam byl takový "taliř" na d motorem. Myslím, že to je dokonce jednoodové vstřikování,a el opravdu to nepamatuju přesně. Jak již bylo zmíněno, těsnost výfuku

Každopádně u tohoto motoru těch možností tolik není. 6ádné turbo , klima atd.

brumovjan*
hodnocení

suzuki swift 1,0,rok 1998...)

tak máte děravý výfuk

těž jsem to chtěl napsat :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]