Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám velký problém ... Prosím poradte co mám dělat ... Vlastnil jsem vůz Ford scorpio Který jsem prodal ale samozdřejmě že jsem já blbec se neodhlásil z registru a kupujícímu jsem dal všechny doklady Velký TP malý TP mám jen kupní smlouvu kupující vozidlo prodal dále a ten co to koupil to prodává dále prosím poradte co mám dělat váže se na me povinne ručení? co mám ted delat to auto není pojištené už asi 5 měsíců :/ Na koho jde to povinne ručení
Na koho jde to povinne ručení Ale tady nikdo mimo vás neví, jak bylo s pojištěním naloženo, jak ukončeno a zda vůbec. Máte kupní smlouvu, auto už není vaše! ČKP osloví vás, protože neví, že auto vlastní už někdo jiný ( i toho, kdo poslední hradi pojistku, ale zae nevíme, jak bylo ukončeno).
Auto jsem mel pojišteno do chvíle dokavad jsem vozidlo neprodal to jsem zašel na pojištovnu a oni si okopčili kup smlouvu a ukončili jsemnou povinné ručení ... tomu co jsem prodal tak jsem zjistil že vozidlo nepojistil vozidlo jsem zapoměl přepsan na dotyčnou z evidence v registru ted nemám žádné doklady ... ze zákona bych to měl přepsat jaká pokuta mi hrozi nebo může být v registru veden furt já? už je to cc5 měsíců co vozidlo není přepsáno v registru jen bych chtel doplnit že to vozidlo ten co koupil prodal dal a dalsi kupujici to prodal ješte dál
Lukáši, stačí takto krátké ale správné odpovědi?
doplněno 29.04.13 09:27:Teď již nic nedělejte. Další jednání by bylo protiprávní. Jak je to dlouho od prodeje? Příště to již takto nedělejte. Když vzniknou problémy, ptejte se..
ze zákona bych to vozidlo hned po prodeji mel v registru přepsat do 14 dní nebo nejak tak což jsem neudělal co mi ted hrozí?
možná sankce od MěÚ za neohlášení změny do 10 dnů,k tomu "horká korespondence" od ČKP,jinak nic...Opravdu ted už po x měsících ani v souvislosti s registrem nic dělat nesmíte(nemůžete jakkoli nakládat s cizím majetkem),hlavně uchovat tu k.smlouvu-tou jedinou jako fyz.osoba deklarujete nabytí a pozbytí věci(dle Obč.z.),ničím jiným,ani registrem vozidel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.