Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlaseni z registru

Od: lukas1528 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den mám velký problém ... Prosím poradte co mám dělat ... Vlastnil jsem vůz Ford scorpio Který jsem prodal ale samozdřejmě že jsem já blbec se neodhlásil z registru a kupujícímu jsem dal všechny doklady Velký TP malý TP mám jen kupní smlouvu kupující vozidlo prodal dále a ten co to koupil to prodává dále prosím poradte co mám dělat váže se na me povinne ručení? co mám ted delat to auto není pojištené už asi 5 měsíců :/ Na koho jde to povinne ručení

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Na koho jde to povinne ručení Ale tady nikdo mimo vás neví, jak bylo s pojištěním naloženo, jak ukončeno a zda vůbec. Máte kupní smlouvu, auto už není vaše! ČKP osloví vás, protože neví, že auto vlastní už někdo jiný ( i toho, kdo poslední hradi pojistku, ale zae nevíme, jak bylo ukončeno).

lukasr1528
hodnocení

Auto jsem mel pojišteno do chvíle dokavad jsem vozidlo neprodal to jsem zašel na pojištovnu a oni si okopčili kup smlouvu a ukončili jsemnou povinné ručení ... tomu co jsem prodal tak jsem zjistil že vozidlo nepojistil vozidlo jsem zapoměl přepsan na dotyčnou z evidence v registru ted nemám žádné doklady ... ze zákona bych to měl přepsat jaká pokuta mi hrozi nebo může být v registru veden furt já? už je to cc5 měsíců co vozidlo není přepsáno v registru jen bych chtel doplnit že to vozidlo ten co koupil prodal dal a dalsi kupujici to prodal ješte dál

nu*
hodnocení

0x

smlouvu si dobře schovej a dělej dál to, co jsi dělal doteď..

hodnocení

0x

Lukáši, stačí takto krátké ale správné odpovědi?

doplněno 29.04.13 09:27:

Teď již nic nedělejte. Další jednání by bylo protiprávní. Jak je to dlouho od prodeje? Příště to již takto nedělejte. Když vzniknou problémy, ptejte se..

lukasred*
hodnocení

ze zákona bych to vozidlo hned po prodeji mel v registru přepsat do 14 dní nebo nejak tak což jsem neudělal co mi ted hrozí?

erikch*

možná sankce od MěÚ za neohlášení změny do 10 dnů,k tomu "horká korespondence" od ČKP,jinak nic...Opravdu ted už po x měsících ani v souvislosti s registrem nic dělat nesmíte(nemůžete jakkoli nakládat s cizím majetkem),hlavně uchovat tu k.smlouvu-tou jedinou jako fyz.osoba deklarujete nabytí a pozbytí věci(dle Obč.z.),ničím jiným,ani registrem vozidel...

lukasred*
v jaké vysi se muze pohybovat sankce? :/ da se nejak domluvit s posl.kupcem co ta pojistka tedy pokavad to budou chtit po me ukazu jim kupni smlouvu a nazdar? pak pujdou za sestrou tam jim ukaze kupni smlouvu a dalsi nazdar?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]