Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuky u pravého předního kola-Fabia

Od: tomas8 odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

pravé přední kolo začalo vydávat dost hlasíté zvuky při jízdě dopředu (při couvání je vše v pořádku). Pokud auto zvednu na zvedáku a otáčím s kolem dopředu vydává různé zvuky, když toto kolo otáčím dozadu nevydává žádné zvuku. Nevíte, kde je chyba.

Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

1x

To záleží na tom, o jaké zvuky by se mohlo jednat. Pokud pískavé, tak se třeba jen dostal prach nebo kamínek mezi štít brzdy a kotouč, nebo brzdové destičky. Pokud jde o hučivý zvuk, je pravděpodobné, že ho způsobuje ložisko kola. Viděl bych to ale asi na nějaký kamínek . To se mi zdá nejpravděpodobnější. Ale takhle na dálku těžko určit.

tomas8
hodnocení

Zvuky jsou dost hlasité (spíše pískávé) a pouze při otáčení směrem dopředu.

můžou klidně pištět desky.. nepřibržduje to? zkusil bych shodit třmen.. tim to aspon vyloučite.. pak už tam zbyva jen ložisko

doplněno 28.04.13 14:49:

samozřejmě zkontrolovat štít kotouče jestli někde neni ohly nebo něco neni mezi štítekm a kotoučem

0000567
hodnocení

0x

Přesně tohle se mi stalo na feldě...mezi štít brzdy a kotouč se zasekl kamínek tak dobře tvarovaný že nevypadl ani při couvání a byly to tak šílený pískavý zvuky že jsem myslel že se to auto musí každou chvilku rozsypat...při couvání taky ticho

Sundej kolo a mrkni mezi kotouč a štít brzdy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]