Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení-oprava nárazníku?

Od: martin23* odpovědí: 12 změna:

Zdravím,Níže přikládám foto nárazníku který potřebuji opravit,jelikož je to originál udajně se prý nedá vařit ale že se musí lepit,potřebuji tedy poradit co s tím?Pokud bych to musel lepit případně jakým lepidlem?Díky za jakékoliv rady.

Lepení-oprava nárazníku?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

Foto? JPG nebo PNG a zaškrtnout volbu: chci vložit obrázek...

doplněno 27.04.13 21:37:

Proč by to nemělo jít svařit? Plasty, co nejdou svařit většinou nejdou i lepit (viz. židle z plastu na zahradu nebo takové ty plasty, které když prasknou, mají vláknitou strukturu).

doplněno 27.04.13 21:40:

Ještě je tu možnost vzít tenký plech, dát ho zespodu a připevnit nýty nebo šrouby. Jakoby záplatu.

Jaké je to auto?

Co vrakoviště?

doplněno 27.04.13 21:54:

Focus RS, no to se po vrakovištích moc neváli... tak to chápu, pak jedině lepit. :)

Asi bych koupil dvousložkové lepidlo a přes kus tkaniny nárazník zespodu zpevnil. Odřel plochy, nanesl smíchané lepidlo,nanesl kus tkaniny a pak prolepil. Až by to zvrdlo, tak bych vyplnil lepidlem drobné rýhy (hluboké) a po vytvrdnutí obrousil povrch, stříkl nějaký základ na plasty, podkladovou vrstvu,bílý lak základní a pak barvu.

Ale nikdy jsem to nedělal. Takto bych to spravoval já. Počkej na rady od dalších rádců ;)

martin23*
hodnocení

zde druhá fotka

Lepení-oprava nárazníku? #2

martin23*
hodnocení

jsou tam asi 2 praskliny a 2 ty kulaté díry to potřebuji také zadělat,pak budu ještě uravovat ty otvory na mlhovky..

martin23*
hodnocení

jojo po tědlech videích jsem taky koukal,nevím člověk na fóru kam chodím lepil ten samý a říkal že prej se tydle narazníky na Focus RS nevaří ale že se lepí nevím jaký k tomu je důvod..

martin23*
hodnocení

To určitě nee,chci to udělat pořádně,pak se to bude lakovat a chci aby to bylo OK,je to naraznik na Ford Focus I je to ale sportovní verze RS schání se blbě vrakoviště těžko těžko a po netu nemohu sehnat ani druhovýrobu za rozumnou cenu takže to chci řešit takhle..Chci ho dávat na auto protože auto upravuji,takže to není tak že ho potřebuji za kazdou cenu spravit a jezdit delam to kvuli vzhledu a proto chci aby to bylo pořádně:)

martin23*
hodnocení

Jinak pokud by se to muselo tedy lepit,postup by byl takový že bych pořídil lepidlo koukal jsem a našel jsem nějaký tmely přímo pro tyto učely.Z jiného nárazníku vyříznout potřebné kousky na zalepení otvorů,zalepit pak nějakým způsobem zbrousit přebytky lepidla a kitovat nebo jak by to mělo být?

hodnocení

0x

Fordy mají nárazníky co snadno praskají a svařovat nejdou jisto jistě jdou slepit dvousložkovým lepidlem třeba epoxid a skelné vlákno. Takže lepit a použít tmely s vláknem.

martin23*
hodnocení

ok super díky za odpověd:)A postup?Do praskliny nanést lepidlo a slepit pak z vrchu i spodu zatmelit pak zbrousit?Do děr si z jiného fordackeho narazniku vyříznu kousky plastů které padnou do těch děr po obvodu díry nanesu lepidlo a zvrchu a spodu zatmelim a pak zbrousim?Nikdy jsem to nedělal tak bych uvítal nějaký postup:)Díky moc

martin23*
hodnocení

Jinak nějaký odkaz na ten epoxid by byl?Když hledám epoxid hledá mi to Loctide a tak...Ale ceny mi příjdou celkem vysoké.Doufám že mě lepení nevyjde na 2000kč to by nebylo zrovna levné:D

martin23*
hodnocení

Jinak musí být dvousložkové?Našel jsem třeba od Soudalu jednosložkový lepící tmel určený přímo na karoserie,spoilery atd a je to celá tuba a nanáší se pistolý narozdíl od dvousložkových který stojej jednou tolik a jsou velké jak vteřinové lepidlo to by mi snad ani nevystačlo na všechny ty díry a praskliny..

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím.
Poku je nárazník z plastu, kterým se lidově říká "mastné" (podle toho, že když na něj kápnete vodu, chová se jakoby byl mastný - voda na něm dělá kuličky jako třeba na mastném plechu) - některé typy plastu ABS apod., budete na jeho slepení potřebovat lepidlo s aktivátorem pro "obtížně lepitelné plasty". Tyto typy plastů se po vylisování "uzavřou" a je potřeba je pro lepení opět krátkodobě aktivovat (oživit), jinak na nich nic nedrží.
Doporučil bych se obrátit přímo na technika nějaké firmy zabývající se speciálními lepícími technologiemi (ne jen prodejce, ale technika výrobní firmy a nebo jejího republikového zastoupení).

ladaadal*
hodnocení

0x

Já to řešil z rubu hliníkovýma plíškama a trhacíma nýtama tak, aby se daly zabrousit. Do spáry tavnou pistolí lepidlo, pak celé překytovat, nastříkat a není vidět, kde to bylo, takže jsem žádné spec lepidlo nemusel shánět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava nárazníku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]