Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte, už si opravdu nevím rady. Svého času jsem byla tak pitomá, že jsem si na sebe nechala napsat auto, které moje nikdy nebylo. Koupil ho jeden maník, který mi ho nezaplatil, veškeré papíry od auta nejspíš prodal a pak ho při havárce zrušil. Teď je zavřený, auto je napsané stále na mně. A já jsem totálně ...v háji.
Úředník na registru vozidel mi řekl, že si mám nechat vystavit opis technického průkazu a zajít to auto nechat ekologicky zvrakovat. Jenomže já netuším, jestli to auto ještě vůbec někde existuje. Prý je to touto cestou nejjednodušší. Pokud budu tvrdit, že jsem auto prodala, budu muset jít cestou Soudy, Policie...dlouhodobá záležitost. A budu platit do garančního fondu jako mourovatá.
Prosím! Co dělat, abych se toho auta zbavila?
nejste sama, někdo má na sobě dodnes i desítky nebo stovky aut...kdysi to byl výnosný kšeft, na plnou moc nechat na sebe přihlašovat auta z dovozu...nebo svým jménem celně odbavovat auta...samozřejmě také na plnou moc...někteří spoluobčané z toho slušně bezpracně žili, celé měsíce i léta...za jedno auto pětikilo, nebo tisícovku...Teď budou asi největší pravděpodobností někteří z nich platit...možná i Vy, ČKP se o to postará...pokud jste auto prodala, suďte se...máte kupní smlouvu?Pokud bylo auto při havárce zrušeno, opatřete si doklad o ekolikvidaci a auto vyřaďte...Nebo plaťte, je to na Vás...
pane úředníku, první polovina, NAPROSTO s Vámi souhlasím, zbytek je zbytečné strašení. Zde se to jmenuje poradte.cz, nikoli strašíme.cz.
ale vážený pane s plnovousem, jediný kdo vás straší ve dne i ve spánku je ČKP a hrozba vysokých pokud...jinak by malý český človíček nevylezl z ulity a nezačal stříhat ušima a nepokoušel by se silou mocí reálně i zde virtuálne vyřazovat neexistující auta...kdyby vymahatelnost práva byla u nás stoprocentní, nikdo by si nedovolil po 1.5.2004 sešrotovat auto v obyčejné sběrně a žádná sběrna bez licence k odběru a eko-likvidaci autovraků by si nedovolila odebrat a sešrotovat auto...Pak by také nebyla tato diskuse, nebyla by novela 383/2008 Sb. atd...K čemu jsou nám zákony, které nikdo nedodržuje a za porušení kterých není žádná sankce?
to se mýlíte, pane uředníku, nestraší mě ČKP. Páč nehrozí nikomu hrozbou vysokých pokut. (ale tuším co tím myslíte)
"K čemu jsou nám zákony, které nikdo nedodržuje" ale vy je dodržujete přeci!
Milý pane úředníku, já také ctím zákony, ale bohužel tento zákon je tak špatně nastavený, že mi bohužel moc možností nenabízí.
Buď lež s pozbytím účelu vozidla (což nebude až tak daleko od pravdy, protože auto bylo sešrotováno již před delší dobou - bez mého vědomí) anebo podplacením některé dobré duši pro papír o ekologické likvidaci.
Bohužel...jinak to nejde. Je mi líto, že máte tento názor, chápu vás a opravdu doufám, že nepracujete na úřadě, na který půjdu.
A ještě mimochodem, to auto není na mně napsané pro "výhodný kšeftík", ale proto že jsem chtěla pomoct jednomu blízkému člověku v rodině a prostě se to všechno špatně našmodrchalo a dopadlo to takhle...Holt za chyby se platí, ano, máte pravdu.
A věřte mi, nespí se mi lehce.
Věřím Vám, že se Vám nespí lehce, také mne netěší stávající legislativa,na rozdíl od Vás to vidím a cítím denně...co zahájila ČKP tu slavnou mediální kampaň, jsme terčem kritiky občanů...takových jako Vy, co neřešily své problémy v době vzniku, ale až dnes, dodatečně, po 3,5,7,10,25 letech...se dožadují různých úkonů...už ve starém technickém průkazu typu knížka bylo vytištěno poučení, že každou změnu má vlastník vozidla hlásit na DI VB do 5 dnů...kdyby to každý poctivě dělal, dnes by jste se všichni ČKP smáli...myslím, že vlastnící vozidel měli dostat zákonem nebo alespoň vyhláškou stanovenou několikaměsíční dobu hájení k tomu, aby dali do pořádku své vlastnické vztahy k neexastujícím automobilům a v zákoně mělo být ustaniovení, že se od - do za tímto účelem budou vyřazovat například na čestné prohlášení.
Pomohla jste blízkému, teď si budete muset opatřit dokald o eko-likvidaci nebo úředníka, kterému je vše fuk a nechá se oblafnout kusem popsaného papíru...
ale pane s plnovousem, vy jste nečetl novelizovaný zákon o pojištění odpovědnosti...? To je smutné...už týdny tady radíte našim spoluobčanům jak obejít a obelstít úředníky...zkuste to vzít jako výtbu, nastudovat a začít raději radit, jak doložit ČKP, že občan nemusí platit pojistku ani penále, protože auto 5 let neexistuje...
Zákon jsem četl,ale nejsem zástupcem ani fanouškem ČKP...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.