Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítí kontrolka nouzový režim( blok motoru )

Od: zejdlik54* odpovědí: 3 změna:

nedávno jsem tady ptal co se rozsvícenou kontrolkou ( blok motoru ) u FABIE 1 1,4 16 V.

Zdá se že jsem na to přišel!

udržoval jsem HALDINU OLEJE spíš v polovině mezi ryskami a kontrolka občas zhasla, ale potom svítila stále.

Po posledním dolití oleje mi trochu ,,UJELA RUKA " a dolil jsem olej úplně na MAX.

Kontrolka ihned ZHASLA a od té doby nesvítí!

JAKÉ máte zkušenosti VY? ZKUSTE DOLÍT OLEJ NA MAX. a možná máte po problému!

ČEKÁM NA ODPOVĚDI!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x
No tím to nebudedoplněno 26.04.13 18:09: navíc Horni ryska znaci hladinu, pri ktere hrozi preplneni klikove skrine. Opak muze mit nekolik neprijemnych nasledku. Prvnim je, ze staly kontakt klikoveho hridele s olejem zpusobi jeho "zpeneni" v klikove skrini, tim pochopitelne i ztratu tlaku, mazaci schopnosti a poskozeni klicovych casti motoru. Druhym problemem je samotne zvysene mazani klikoveho hridele, ojnic atd. Motor je pomerne krehka soustava, ve ktere vseho moc i malo skodi a s olejem to neni jinak. Prebytecne mazani zpusobuje zvysene namahani dotcenych casti, i v tomto smeru je "kontakt s necekanym olejem" problem. Rika se, ze jiz jen samotny zvyseny ostrik klikoveho hridele muze byt pozorovatelny na snizenem vykonu motoru. Treti věci je vznik prilis vysokeho tlaku v klikove skrini. To opet zpusobuje zvysene namahani soucasti motoru a drive nebo pozdeji vede k poskozeni tesnosti cele soustavy a unikum oleje - tesneni, gufera atd. nejsou s to dlouhodobe vyssimu tlaku odolavat. Pak může ještě odejít katas.

hodnocení

0x

Zkusil bych asi diagnostiku,a osobně (záleží dle zručnosti ,zkušeností atd) bych prošel čidlo tlaku oilu a místo něj zkusit přímo tlakoěr oleje a zkontorloval tak tlak mazání jako další čidlo hladiny oleje (pkd má),vyměnil filtr a olej (záleží kdy byl měněn a zda-li vůbec měněn byl),a taky bych zkontroloval odfuk ze skříně a pročistil jej i když to asi s tím nezávísí.Kolega nahoře sice píše že oil na max škodí ale pokud je do rysky max tak by neměl škodit na to je stanoveno výrobcem max a min.množství ,obě varianty (jak více ,tak i méně ) jsou škodlivé pro motor.

hodnocení

0x

pokud to nepripojis na VAG tak nemas 100% jistotu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kontrolka motoru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]