Nejste přihlášen/a.
nedávno jsem tady ptal co se rozsvícenou kontrolkou ( blok motoru ) u FABIE 1 1,4 16 V.
Zdá se že jsem na to přišel!
udržoval jsem HALDINU OLEJE spíš v polovině mezi ryskami a kontrolka občas zhasla, ale potom svítila stále.
Po posledním dolití oleje mi trochu ,,UJELA RUKA " a dolil jsem olej úplně na MAX.
Kontrolka ihned ZHASLA a od té doby nesvítí!
JAKÉ máte zkušenosti VY? ZKUSTE DOLÍT OLEJ NA MAX. a možná máte po problému!
ČEKÁM NA ODPOVĚDI!
Zkusil bych asi diagnostiku,a osobně (záleží dle zručnosti ,zkušeností atd) bych prošel čidlo tlaku oilu a místo něj zkusit přímo tlakoěr oleje a zkontorloval tak tlak mazání jako další čidlo hladiny oleje (pkd má),vyměnil filtr a olej (záleží kdy byl měněn a zda-li vůbec měněn byl),a taky bych zkontroloval odfuk ze skříně a pročistil jej i když to asi s tím nezávísí.Kolega nahoře sice píše že oil na max škodí ale pokud je do rysky max tak by neměl škodit na to je stanoveno výrobcem max a min.množství ,obě varianty (jak více ,tak i méně ) jsou škodlivé pro motor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.