Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravdu nemusím dokončit polopřevod ?

Od: ja4 odpovědí: 12 změna:

ahojte, doslechl jsem se že pokud budeš mít plnou moc od minulého majitele ke zrušení dohlášky na sebe a trvalému vyřazení,tak by Ti měl úřad vyhovět.Ale musíš na úřad,kde to měl ten minulý majitel přihlášeno.

to by znamenalo že pokud s tim minulý vlastník souhlasí,tak nemusím dohlašovat a rovnou vyřadit?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepikk*
hodnocení

0x

No jasně stačí plná moc k trvalému vyřazení vozidla z evidence. vyzkoušeno, funguje v praxi bez problémů.

doplním Pepíke, někde to nejde, a někde až když si dupnete.

Je to jen o úřednících.

nomi
hodnocení

dnes jsem byl na uřadě a bylo mi řečeno že už to nejde,že prý nové nařízení,a už to nejde, chjo ach

a řekli Vám podle jakého nařízení to nejde? Vy jste jim uvěřil? Pamatujte si, že neexistuje slovo nejde, "umím neumím, chce se mě, nechce se mě"

Nevěřte jim tak to není!

ověřte si to tam, kde jsou zákony on line, třeba: portal.gov.cz/...

přesně:

§ 13
Trvalé a dočasné vyřazení vozidla z registru silničních vozidel
(1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností rozhodne o trvalém vyřazení motorového vozidla a přípojného vozidla z registru, pokud
a) motorové vozidlo a přípojné vozidlo zaniklo nebo zanikl účel jejich využití,
Kdopak se plete?
doplněno 02.02.09 19:50:

jsem si spletl diskuzi, omlouvám se . Text je k jinému příspěvku

nomi
hodnocení

bohužel už jsem zaplatil 800.- a auto je již z registru vyřazeno

byl jste na úřadě u Vás, nebo u něj?

nomi
hodnocení

u nás u něho, v Chebu

hlavně že už to máte za sebou.

nespokojenyurdenik
hodnocení

0x

zrušení odhlášky na nového vlastníka je obyčejným zápisem změny do registru vozidel, změny jako každé jiné...nechápu, kde a proč by to nešlo, ani jaké nové nařízení to neumožňuje...my to děláme to denně, za správní poplatek 50,-Kč...Je to výhiodnější než vyřazované auto, které opouší registr na sebe doregistrovávat za 800,- Kč...

Ten kdo je zapsán v registru vozidel jako vlastník má právo žádat o provedení změny...dokud se do registru jako vlastník nepříhlásí člověk uvedený v osdhlášce, je pořád jako vlastník zapsán v registru ten, kdo odhlášku učinil...tuto odhlášku - avízo může tedy zrušit, resp. vzít zpět...Osovbně, nebo na základě plné moci zmocní jinou osobu...Plná moc musí být písemná a nemusí být ověřena, úřad vám musí vyhovět... Registr vozidel funguje podle trvalého bydliště žadatele...Myslím, že pokud někde úřad odmítně provést tuto změnu, porušuje tíém zákon. Nechápu, úproš sai na tzakové lidi nestěžujete...stydím se za takové blbce...

Na druhou stranu chápu úředníka, kterému do okénka strčí hlavu idiot, který s úsměvem prohlásí, že on na toho původního vlastníka už dávno nemá kontakt a tak daleko pro jeden podpis nepojede a oznámí, že si tu plnou moc sepíše sám na chodbičce nebo v čekárně...včetně podpisů...Co by jste dělali s takovým idiotem vy?

"Co by jste dělali s takovým idiotem vy?" s uředníkem, nebo zákazníkem? Nebo s oběma?

nespokojenyurednik

Idioty slušně posílám pryč s tím aby si opatřili platnou plnou moc...u nás funguje registr jako hodinky, odhlášky realizujeme i rušíme obratem dle žádostí vlatníků...

chválim Vás, pokud je to tak, jak píšete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]