Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chlazení, topení - prasklo něco?

Od: mimoreal® odpovědí: 10 změna:

Za jízdy na mě vychrlila ze středního větrání vařící voda! Nepříjemný zážitek na dálnici...popálená noha, ruka.. Jde o starší VW Pasat. PRý to nemusí být jen prasklá hadice. Opticky jsem na hadicích nic nenašel... Dojel jsem opatrně asi deset kilometrů, ale celou cestu se z větrání valila pára.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

typuji ruplej radiátor topení *cteni*

hodnocení

nejsem znalý... co to je? chladič asi ne..

doplněno 24.04.13 20:37:

to by přece teklo dolů pod auto a nestříkalo by to z větráku

no v podstatě je to taky chladič ale má menší rozměry a většinou je umístěnej tak blbě že musí dolů palubovka a středovej tunel

vw-club.cz/...

vw-club.cz/...

hodnocení

díky za radu, je to náročná oprava? cenu toho bazmeku si zjistím, ale jde o to, jestli to zmáknou vyměnit kouzelníci z naší putiky...

doplněno 24.04.13 20:57:

přesto... jaký smysl by měl další podružný chladič? Jak by fungoval? To mi i jako lajku zní nepochopitelně.

tenhle neslouží k chlazení nýbrž k vytápění auta po zahřátí přez něj ventilátor žene vzduch kterej se ohřívá a v zimě v autě nemrzneš :)

doplněno 24.04.13 21:02:

v tom prvním odkaze sou dole fotky tam je focena rozborka vozu a výměna topení

jirkamatapat*

Výměník topení není žádný podružný chladič.Je to udělátko bez kterého by jsi v zimě přimrznul k sedačce.Jestli Ti vařící voda "vychrstla" mohlo by jít o ulomený přívod do toho bazmeku.To znamená,vyndat celé topení a výměník vyměnit ,nejlépe za nový,protože se oprava asi nevyplatí.

hodnocení

Takže v žádném případě banální prasklá hadice?

já to na passatu ještě neměnil koukni na odkazy tam se o tom píše víc

leč pokud sou na tom hospodští kouzelníci jako já a nebojej se tak by to zmáknout měli ůplně jednoduchý to neni ;)

hodnocení

tam je ve finále řešený jen klasický chladič

Já to řešil nouzově utěsnovačem chladiče za cca 120 kč místo výměny radiátoru za cca 700-1000kč a prací pro neznalého na 2-3 dna ale je to nouzově už asi 3 roky,ale mně nešla pára na nohu ale mlžilo silně čelní sklo a smrděla nemrzka i druhý den po vstupu do auta-nakonec to vyvětrání trvalo asi 3 měsíce.nejde ale o pašíka!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]