Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za 74 kmh - druhý přestupek

Od: ridic odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

v obci mi bylo naměřeno 74 km/h. Státní policista mi udělil pokutu 1.000 Kč. Na body jsem se neptal, protože jsem myslel, že pokuta 1.000 Kč spadá do nižšího přestupku za 2 body, a že je to způsobeno odchylkou radaru, kterou může policista odečíst, a tak dát nižší trest.

Doma jsem si ale všiml, že na bloku mám hodnoty 50/71/74. To znamená, že se mi počítá 71 km/h, co žspadá do vyšší kategorie za 3 body a maximální pokuta je 2.500 Kč, já ale dostal "pouze" 1.000.

Moje otázka je k faktu, že pokud se spáchá stejný vyšší přestupek 2x za 12 po sobě jdoucíh měsíců, přistupuje se k zákazu řízení a přestupek jde do správního řízení. Je to tedy momentálně míněno tak, že pokud mi znovu v obci změří nad 70, přijdu o papíry? Ale pokud do 70, tak to bude opět jen pokuta a body?

Díky za info, o papíry se mi přijít nechce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych to řekl takto : pokud Víš že v obci je max rychlost 50 a jezdíš rychleji než 70 tak bys taky měl vědět kolik za to můžeš dostat!

A jen tak policie body NEŘEŠÍ není ani jeho povinnost toto sdělit! Toto je věc úřadu!

PS Taky nemám rád "plazivce",ale jet v obci 70 nejezdím max + 5km (tj 55)

agagasgas
hodnocení

0x

Kdyby nebyl hovado tak to nemusíš řešit..

ridic
hodnocení

Miluji řidiče, kteří jedou v obci 40 km/h, ostatní zdržují, neumí jezdit do zipu, po kruháku, dávat znamení o směru jízdy a o těch, co dostanou pokutu říkají, že jsou to hovada...

Fakt jsem rád, že jste mi "odpověděl" na moji otázku. Vaše odpověď vypovídá o Vašem společenském postavení. Hodně štěstí v životě, ať nenarážíte na hovada, jako jsem já.

cjethe02
hodnocení

0x

O papíry byste přijít měl. Jste nebezpečnej pro společnost. Jednou se nastolily pravidla na silnicích, tak je laskavě dodržujte.

suchy*
hodnocení

0x

Myslím,že jste si sám odpověděl.Momentálně obdržíte 3 body,ale pokud v následujících 12-ti kalendářních měsících spácháte tento přestupek znovu tak jde věc do správního řízení a MUSÍ Vám být uložen zákaz řízení + pokuta.Pokud jde o výši pokuty tak po poslední novelizaci již není výše pokut za rychlost pevně stanovena,je pouze omezena maximální výší.Jinak,ale souhlasím s ostatními,že 74 v obci je dost a to nemluvím o tom,že tachometr Vám musí podle Evropské směrnice ukazovat víc než je reálná rychlost takže dle mé zkušenosti jste měl na tachometru 80km/h.

jarda3*

Neni obec jako obec, stane se - v obci jsou i 2+2 pruhy a kolem pole... Ja bych to hned nebral ze to valil 70 na prechodu pred skolkou - tam se nakonec ani nemeri ;) Asi je hloupe to platit na miste a spis volit taktiku zdrzovani, pokud je to treba blizko k roku od minuleho prestupku...

asd*

jj, není obec jako obec. S tím že 74 to musí být automaticky hovado a vrah nesouhlasím. Znám hodně míst kde obec fakticky není a bezpečná rychlost je 100 kmh - široká silnice a okolo pole, 50 je jen kvůli ceduli daleko za vesnicí (a policie tam ráda měří protože hodně lidí jezdí rychleji - přitom bezpečně = na místě je zvýšení povolené rychlosti). Taky znám spoustu míst kde je povolená 50 už hodně nebezpečná rychlost, kdo tam jede 50 tak jezdí předpisově, ale ve skutečnosti to je hovado a vrah.

danecekdan*
hodnocení

0x

Je to tak - v následujících 12ti měsících Vám nesmí být naměřeno v obci více, něž 72 km/h, jinak přijdete o noty. Mimo obec myslím že více, než 112 km/h.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]