Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor nechytne

Od: pepiik odpovědí: 24 změna:

Ahoj mechanici,tak už jsem dal konečně Polo dohromady,koupil new baterku a vyčistil starter a motor konečně otáčí,dotaz točil jsem motor chytnul tak na 10 vteřin,potom chcípnul,a ted točí ale nechytně benzín teče svíčky mokré,ale ani neškitne jen točí,prosím o radu?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepiik
hodnocení

tak už vím sejtko u nádrže

aroff
hodnocení

0x

Zvláštní " benzín teče svíčky mokré " Jasná závada v elektrice a pak sítko u nádrže? Jak se na ty svíčky benzín dostal? Proč to tedy nechytlo když to dávalo jiskru?

aroff
hodnocení

0x

"Motor nechytne Autor: pepiik Datum: dnes 09:29"

" Autor: pepiik Datum: dnes 10:09 tak už vím sejtko u nádrže"

Slušnej výkon za 1/2 hodiny odhalit příčinu, vymontovat palivové čerpadlo, vyčistit, zamontovat, odzkoušet a ještě stačit napsat odpověď. Fak slušnej výkon, zřejmě dobrý oddíl, asi STS Chvojkovice Brod.

pepiik
hodnocení

:-D jsem rychlik a vyndat objímku není takový problém:-D a čéčé sejtko to není:( sice bylo zaprasené,ale dnes auto zase nechytlo,myslíš že to bude elektronikou? kabely ke svíčkám nové,nevím kde už by mohla ta závada být

pepiik
hodnocení

a ještě něco Aroffe,tu elektriku nevím,popíšu ti přesný postup ju,nastartuju motor chytne točí tak 10 sek pak sačne vypadávat a vypadne,nastartuju znovu a nic a znovu a nic a neškytne,cca po 30 min odpočinku příjdu otočím a opět chytne ,ale dělá to stejný problém,myslel jsem že to je sítkem na beno i když byly svíčky mokré,sice se to zlepšilo ale dnes to dělá znovu,co škrtící klapka,nemuže s tím mít něco společného díky

jak si na tom s palivovým filtrem ten pod autem kdys ho měnil naposled? a co čerpadlo máš ověřený že dává dost benzínu? vem petku u čerpadla jí napoj a skus jak teče benzín musí pořádně tlačit né jen smutně vytékat .

další co bych skusil je napojit to benzínový čerpadlo tkzv. na přímo po klíčku jestli to pojede

ar*
hodnocení

0x

Pokud budu mít svíčky mokré od benzínu, rozhodně nebudu hledat chybu v palivovém čerpadle, palovovém filtru, atd.

Problém budu hledat v zapalování. Jestli i po tom krátkém startu, dává zapalování jiskru. Pokud ano je poblém s množstvím paliva. Není ho málo, ale naopak moc a motor se zahltí. Tam může být problém v čidle teploty, které dává špatné hodnoty a Řj pak dodává moc benzínu.

Jestli jiskru dávat nebude, pak hledat problém v kabelech, zapalovací cívce,snímači impulzů atd. V čerpadle problém nehledej, paliva je tam dost. Jeli v nádrži čistý benzín a ne sajrajt. Ar-on :)

oponuju dělal sem ibizu ujela 50m chcipla chvílku počkat pak zas 50m a tak furt dokola taky sem nejdřív pátral po elektrice a nakonec bylo v háji čerpadlo dávalo málo :)

aroff

Jo a svíčky byly mokrý, protože tam šlo málo paliva. *ee*

hodnocení

0x

a co teplotní čidlo? je schopne dělat pěkný bordel... jak začne ukazovat nesmysly tak bývá problem nastartovat... nám se to stalo taky a nešlo nastartovat za tepla.. známé zase za studena.. po výměně ok.. ale může to dělat X věcí... i to zapalování třebas pokud jsou svíčky mokré

pepiii
hodnocení

0x

no čerpadlo jde krásně,byl jsem koupit nový palivový filtr a dělá to stejně,pokusím se zaměřit na to čidlo alektriku,ještě musím dodat že to auto 2 roky stálo,ale benzin jsem vypustil a vše vyčistil,ještě jeden dotaz v pojistkové skříni chyběla jedna pojistka,už nevím co to bylo,tak jsem ji tam přidal,v tom asi problém být nemuže co,že by se to nějak bylo! zatím děkuji udělám vaše rady a písnu

aroff

A už jsi zjistil jestli to dává jiskru v momentě kdy to nechce chytnout? .Od toho se "odpíchni" a pokračuj dál. Nauč se vylučovat závadu systematicky, jinak u toho strávíš věčnost.

pepiik
hodnocení

no čekám na mladou sám to asi nezvládnu startovat a koukat na svíčku:-D a koukám že na rozdělovači chybí šroub ale tím to fakt asi nebude:-D je to nějaké celé dívné:-D ani klakson nejde :-D pojistky ok ,nejak se to vše sere ,že jsem ten nový motor kupoval:-D pak dám vědět co ty svíčky

změř jestli máš po otočení klíčku v konektoru zapalovací cívky plus 12V měř proti kostře a koukni do motoru jestli ste při tý výměně motoru nezapoměli něco zapojit a jestli sou docvaklí veškerý konektory *cteni*

aroff

Hele Pepo víš že to jde úplně v pohodě v jednom a stačí 1/2 metru kabelu a krásně si zastatuješ od motoru.

U startéru si sundáš ten slebej kablik, tam napojíš ten 1/2 metrový a přiložíš u baterie na +. Musíš zapnout klíček a v pohodě i nastartuješ. Hlavně si vyřaď rychlost a zabrzdi, ať se ještě nepřejedeš. ;)

pepiik
hodnocení

děkuji pánové jdu se dotoho z nechutí pustit:-D

pepiik
hodnocení

klucí tak motor šlape,,jen dotaz kouří se od svíček a docela dost,možná nasledky špatného benzínu ještě nebo jiný problém?

aroff

Tak co pak bylo za závadu?

To kouření od svíček, nemůže být špatným benzínem, tam se nemá jak kouř z válců dostat. Je pravděpodobné, že ke svíčkám natekl olej a je to tam mastný. Teď se to "vypaluje". Až budeš příště dávat "nový" motor, tak ho před montáží pořádně umyj.;)

tak se pochlub kde udělali soudruzi s NDR chybu *smich**smich*

pepiik
hodnocení

čéčé chyba byla špatný benzín,voda v benzínu,sice se to vypustilo ale asi ne vše ,takže zamrzlí benzín přes zimu a hned tam byla voda:-D ted to jde na 3 válce jen,zkusím svíce nové ,a nebo tryska v kelu,motor běží (traktor):-D

aroff

Sem ti psal jestli je v nádrži čistý benzín a nebo sajrajt. :) B bylo správně :D. Chybama se člověk učí.

pepiik
hodnocení

už nekouří ale jdou jen 3 válce

aroff

No tak si zjisti který válec nejde, a pak dál jestli je to svíčkou, kabelem, a nebo rozdělovačem.

pepiik
hodnocení

Auto jezdí :-D díky všem zučastněným:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]