Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak povolím přirezlou lambda sondu?

Od: jenik2* odpovědí: 22 změna:

Sundal jsem část výfuku na Felicii ve které je zašroubovaná lambda sonda. Chci ji vyšroubovat. Teda takhle kouslý závit jsem už dlouho nezažil. Nejde povolit ikdybych se na hlavu stavěl. Stříknul jsem na ten spoj kapalinu na uvolnění závitu. A nic. Páčil jsem to, marně. Ani se nehne, ani o milimetr. Co radíte? Jak by mohl závit povolit? Nebo to mám vzdát?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Namažte petrolejem,popř.naftou,a nechte působit 24hod.Vyzkoušeno ;)

jenik2*
hodnocení

Mohu to zkusit :). Koupím a zkusím.

dobrá je i červená brzdová kapalina

jarda3*
hodnocení

0x

Taky pomuze dukladne zahrat okoli plamenem. Autogen nebo PB horak.

jenik2*
hodnocení

A mohl bych místo plamenu zkusit horkovzdušnou pistoli?

hodnocení

0x

no já jí ted doloval s feldy taky potrubí šlo dolů svěrák pořádnej hasák a šlo to dolů

pokud ti na ní už nezáleží tak ustřihni kabel nasad očkovej klíč na něj metrovou rouru a zaber

jenik2*
hodnocení

No zatím vypadalo tak že bych zboural svěrák *smich*. Původně jsem chtěl lamda sondu zachránit, ale pokud to nepůjde, tak ji uříznu. Napadlo mne, pokud bych tu lambdu zrušil, pomohlo by to odvrtat?

nebo jí tam nech jen uřízni kabel pak sežen matici s patřičným závitem udělej do svodů díru vedle a matku si navař a až budeš dávat novou lambdu posyp jí závit suchým grafitem

jenik2*
hodnocení

A co myslíte kdybch to skrz tu labdu provrtal, ale jen takový průměr, abych nepoškodil závit?

doplněno 23.04.13 20:28:

Jsem laik, tak zeptám co je to ten suchý grafit? Já znám jen grafitovou vazelínu. A nestačila by klasická grafitová vazelina?

doplněno 23.04.13 20:44:

Díky za vysvětlení :).

provrtat by to neměl bejt problém vzít to menším vrtákem a pak obnovit závit

ale nejdřív to skus stou metrovou rourou :)

doplněno 23.04.13 20:36:

pemi.cz/...

v podstatě je to nastrouhaná tuha s tužky

jenik2*
hodnocení

První zkusím Vaše rady i ostatních poradců povolit to silou, kápnout různé kapaliny na uvolnění závitu, evetuélně to zkusím zahřát a uvidím. Buďto pude, nebo nepůjde. A nakonec zkusím to odvrtání. Děkuji všem za rady :).

hodnocení

0x

Existují i uvolnovače šroubů ve spreji, nastříká se a nechá se působit, případně se aplikace opakuje. Používám na odvzdušnováky brzd a funguje. Jinak s červenou brzdovkou souhlas, ta pomůže taky.

jenik2*
hodnocení

Ty spreje na uvonění šroubou jsem zkusil hned ze začátku. Červenou brzdovou kapalinu nemám, mám jen tu bezbarvou, jinou jsem zatím nepotřeboval, mohu i touto?

Pardon nějak jsem to v otázce přehlédl, tak zkusit můžete i tuhle ale nemám zkušenosti, jinak ono kolikrát pomůže zkusit povolit jakoby rázy, než to rvát jen silou.

Nevím jak to tam přesně vypadá ale dá se na tu sondu nějak udeřit v ose? To taky pomůže ten závit jakoby odrazit.

jenik2*
hodnocení

Já sem to koleno vymontoval ve které je ta lambda. Na tom kolenu je přístupná. Měl jsem to ve svěráku, zkoušel jsem rázy i silou. Odrovnal málem klíč. Zatím nic. Drží a nepovolí. Tak se ptám na radu zde, co zkusit dál.

opredat
hodnocení

0x

No lambda se zasadne uvolnuje za tepla - tzn. ihned po jizde, ci vyfuk prohraty svajcem. Zadne "vodicky" nepomuzou.

jarda3*

A proti zapeceni spis medena pasta nez grafit, normalne se prodava vazelina s medi nebo i ve spreji.

doplněno 23.04.13 21:37:

Horkovzdusna pistole bude malo. Aspon poradnej PB horak...

jenik2*
hodnocení

Dík za tip :).

opredat

Ja pouzivam na cely vyfuk vcetne LS grafitovy prasek - levny a hlavne se nevypece, jak ty medene "vazeliny". Jeste se me nestalo, ze bych na vyfuku neco nepovolil.

jenik2*
hodnocení

Tak teď co na závit? Měděnou vazelinu, nebo grafitový prášek?

doplněno 23.04.13 21:47:

*nevi*

opredat
jenik2*
hodnocení

Hořák nemám, tak zkusím horkovzdušnou pistoli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]