Nejste přihlášen/a.
Jestli tomu dobře rozmím, tak ve VTP musím mít tedy zapsané i ty AL disky, přestože se jedná o stejný rozměr? Jak ale vyřešit problém s typovým listem k těmto diskům, bez něj to asi nezapíší, co?
dívám se na techncké popisy na 66 kW venta s motorem 1.8 bernzin a vůbec tam nejsou uvedeny zálisy, neřešil bychj to
DALŠÍ ZÁZNAMY:
*) Schváleno alternativní použití pneumatik: 175/65 R 14 82Q M+S na ráfku 6 J x 14 195/50 R 15 82H " " 6 J x 15 Vozidlo může být alternativně dodáno s mimořádnou výbavou (klimatizace atd.), přičemž se zvyšuje pohotovostní hmotnost a snižuje užitečné zatížení o max. 77 kg. Vozidlo splňuje vyhlášku FMD č. 41/84 Sb. ve smyslu rozhodnutí SD čj. 511 970/92-512 s výjimkami (par./odst.): 21/3 - symbol zadního mlhového světla není přímo na ovladači 35/7 - není kontrolka nouzové zásoby paliva Vozidlo je homologováno podle ES 91/441 (S2). Korigovaný součinitel absorbce 1,2.
Takže tedy na základě zápisu, který mám ve VTP /disk 6Jx14 ET45/ mohu tedy bez problému použít i AL disky /6jx14 ET38/, bez toho, aby tam byly zapsány ještě jednou např. s poznámkou AL?
Takže by mě tam tedy mohli dopsat bez problému ty disky z lehkých slitin i když k těmto nemám typový list, nebo bez něj ani ťuk? A jinak v autě je jako rezerva tzv. "malé dojezdové kolo" teď nevím rozměr a ani toto neni ve VTP zapsáno /jeho rozměr/. Velká-běžně používaná pneu by ani do prostoru pro náhr. kolo v kufru ani nevlezla.
Jestli jde o velký TO, tak vlevo nahoře mám kolonku Technický popis vozidla, ale v pravé části je dále kolonka : ZMĚNA
(ZTP)
a zde pod tím nic není napsáno (žádné číslo apod.)
Žel ,pokud nemáte schválená ,respektive v TP zapsaná Al kola nebo Litá kola tak můžete jezdit jen na plecháčích!
PS co je to to Vaše TO a VTP?
To jsem se překlepl, měl to být TP a ne TO. VTP /jsem měl namysli velký techničák/ omlouvám se. Takže lidově řečeno jsem v pr...
Zbývá tedy asi jediné, když půjdu na STK, tak nasadit plecháče co jsem teď sundal se zimníma gumama a po provedení TK, tam dát uvedené AL disky s letníma - než se někde s někým dohadovat apod.. Jinak nevím, mám již nějaký věk a s tímto nemám zkušenosti, jako ty dnešní mladí kluci . Vědět, že s tím budou takové problémi, tak bych se na to asi vykašlal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.