Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AL disky bez typového listu

Od: milunka* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den. Může mě někdo poradit : u OA VW-Vento 1.8 benzin mám ve VTP zapsán rozměr disku: 6x14 ET45 a pneu: 185/60 R14 (toto používám). Známý rušil Golfa III a dal mě AL disky zn. MIM (nepoškozené) téhož rozměru : 6x14, ale ET38/středový otvor přesně sedí, takže nemusím ani použít vymezovací kroužek/. Na AL disky jsem dal předepsané /letní/ pneu rovněž 185/60 R14 a jelikož mám jít v květnu na technickou, tak se chci zeptat, zda s tím nebudu mít nějaký problém. Jedná se vlastně jenom o rozdíl v hodnotách ET. Problém je ale v tom, že jsem zjistil, že snad musí být na AL disky typový list, který však nemám a kamarád ho nenašel, ale údajně se dá někde sehnat. Za radu a odpověď předem děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

hodnota ET je "zális" a dle mého názoru ten rozdíl 7 mm ničemu nevadí a technik si toho nevšimne

hodnocení

0x

Jak píše Nu - ET pokud nedrhne pneu se neřěší! Jinak v TP musíte být zapsané jiné kola, tzn že musíte mít dva druhy disků!

doplněno 22.04.13 20:29:

Já to mám u své xantijky takto ,viz obrázek:

AL disky bez typového listu
milunka*
hodnocení

Jestli tomu dobře rozmím, tak ve VTP musím mít tedy zapsané i ty AL disky, přestože se jedná o stejný rozměr? Jak ale vyřešit problém s typovým listem k těmto diskům, bez něj to asi nezapíší, co?

nu*

dívám se na techncké popisy na 66 kW venta s motorem 1.8 bernzin a vůbec tam nejsou uvedeny zálisy, neřešil bychj to

DALŠÍ ZÁZNAMY:

1. *) Schváleno alternativní použití pneumatik:
  2. 175/65 R 14 82Q M+S na ráfku 6 J x 14
  3. 195/50 R 15 82H " " 6 J x 15
  4. Vozidlo může být alternativně dodáno s mimořádnou výbavou (klimatizace
  5. atd.), přičemž se zvyšuje pohotovostní hmotnost a snižuje užitečné
  6. zatížení o max. 77 kg.
  7. Vozidlo splňuje vyhlášku FMD č. 41/84 Sb. ve smyslu rozhodnutí SD čj.
  8. 511 970/92-512 s výjimkami (par./odst.):
  9. 21/3 - symbol zadního mlhového světla není přímo na ovladači
  10. 35/7 - není kontrolka nouzové zásoby paliva
  11. Vozidlo je homologováno podle ES 91/441 (S2).
  12. Korigovaný součinitel absorbce 1,2.
milunka*
hodnocení

Takže tedy na základě zápisu, který mám ve VTP /disk 6Jx14 ET45/ mohu tedy bez problému použít i AL disky /6jx14 ET38/, bez toho, aby tam byly zapsány ještě jednou např. s poznámkou AL?

milunka*
hodnocení

Takže by mě tam tedy mohli dopsat bez problému ty disky z lehkých slitin i když k těmto nemám typový list, nebo bez něj ani ťuk? A jinak v autě je jako rezerva tzv. "malé dojezdové kolo" teď nevím rozměr a ani toto neni ve VTP zapsáno /jeho rozměr/. Velká-běžně používaná pneu by ani do prostoru pro náhr. kolo v kufru ani nevlezla.

nu*

je v TP vlevo nahoře v kolonce ZTP nějaké číslo?

milunka*
hodnocení

Jestli jde o velký TO, tak vlevo nahoře mám kolonku Technický popis vozidla, ale v pravé části je dále kolonka : ZMĚNA

(ZTP)

a zde pod tím nic není napsáno (žádné číslo apod.)

Žel ,pokud nemáte schválená ,respektive v TP zapsaná Al kola nebo Litá kola tak můžete jezdit jen na plecháčích!

PS co je to to Vaše TO a VTP?

milunka*
hodnocení

To jsem se překlepl, měl to být TP a ne TO. VTP /jsem měl namysli velký techničák/ omlouvám se. Takže lidově řečeno jsem v pr...

Zbývá tedy asi jediné, když půjdu na STK, tak nasadit plecháče co jsem teď sundal se zimníma gumama a po provedení TK, tam dát uvedené AL disky s letníma - než se někde s někým dohadovat apod.. Jinak nevím, mám již nějaký věk a s tímto nemám zkušenosti, jako ty dnešní mladí kluci *smich*. Vědět, že s tím budou takové problémi, tak bych se na to asi vykašlal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]