Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat. Před rokem v dubnu jsem způsobil bouračku celková škoda na mém voze byla 100.000,- a na druhém voze byla škoda 50.000,-, nedobrzdil jsem a naboural jsem do dodávky, naštěstí bez zranění. Jelikož to bylo moje první auto, byla to i moje první pojistná událost. U pojištovny jsem měl bonus 1 měsíc v tu dobu, když jsem boural. Nicméně potom, když jsem kupoval nové v domění, že budu v malusu mi pán v pojištovně při sjednávání pojistky napsala 21 měsíců bonus a žádný malus. Já se teď ptám proč a jak je to možný, když jenom řidičák jsem měl 1 měsíc, jak je tedy možné, že jsem byl v bonusu 21 měsíců (teď jsem 33 měsíců) a malus jsem měl nula?
Marku, až časem zjistíte, že pojištovny si přetahují klienty. To že Vám dá někdo bonus 21 měsíců nic neřeší. Zkluset poptat ceny na pojištění Vašeho auta.
Já jsem minulý týden oslovil všechny pojištovny na pojištění fabie 1.4 16V. Mám maximální bonus.
To byli rozdíly... až 2800Kč, takže jsem zůstal u své za 1206Kč. Míň nikdo.
Výsledek ostré konkurence mezi pojišťovnami. Ať mi pak nějaký frikulín z asociace pojišťoven vykládá, jak je to pro ně povinné ručení ztrátová záležitost ...
Nebádat nad tím, je to politika pojišťoven v krutém konkurenčním boji aby přitáhly klienty, smutné, ale je to tak. Ostatně stačí sledovat média co nabízí.
buss-to právě není smutné,ale zdravé-kdyby byla podobná konkurence i třeba ve vodárenství,energetice,neplatili bychom takové neskutečné rance...První českou vlaštovkou jsou telekomunikace(na pobídku O2 hned zareagovali i ostatní operátoři-najednou to jde volat neomezeně za sedm stovek měsíčně)...,prostě vydělávat,ale nebýt nenažraný (v některých případech nezneužívat monopolu),tak jako třeba právě na trhu povinného ručení...
A když si teď vypočítávám na internetu nabídky co tam mám tedy dát? Počet zaviněných poj. událostí jsem měl 1, ale na nové smlouvě jsem 21 měsíců teď již 33 měsíců v bonusu a bez malusu... Tak co tedy?
zadejte tam co chcete, ale osobně doporučuji okopírovat techničák a obeslat všechny pojištovny.
je to práce na 10 minut?
doplněno 23.04.13 19:25:nic jim nepište o bonusech. Oni to sami zjistí náhledem do on line systému. Stačí text, požaduji návrh zákonného pijištění na vozidlo dle přílohy.
Udělám nicméně nevím co jim tam napsat ohledně bonusu a malusu, aby se pak nestalo, že jsem něco zatajil, boural bych a pojištovna řekla, nic nezaplatím, uvedl jsem nepravdivé info do smlouvy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.