Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neukazuje rychlost - kilometry počítá

Od: axlik* odpovědí: 5 změna:

Ahojte, dnes sem dojel z práce a přestalo mi točit počítadlo kilometrů, už se to stalo hodněkrát předtím, taky hodněkrát už neukazovalo rychlost ale vždy se to po čase rozběhlo nebo stačilo bouchnout parkrát do palubky. Nakonec to dopadlo tak, že jsem palubku rozebral, zapojil táhlo od převodovky znovu, zkontroloval komplet budíky a počítaj se mi kilometry, ale neukazuje mi rychlost. Zajímá mě, jestli je to palubkou nebo tím náhonem od převodovky (abych věděl co vyměnit). Navíc to v mrazech dycky od té palubky tak divně cvakalo, ale ten plastovej bazmek je v pořádku se mi zdá. Jde o Clio I 1,4

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

on ten "čtyřhránek" už bude trošku unavený-a to oboustranně-jak náhon z převodovky,tak samotný protikus v budíkách...Poku zvládnete kuchnout a sesadit budíky-lze použít z čehokoli(Renault),jinak z Cliouše kdekoliv od kohokoli kdo prodává díly apod.,je to stovková záležitost,thorxíky už taky víte kde který jsou(jak píšte,že už jste to měl venku),takže no problem...

axlik*
hodnocení

No zdá se mi že hlavně v tom budíku, ten sem si demontoval samotnej a napojil na ten náhon a nic, za jízdy jsem ho zkusil přitlačit a začalo se to rozhýbávat ale to jsem musel tlačit fakt silou..Je mi ale divný že to počítá kilometry úplně normálně, ale rychlost prostě nic :(

erikch*

ono když to rozkucháte až k číslům-jsou na osičce zaaretovaný malinkýma plast čvončíkama-žádný odpor nic,to samotný rychloměr už má asi trošku větší "třecí" odpory-proto to kilometráž ještě "utáhne" ale s rychloměrem je přenos už slabší...Nebo z náhonu samotného "kousíček" chybí a už to prostě rychloměr nevezme(těch možností je víc) at tak či onak,mrkněte někde na aukru apod.kdo rozprodává něco na díly a domluvit se s ním...je to ještě klasická mechanika,čili bez potíží...

axlik*
hodnocení

Mrknu, právě až na číslech jsem byl ale tam sem nic nevykoumal..Už mě to clio štve :D pořád něco, navic po zimě tomu začali příšerně vrzat všechny brzdy..Hodit ze skály tak :D

hodnocení

0x

Tohle mi dělal tachometr na motorce stačilo vyndat bowden, promazat a vrátit zpět a pořádně dostrčit do obou konců. Mám takový pocit, že jsem tam snad ještě dával nějakou podložku, aby mi ta matice šla pořádně dotáhnout jinak mi to nefungovalo. Ale zase když už to bude venku raději bych ten náhon vyměnil za nový, ta investice nemůže být vysoká, dají se sehnat i firmy, které dělají náhony dle potřeby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]