Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta

Od: scorpio* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

dnes se mi ozval zájemce o koupi našeho auta. Auto by se mělo prodat firmě s.r.o. Můj dotaz zní. Jestliže podepíši jako fyzická osoba kupní smlouvu na ojeté auto podle Obchodního zákoníku, jaká úskalí pro mně jako pro prodávajícího ze smlouvy vyplývají? Mohu si do smlouvy zakomponovat, že veškeré závazky, reklamace apod. přecházejí na kupujícího? Je to totiž firma co prodává auta dál, ale ne klasický autobazar. Pán mi do telefonu říkal, že na sebe berou veškerou zodpovědnost vozidlo, ale trošku se toho obávám. Tak jestli někdo poradíte jak smlouvu napsat, abych s případným prodejem neměla dalšní nepřájemnosti budu moc vděčná. Auto je ojeté cca 12 let staré a dovezené z Německa před 5 lety, technický stav není zrovna optivmální a nerada bych se pak tahala po soudech. Předem děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Je to totiž firma co prodává auta dál, ale ne klasický autobazar.

Tak co to potom je, komisní prodej? Ujasněte si to. Kdyby to bral na sebe, tak auto koupí, ideální je i registrace na sebe.
Nejlépe je si srovnat náležitosti kupní smlouvy dle OZ a ObchZ.? Bere na sebe odpovědnost, no když věříte (dokud to není na papíře v souladu se zákonem). Už jste tu smlouvu viděla, četla? Proč to neprodáte sama? Předpokládám, že dostanete o něco více než od něj. 12 let staré, to tak za desetinu ceny...

scorpio*
hodnocení

Jak píši je to s.r.o., já auto prodávám, jestli si ho koupí s.r.o. a pak ho prodá dál, je mi vcelku jedno. Není to klasický autobazar, kde stojí auta na place a lidé si vybírají, ale v předmětu podnikání mají prodej a nákup motorových vozidel. Smlouvu budu připravovat já, přijedou již dnes večer. Proto se ptám, jaký je rozdíl mezi smlouvou podle Občanského a Obchodního zákoníku. Četla jsem oba, ale jako ne právník si neumím některé věci možná správně vyložit. Protože smlouvu připravuji, tak se ptám zda tam mohu zakomponovat, že firma přebírá veškerou další zodpovědnost za případné vady, pán mi po telefonu řekl, že ano, ale nevím jakou to má možnou právní váhu. Děkuji za odpověď.

nu*
hodnocení

0x

do smlouvy toho napište co nejméně, odhlašte auto na sro a TP si okopírujte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]