Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme problém. Už za několik dní, 26. 4. uplynou 2 roky, kdy jsme byli s autem na technické a tudíž nás to nyní čeká znovu.
Auto je už letité, z roku 1989 a je tam hodně problémů, které musí manžel vyřešit. Jenže to do té doby už nestihne. Dřív také začít nemohl, byly pořád veliké zimy a válet se v garáži pod autem...Teď už to jde, manžel opravuje, ale termín je už za 4 dny.
Takže počítáme, že na tu technickou půjdeme tak se 14 denním zpožděním.
Nebudeme platit nějakou pokutu za nedodržení termínu?
Musíme auto na tuto dobu, kdy nebude mít technickou, dočasně odhlásit z provozu?
Nikde jsem to nevyčetla, jedná se o skutečně krátkou dobu, vím, že chyba to je, ale co s tím? Pokud jste něco podobného také řešili, prosím o rady. A zároveň za ně děkuji. Hezký den všem přeje Jaga.
Babčo, předpokládám, že co to bude manžel opravovat, tak s tím nevyjede z garáže. Nemusíš vůbec nic. Jen až to opravíš, tak bys to na STK měla dovézt na vleku, protože oficiálně nesmíš na silnici. Otázkou je, jaká je pravděpodobnost, že tě cestou mezi domem a STK odchytí hlídka. Můžeš se domluvit s kamarádem, který pojede 5 minut před tebou a případnou kontrolu nahlásí mobilem. Jinak ale na STK je jim jedno, zda je či není propadlá, prostě udělají novou. Byl jsem teď s motorkou po třičtvrtě roce (měl jsem rozdrcený koleno, tak to nešlo) a vše v pohodě. Odhlašovat taky nic nemusíš, jen musíš mít zaplacené povinné ručení, což předpokládám máte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.