Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opožděná technická prohlídka

Od: babajaga® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máme problém. Už za několik dní, 26. 4. uplynou 2 roky, kdy jsme byli s autem na technické a tudíž nás to nyní čeká znovu.

Auto je už letité, z roku 1989 a je tam hodně problémů, které musí manžel vyřešit. Jenže to do té doby už nestihne. Dřív také začít nemohl, byly pořád veliké zimy a válet se v garáži pod autem...Teď už to jde, manžel opravuje, ale termín je už za 4 dny.

Takže počítáme, že na tu technickou půjdeme tak se 14 denním zpožděním.

Nebudeme platit nějakou pokutu za nedodržení termínu?

Musíme auto na tuto dobu, kdy nebude mít technickou, dočasně odhlásit z provozu?

Nikde jsem to nevyčetla, jedná se o skutečně krátkou dobu, vím, že chyba to je, ale co s tím? Pokud jste něco podobného také řešili, prosím o rady. A zároveň za ně děkuji. Hezký den všem přeje Jaga. *slunce*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
platit nebudete, odhlašovat taky nic nemusíte, jen to auto nesmí na silnici ;)
a co zajet na technickou teď, dostanete měsíc na odstranění závad (pokud jsou lehké) a auto bude mít technickou pořád :)

ladaadal*
hodnocení

2x

Babčo, předpokládám, že co to bude manžel opravovat, tak s tím nevyjede z garáže. Nemusíš vůbec nic. Jen až to opravíš, tak bys to na STK měla dovézt na vleku, protože oficiálně nesmíš na silnici. Otázkou je, jaká je pravděpodobnost, že tě cestou mezi domem a STK odchytí hlídka. Můžeš se domluvit s kamarádem, který pojede 5 minut před tebou a případnou kontrolu nahlásí mobilem. Jinak ale na STK je jim jedno, zda je či není propadlá, prostě udělají novou. Byl jsem teď s motorkou po třičtvrtě roce (měl jsem rozdrcený koleno, tak to nešlo) a vše v pohodě. Odhlašovat taky nic nemusíš, jen musíš mít zaplacené povinné ručení, což předpokládám máte.

hodnocení

2x
Nehrozí žádná pokuta, já jsem loni dělal TK na motorku, která měla nálepku někdy do 1995 :-D a nikdo neřekl ani popel. Ale po silnici se s propadlou jezdit nesmí, ale pokud se nepodivají do počítače, tak vidí jen 04/13, takže ještě máte více než týden. Navíc pokud by vás chytli třeba první týden v květnu, tak bych asi dělal hlupáka, že jsem se špatně podíval do kalendáře ;) Ale pravdou je, kolikrát vás stavěla policie jen tak...

nu*
hodnocení

0x

s propadlou TP se jezdit nesmí, pokud budete kontorováni Policií a přijde se na to, budete platit pokutu

hodnocení

0x

Kromě hlídky dopravní policie si dejte velkého majzla,ať nedejbože nezpůsobíte dopravní nehodu,pojišťovna by se pak mohla cukat,že poškozenému neuhradí škodu,neboť váš vůz neměl platnou TK a tudíž neměl na silnici co dělat.

martinnn
hodnocení

0x

Dneska je to o znamich

petr123*
hodnocení

0x

Na STK je jim to jedno, jen vás nesmí zastavit policie. Ale za sebe musím říct že jsem policejní kontrolu za volantem nezažil snad 5 let... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]