Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej vozidla v polopřevodu

Od: arny* odpovědí: 5 změna:

V červnu 2007 jsem koupil teréní auto do lesa. Původní majitel ho odhlásil na moje jméno, tudíš bylo v polopřevodu. Mě se ho nepodařilo opravit a zprovoznit a proto jsem s ním nemohl udělat evidenční kontrolu a přihlásit ho na sebe. A v listopadu 2007 jsem ho prodal. Kupní smlouvu s kupujícím mám a dal jsem mu i plnou moc, aby mohl auto přihlásit. Já jsem měl auto pojištěno a na základě kupní smlouvy jsem pojistku zrušil. Včera jsem volal tomu komu jsem ho prodal a on nemá doposud auto přihlášeno, ani pojištěno. Hrozí mi tím nějaký postih dle nového zákona, že není to auto pojištěno a přepsáno? Co s tím mám teď dělat? Na dopravce mi řekli, že když mám tu kupní smlouvu, tak že mi nic nehrozí.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nehrozí Vám nic, jelikož vy nejste již majitel. Pojistit musí majitel nebo provozovatel.

arny*
hodnocení

Ale v tom velkým techničáku je původní majitel co mě to prodal a pak vozidlo odhlášeno na - mě. Tak že tam ten novej majitel co jsem mu ho prodal vůbec nefiguruje. Myslíte tedy, že ta kupní smlouva je pro mě dostačující k tomu, aby mě nehrozil žádný postih a problémy? Nerad bych pak doplácel za něčí chybu. Díky

Pane arny , nemyslím ale vím že:

"kupní smlouva je pro mě dostačující k tomu, aby mě nehrozil žádný postih"

viz výše.

icq 55180641 skype: milancukrar

nespokojenyurednik

v registru vozidel je zapsána celá historie vozidla, také ve spisu auta, kdo kdy a o co požádal...pokud má nový majitel kupní smlouvu s tím, kdo je uveden v polopřevodu, tedy s vámi, nic vám nehrozí...auto je Vaše a můžete ho dál prodat, což jste učinil...na základě této kupní smlouvy na sebe auto bez problémů nový vlastník přihlásí...Vozidlo jste měl přihlásit na sebe,ale pokud jste ho dál prodal, nic se neděje...pokud je odhláška na vás ještě z minulého roku, nový vlastnk nezplatí při registzraci na sebe eko-daň...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

pokud máte kupní smlouvu, tedy smlovu o prodeji, nic Vá nehrozí,pokud Váš obešle ČKP a zašle Vám složenku s požadavky na zaplacení něčeho, do 30 dnů jí doložíte že nejste majitelem vozidla,můžete přiložit kopii kupní smlouvy a požádat je, aby vás již neobtežovali...dají Vám pooj...snad...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]