Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová lamela nejde řadit

Od: tomassss odpovědí: 6 změna:

Ahoj pánové,praskla mi ojnice na motoru VW polo 1.4i 1999 rok,koupil jsem nový motor,při té příležitosti jsem nechal udělat i novou spojkovou lamelu,načeš vše dané na autěa at zařadím jaký koliv stupen,pořád je neutral,táhla fungujou,nemohla to odnest i převodovka to zadření motoru,což se mi zdá jako blbost díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

mohla to odnýst převodovka mohl se rozskočit diferák ale to by asi rachtalo

není možný že se ti u kola rozskočil homokloub?

erikch*

i kdyby byl diferák k.o.-zařadil by(pravda nejel,ale zařadil)...spíš si myslím táhlo(a)-při zpětné montáži se někde něco "zapomnělo" nasadit,přišroubovat(např.tisícihran na kulise řazení apod.)

0000567
hodnocení

0x

Pokud nejde řadit tak je asi špatná převodovka...asi mechanizmus řazení přímo v ní(zasouvací vidlice)...ale nevím jak by to mohlo souviset se zadřením motoru

Varianta číslo 2 je špatně složená spojka,prostě že zůstává pořád sepnutá a na převbodovku nejde žádný točivý moment-jen teorie,osobně si nedokážu představit jak by mohla zůstat viset,ale vozy VW moc neznám,je možné že to může nějak souviset s uchycením ovládání spojky

Ještě méně pravděpodobná varianta je zničený homokynetiký kloub...dle mě by se to muselo projevovat drastickými zvuky určitě pár stovek kilometrů před zničením,nebo by to aspoň muselo cukat do volantu v zatáčce

ar*
hodnocení

0x

Máte dobře nasazené poloosy?

hodnocení

0x

těch možností tam moc není.. a co to dělá když se řadí bez spojky? je poznat rozdíl? může tam bych problem s poloosama a nebo špatně složená spojka.. že by se rozletěla převodovka? to se mi taky moc nezdá..ale možné je všechno..

wroclav*
hodnocení

0x

Ta lamela byla k tý převodovce?Neprotáčí se spojková hřídel v lamele-v náboji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]