Nejste přihlášen/a.
Ahoj potřeboval bych poradit. S kamarádem si chceme "vyměnit" auta, on mi něco doplatí. Jak co nejefektněji situaci vyřešit (co se časové náročnosti týče) _ odhlášení, přihlášení apod.. Je nutno dodat, že on má trvalé bydliště v jiném kraji, stejně tak i jeho auto je registrované v jiném kraji. Díky.
registrovaný vlastník odhlásí ve svém správním obvodu auto na jiného majitele, to platí pro oba, pak oba absolvujete se svým "novým" autem evidenční kontrolu,bude na jméno toho kdo se přihlašuje, demontujete značky, na úřadu při přihlášení dostanete značky svého kraje
pojistka, platná TP, občanka, přihláška k regisutarci
Takže na tu evidenční kontrolu nemohu ještě se svým starým autem? To už musí ten nový uživatel? Díky.
Na evidenčku jedete jen s novým (vyměněným ) autem , bez evidenčky nejde doregistrovat.
doplněno 04.06.13 16:14:Můžete udělat s Vaším prodávajícím vozem evidenčku na nového majitele - platnost je jen 30 dnů,
nahlásit na koho je evidenčka - babě za přepážkou je jedno jestli je na Petra nebo Pavla -
ale musíš mít i jeho RČ.
Akorát nechápu,proč si to budete dělat navzájem, koupím auto tak si s ním zajedu sám na evidenčku.
To vím, ýe bez evidenčky nelze zaregistrovat na nového majitele, ale zajímá mne, zda je třeba aby na tu evidenčku šel už nový vlastník, nebo stačí, když půjdu ještě já, jen tam nahlásím iniciály toho nového...díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.