Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrické stahování oken

Od: babajaga® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, v létě jsme vyměnili starého Fordíka Mondeo za Fabii, naše zřejmě už poslední auto. Jsme spokojeni se všemi vlastnostmi, vadí nám jen jeden problém.

Ford měl okna u předních dveří v elektrice. Kdy se potřeboval člověk zeptat na cestu či zmáčknout čudlík u brány na parkoviště, bylo to snadné. U Fabie je stahovní mechanické. Místa je v autě méně, než ve Fordu, jsme s mužem silnější a špatně se nám to stahuje. Proto jsme se rozhodli, že zkusíme, zda by nám to v některém servise nepředělali do elektriky.

Oslovili jsme řadu servisů, ale nikdo do toho nechce jít. Všude jen slibovali, že to promyslí a dají vědět, ale neozval se už nikdo.

Nakonec jsem napsala přímo do Mladé Boleslavi, kde mi dali konakt na jejich podnikový servis.Odpověď ale zněla:

"Elektrické stahování oken neexistuje jako originální příslušenství Škoda, tudíž tuto přestavbu nemůžeme a ani nesmíme provést."

Přitom dcera má starší model Fabie, kde je také el. stahování oken. Takže to Škodovka zřejmě dělá. Proto nechápu, proč nám to nemohou předělat.

Neznáte, prosím, někdo, firmu kde by nám tuto úpravu udělali? Uvítala bych Parubicko, ale když vidím, co je s tím za problémy, tolerovali bychom i vzdálenost do100 km. Děkuji za případné zkušenosti. Jaga.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No takový věci dělám, ale jsem z daleka. Ale řešení bych měl... Koupit tohle levnealarmy.cz/...

A někdo šikovnej v okolí se snad najde.

hodnocení

2x
Pokud tam je natazena elektrika pro el okna tak v tom nevidim problem. Otazka je na kolik by vyslo originalni reseni. Spis ale bude jednodussi ten univerzal

hujer123*
hodnocení

2x

Nechte si zkontrolovat, zda je ve vašem voze připravena elektroinstalace. Pokud ano, kontaktujte vrakoviště. Seženete-li mechanismus, je to práce spíše pro kutila než pro servis.

hodnocení

1x

asi bych to řešil nákým uni stahováním ale nebral bych ty lacinější a neznačkový moc to nevydrží já bych skusil Jablotron je sice dražší ale vydrží montáž zvládne leckerý šikovnější garážový kutil

jablotron.com/... dole je mapa kde se dá najít servis dle místa bydliště kterej to udělá

doplněno 10.01.14 12:06:

u nás třeba existuje firma která montuje do aut kdejakou elektroniku aniž by člověk přišel o záruku

tomasek*
hodnocení

0x

Podle mě je to o tom, že Škodovka sice standardně dělá variantu s elektrickým i manuálním stahováním, ale už se nepočítá s tím, že by někdo chtěl předělávat manuální stahování na elektrické... Do dveří totiž potom musíte přivést i napájení a auto s manuálním stahováním na to není připravené. Dá se to samozřejmě dodělat (viděl jsem to třeba i u Trabanta :) ), ale není to něco, co by oficiální servisy Škoda dělaly. Jak je staré to auto? Pokud je po záruce, tak bych to svěřil nějakému "kutilovi" nebo automechanikovi, který je schopný a ochotný to udělat...

hodnocení

0x

Chybí info, jestli je auto v záruce. Protože pokud to odmítá autorizovaný servis udělat, tak to bez ztráty záruky nejspíš nepůjde.

hodnocení

Omlouvám se, to jsem zapomněla napsat. Auto bylo vyrobeno v květnu 2011. My ho koupili loni v létě od 1. majitele, kdy mělo najeto 2.500 km, takřka nové. Byla u něj doplacená záruka, která celkem trvá 4 roky, to znamená do května 2015.

Tak se bojím, abychom nějakým zásahem o tuto záruku nepřišli.Jinak manžel je původně automechanik, dělal léta v servisu technika, ale tehdy to byly Trabanty, Moskviče, maximálně MB 1000. A jako horká novinka MB 100. Říká, že by to snad i zvádnul, ale je si nejistý, přece jen už je to kapánek jiné, než před 30 lety. Třeba jen to čalounění - pamatuji takové z umělé hmoty, odchlipovalo se to skoro samo, ani to nikdo nemusel oddělávat, někdy to odpadlo samo. A čalounění dneska? To je rozdíl. Tak z toho má trochu strach.

Díky všem, že se mým problémem zabýváte. Jaga.

tomasek*

Na záruku by to podle mě vliv mělo. Je otázka, jestli "celkově"nebo částečně.

Jestli myslíte tím čalouněním tapecírung dveří, tak to se kupodivu dá oddělat relativně jednoduše. Akorát musíte vědět, jaké části nejdřív odebrat, jaké šrouby odšroubovat a jak vysunout.

Např. tady je to pěkně zobrazené, ale je to pro jedničkovou Fabii, Vy máte předpokládám dvojkovou...

fabiaauto.cz/...

stirecek*
Pokud je manžel sikula, sundat tapecirum je hračka. Horší pak bude natáhnout elektriku, pokud tam není. O záruku bych se nebál, těžko někdo bude zkoumat dveře, když se porouchá něco jiného. Tedy pokud nevyhori elektřina z důvodu nesprávného zapojení.
luke237

Staci si koupit knizku popisujici opravy Fabie a tam je to vsechno popsane, jak sundat calouneni. Knizka je pravdepodobne i jako PDf na Uloz..to

P.S. Zadne "MB 100" nebylo :)

hodnocení

Dík moc Vám všem. Už nemám body, škoda.

Ano, naše Fabie je "dvojka". Tu knížku o opravách zkusíme sehnat.Manžel býval šikovný automechanik, ale už je to spousta let,pak si uděla automobilní průmyslovku a tak spíš zajišťoval opravy apod., manuálně už tolik nedělal. Ale to rozdělání čalounění bychom snad spolu zvládli. Horší by bylo to natažení elektřiny. Uvidíme, proč právě my si musíme vymyslet takovou vifikundaci? *ee*

Už jsme volali na jednu adresu od Ďáblíka. Po neděli se mají ozvat, až promyslí,co a jak.

Hezký víkend všem. *slunce* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]