Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vím, že je to věčné téma, ale uvažuji o koupi nového vozu a mám tu teď aktuálně 3 kandidáty. Jde oto, že mám zatím zkušenosti jen s VW Golf 3 TDI 90 PS Nemůžu si an něj vůbec stěžovat. Ale zajímalo by mě jak je na tom kvalitou, motorem a spotřebou takovej Focus s porovnáním s ostatníma. Jde o Focuse 1.8 TDci 85 KW rok výroby 2003. Děkuji
Focus je neskutečný auto, mám teda kombika, ale jinak to samé. Jsem s ním maximálně spokojenej, jak ohledně jízdních vlastností tak na údržbu, originál náhradní díly nejsou zas tak moc drahý. Jezdím ve městě za 4,5l a to žádná zařazená 4 při 50km/h, pěkně na 3 a rozjezdy taky nic moc ekonomický, ale pořád 4,5l. Na dálnici točí při 130 okolo 2400ot/min. Podvozek - to se musí zkusit, to se nedá popsat . Dílenský zpracování je dobrý, nikde nic shnilého, ikdyž teď se začíná projevovat, že trošku ve Fordu šetřili s antikorozní vrstvou, ale stačí ho aspoň 1x za měsíc umýt, v zimě častějš a neni problém. To čerpadlo slavné, jak už tady psal kolega, mě teda 1x vyšplouchlo, za tmy na dálnici, v kopci, bez možnosti odbočení, za bílou čárou bylo ještě půl metru asfaltu, potom škarpa. Docela prča když si to kolem polskej kamioňák štráduje 100km/h a já víc jak půl auta v pruhu. Ale stačilo čerpadlo přetěsnit a hotovo, naprosto všechno bezproblémů. 1.8tdci mám taky z jednoho prostyho duvodu - nemá filtr pevnejch částic - o další nervy míň. Neni moc pravda, že to je špatnej motor, naopak, stejně Fordy okolo tohoto roku nic jinyho než 1.8 nemaj. Jde o to, jak se kdo o to stará - pravidelně měnit kapaliny, za studena mu nešlapat na krk apod. Dobrá nafta taky jenom prospěje, tankuju Vervu od Benziny a ten rozdíl oproti i třeba OMV je vidět, nebo spíš slyšet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.