Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LPG časovač

Od: guccimane odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer. Vyznáte se tu někdo v LPG systémech? Nedávno jsem si nechal nainstalovat LPG systém Lovato do svého Kalosu. Vše v naprostém pořádku. Jen mě zaráží, že se musí po nastartování čekat 25 sekund na sepnutí LPG i když je motor zahřátý na provozní teplotu...nevíte někdo, jestli se s tím dá hýbat? Když poté pocukávám po městě, nepříjemně se to promítne do spotřeby benzinu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

To bude zalezet na instalovanem systemu, zatim co jsem mel tak u zahrateho motoru to prepinalo do cca 5-10s, nekdy ale az po pridani plynu. Ani tak mi to ale neprijde nejak extremni, nechte to po nastartovani ten cas na volnobeh, zatim pripoutat a tak, to moc benzinu nesezere.

jinx*
hodnocení

0x

Tiez mam LOVATO sekvencne vo Fabii 1.4 MPi (2002).V zime sa to v meste prepina cca po 2km a mimo mesto az po 6km.

Pomaham si tym ze mam pred chladicom clonu (homemade) a zatvoril som sanie z vonka a nanutil sanie popri zvode vyfuku kde je horuci vzduch.Ta clona ma vyhodu v tom ze aj ked auto v meste zaparkujes tak motorovy priestor tak rychlo nevychladne resp.ho neprefuka studeny vzduch alebo naporom.Je to vsak riziko pri jazde v dlhych kolonach...castejsie zopina ventilator.Je to overene praxou rokmi jazdenia aj davno este v skodovke ...hovorte si co chcete.

V mrazoch okolo -6 az -11 sa mi motor nedokazal ohriat na prevadzkovu teplotu kym som nespravil "upgrade" o ktorom pisem vyssie..stale to bolo tesne pod..

Rychlost zopnutia na LPG vies ovplyvnit este aj tym ze neodoberas teplo z kurenia,spravnou funkciou termostatu.Po prepnuti na LPG vyrazne pomalsie stupa ohrev k pracovnej teplote.

jinx*
hodnocení

0x

Este dodam ze rychlost zopnutia pri ohriatom motore neovplyvnis.tych par sekund potrebuje riadiaca jednotka LPG vyhodnotit teplotu a potom zopne.Ono aj pri instalacii alebo aj v navode sa spomina ze by si po nejakom case mal vyjazdit 1 celu nadrz iba na benzin.Tusim 4xLPG a 1x 95NAT. Ale mozem sa mylit. Je to kvoli benzinovym vstrekovacom .Ja osobne vyjdem s jednou nadrzou benzinu na 3000km. Aj toto topre teba vela?

Technik mi spominal ze sa da nastartovat priamo na plyn podrzanim tlacidla a otocenim kluca...mne sa to zatial nepodarilo.Pockam 10-15s a cvak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]