Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technická kontrola 2013 Škoda felicia

Od: lukashorak odpovědí: 4 změna:

Zdravím, na felici mi tento měsíc konči technická. Chtěl jsem se zeptat, vzhledem k tomu, že pojedu na STK poprvé, tak by mě zajímalo co vše kontroluji. Vím, že už se to tu psalo, ale napíšu vady které mám na felicii a prosím o radu jestli to kontroluji, nebo ne. Jednoduše jestli mám šanci projit.

Vády:

Menší dírka v zadním světle cca: 2cm

Chybí vičko na nádrži pro tankování LPG

Když jedu cca nad 50km do zatáčky, tak slyším takové buchaní (klepaní ) ( nevím co to je : ( )

Manžeta na poloose u převodovky je roztrhaná

Při jízdě na benzin, teče trošku 1 vstřik

V pořádku:

Brzdy v pořádku, ruční brzda brzdí na 2 zuby

Pneumatiky nové

Čepy nedávno měněné

Olej nikde neteče

Tlumiče 50% stav

Jinak celkově auto jezdi bez problému, žádna vůle až na to buchaní v zatáčkách a na to nemůžu přijít co to je. Děkuji za rady ; )

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Každý má ze své STK subjektivní zkušenosti, ale dost jich má co prohlíží na svém webu, pokud nechcete si prostudovat příslušnou normu. Není ro zase tak zlé.

larek852*
hodnocení

0x

Zdravím, já jedu na technickou a nechám si udělat za 50Kč diagnostiku závad, a potom se nechá opravit co je špatné.

aaafasfas
hodnocení

0x

Dírka ve světla by mohla být problém.

Víčko LPG určitě je problém.

Bouchání klepání - taky může být problém jestli se na to příjde při kontrole na takové te stolici, která háže autem.

Manžeta - pokud z toho nevalí vazelína tak by to snad nemusel být problém. Záleží jak moc.

honzs*
hodnocení

0x

Manžetu si vyměňte (nebo nechte vyměnit) v každém případě, pokud už je roztrhaná, může do kloubu pronikat nečistota a kloub by se pak zadřel. Světlo vyměňte za nějaké z vrakáče, moc to nestojí a zbytečně na sebe upozorňujete. Pokud je to jenom plastová krytka plnicího hrdla, tak by to snad nemělo vadit, ale pro jistotu bych ji radši taky sehnal, případně až vám budou dělat LPG emise, můžete si ji tam koupit.
Píšete, že jedete s autem na STK poprvé, tak hlavně klid. Záleží, na koho narazíte, ale až s vámi technik bude procházet auto, klidně se nebojte ozvat, když vám něco nebude jasné. Uvidíte auto zespodu, a jak bylo řečeno, i na stolici, tak vám to může pomoct v posuzování celkového stavu auta, co je potřeba udělat atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]