Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění motoru pod víkem

Od: frakab® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den , mám felicii 1.6 asi mám popraskané těsnění pod víkem motoru jaký to má vliv na jízdní vlastnosti.díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barth*
hodnocení

2x

Žádný, dokud tam je dostatek oleje!

barth*
hodnocení

0x

Žádný, dokud tam je dostatek oleje! To asi tam píšete, že máte víko poblitý od oleje nějak výrazně? Doporučuju ho vyměnit a sledovat. Pokud by se to opakovalo, tak nachat zkontrolovat( přeměřit) tlak oleje, může to být známka zaseklý regulace u olejovýho čerpadla a tlačí to na horu moc velkým tlakem.

doplněno 14.04.13 12:05:

Já to napsal nesrozumiteně- MLUVÍM O VÝMĚNĚ TĚSNĚNÍ NE TOHO VÍKA!

repkin*
hodnocení

0x

Jestli je tím myšleno těsnění pod hlavou, tak vyšší spotřeba, žraní oleje, popř. chladící kapaliny. Víc poradí znalejší. Těsnění je otázka 100,-Kč, výměna 200-500,-Kč, za tu investici to myslím stojí.

doplněno 14.04.13 13:44:

Diesel: pardon, omlouvám se, tak jen olej, ale i tak je to docela závada, když se tím může zadřít motor.

To Repkin-proč by špatné těsnění víka hlavy mělo vliv na spotřebu chladicí kapaliny?Tam žádná chl.kapalina není jen olej!

Špatné těsnění pod víkem hlavy nemá vliv na nci ,mimo na to že pkd se nekontroluje hladina oleje a nedolévá,tak časem všechen vyteče a zadřete motor! A hrozí pokuta při kontrole a pkd budou i svině,tak dost tučná za znečistování prostředí olejem.

Jinak oprava je za pár korun a chvilku času-povolit cca kolem deseti šroubů dát nové těsnění odhad do cca stovky a možná trochu červ.silikonu na motory.

hodnocení

díky, tak to je správná odpověď myslel jsem si to,ale za zeptání nic nedám.

ok®

dotáhni ty šrouby a hotovo! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]