Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijít o řidičák, co a jak?

Od: workohol odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

jsem držitelem ŘP sk. A,B, BE, C, CE, D . A chci se zeptat, kdyby se mi náhodou stalo, že bych přišel o řidičák třeba za alkohol. Musel bych dělat zkoušky na každou skupinu zvlášť, aby mi byl ŘP vrácen?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

punker*
hodnocení

1x

jojo papíry můžou vzít i za jízdu pod vlivem alkoholu na kole

To Punker - a ode kdy to Vaše tvrzení platí? Za jízdu pod vlivem na byciklu hrozí stejná pokuta jako řidiči MV (tj.tuším do výše až 50 000kč) ale NEMOHOU ZADRŽET ŘP!

doplněno 14.04.13 13:30:

To Repkin-kuwy body nesbírají,body přidávají!

doplněno 14.04.13 14:50:

Ne nemyslím PČR,ta s body nemám nic ,tam jsem se upsal,mělo být kuwa,body dává úřad!

Cca14 dní si mne a mé auto policie lustrovala.pak mi sdělil-auto je Vaše, body nemáte atd...jak je možné dle Vás ,že můžu bez bodů dále jezdit když tvrdíte že ubírají a já nemám žádný?

Body za obodované přestupky se PŘIČÍTAJÍ!

artik*
14.04.13 11:23
hodnocení

0x

náhodou? *smich*

albatros498022*
hodnocení

0x

Proč musel byste dosáhnout počet bodů pouze pro tu nejvyšší.

workohol
hodnocení

Moment, jak píše albatros, chápu to správně, že když mi " náhodou :) " naměří alkohol na motorce, zabaví mi ŘP A pouze na mašiny a Bčko a ostatní vyšší mi zůstane? To je trochu divné ...

Nemluvím o vybodování, ale za zabevení ŘP za alkohol v krvi, tam na bodech vůbec snad nezáleží, berou na místě ...

Mohl by mi někdo prosím dát v tomto směru osvětu?

barth*

Je jedno jestli vám to vezmou za alkohol na Pionýru, nebo v autě, prostě vám to seberou celý, to je logický, pro vrácení mimo jiné dostanete test odpovídající pro nejvyšší skupinu oprávnění, ve vašem případě D.

albatros498022*

Přijdete pochopitelně o celý ŘP, ale přezkoušení budete dělat podle bodů pro nejvyšší skupinu bez ohledu jak jste o něj přišel.

jirkamatapat*

Dám Ti osvětu :když řídíš-nechlastej,když chlastáš-neřiď.Vybodovat se můžeš samozřejmě i bez chlastu,potom platí,že Ti seberou řidičák "celý" ne jen tu skupinu ve které jsi se vybodoval.

repkin*
hodnocení

0x

V případě, že jste se tzv. "vybodoval" a zároveň ještě navíc dostanete magistrátem, popř. soudem zákaz řízení za alkohol, tak jestli jsem pochopil dobře poslední školení řidičů, musíte jít do autoškoly a dělat přezkoušení na každou skupinu zvlášť, které si neuděláte, to nedostanete.

Za jízdu pod vlivem alkoholu na kole, nikdo nikomu řidičské oprávnění ani body sbírat nebude, ale může dostat dost tučnou pokutu.

doplněno 14.04.13 12:43:

U toho prvního je navíc povinnost dopravně psychologické vyšetření.

doplněno 14.04.13 13:43:

Diesel: těma kuwama asi myslíte PČR, každopádně dobře, body se odečítají, ale odečítá je magistrát, popř. obec s rozšířenou působností, která vydává řidičský průkaz.

workoalko
hodnocení

0x
Ok, díky, už tomu rozumím.

mathers322*
hodnocení

0x

mě by dostalo kdyby mi vzali ŘP třeba při podnapilé jízdě na kole :D ikdyž jak často stopujou policajti cyklisty :)

hodnocení

0x

pokud máte úřadem zakázáno řízení více jak 12 měsíců. musíte mimo jiné absolvovat jízdy se všemi druhy vozidel. osobák náklaďák s vlekem, klidně i autobus, a motocykl...pro vše.

doplněno 15.04.13 21:27:

Není žač, rád poradím, pomůžu, když můžu.

worko
hodnocení

0x

Milancukrář zásadní informace, děkuji Vám pane. Na tohle jsem se ptal a lidi mi tu píší něco o tom, když mě chytí na kole *zed*

nu*

za chlast na kole je 25 tisícová pokuta, minimálně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]