Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna vnější manžety Felicia

Od: tesnost* odpovědí: 9 změna:

Ahoj nevíte někdo, jestli jde vyměnit vnější manžeta (u kola) na poloose bez vymontování celé poloosy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barth*
hodnocení

0x

Celou jí vyndavat nemusíte, jde to na autě, musíte jí ale vytahnout z unašeče v kole, tzn. povolit a vyšroubovat matku poloosy, rozpojit čep ramene od těhlice, uvolnit poloosu z unašeče, tlumič s těhlicí vyklopit směrem z podběhu, vytahnout kloub z náboje a můžete začít měnit.

pro doplnění.. nejhorší je srazit čep z těhlice, někdy to jde blbě docela... a pak srazit homokloub z poloosy.. některé klouby se dají stáhnout zašroubovaním dlouheho šroubu do kloubu , jinak se to musí sražet kladivem opatrně, at se ten kloub nepoškodí.

tesnost*
hodnocení

Ještě bych Tě poprosil poradil by si mi jak poznám že ten kloub už je zníčený a musím ho vyměnit? Někde jsem četl že když na autě necháš zničený kloub a ten se ti pak rozsype, že je to o hubu, pak tam ten člověk psal že se rozvodovka posune k jedné straně, nebo co. Děkuju moc za odpověď.

tak to ti přesněně neřeknu.. ale každopadně by se musel rozebrat celý a pak by to možná šlo vidět jak je vyjetý.. no jinak špatný kloub většinou cvaká ale čas od času se stane že se totalně protočí ale to jsem ještě neviděl.. to se pak asi ten jeden kus uplně rozletí.. jinak rozvodovce se nic nestane.. ale pokud se kloub uplně rozletí tak to je na odtah.. neda se s tim jet..

tesnost*

Ještě poslední dva dotazy, tu výměnu manžety bez vyndávání celé poloosy zvládnu jen se zvednutím toho kola malým hevírkem? Druhá otázka, jakou vazelínu a kolik asi a kam všude jí mam dát?

heverem zvedneš a auto podložit aby nespadlo jinak to nedělej!

dále budeš potřebovat golu a aspon metrovou trubku abys povolil tu středovou matku

dalším problémem sou čep řízení potřebuješ stahovák pokud nemáš dá se to odrazit tím že pod čep dáš hever trochu napneš a pomocí dvou kladiv odrazíš

dále spodní čep-povolit matku vyrazit šroub a opět bud stahovákem vystrčit s těhlice nebo se při troše šikovnosti dá použít i montpáka

pokud koupíš homokloub doporučuju koupit tkzv. sadu tak v krabici najdeš vše-homokloub vazelínu novou středovou matku i jistící kroužek

ctyrkolky-bavorov.cz/...

akorat nechapu důvod proč by měl rozdělavat řízení.. já to měl rozdělane napodzim a šlo to vyndat normalně i s řízením.. jinak se to se to dělá tak, že se vytočí plný rejd tak at vyleze tyčka řízení co nejvíc, povolí se matka a parkrat se jebne z boku do toho uchycení čepu. je to kužel tak to vyskočí a nemusí se nic páčit.. ale stahovak by byl jistě lepší...hlavně šetrnější :D

barth*

Poškozený kloub vydává specifický lupavopraskající zvuk, který se ozývá v rejdu, kdy je kloub v ohybu.

tesnost*

To myslíte za jízdy ten zvuk, který ste popsal? Já to mam na felici a ta manžeta bude poškozená asi přes celou zimu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]