Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 1.4 44kw

Od: tdtm odpovědí: 10 změna:
Zdravím. Budu vděčný za každou zkušenost s tímto motorem Octavie 1.4 44 kW 2001. Nezajimají mě komentáře typu: ,,předjede tě cyklista,,. Nekupuju závodničku, zajímá mě spolehlivost,spotřeba apod. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

nějak blíž to neznám ale logicky se spotřebou to nebude nic moc...to auto je na tak slabý motor těžké... my to máme ve fabii combi akorat tu silnější verzi 50kw a tam to není žádný zázrak... pro důchodce tak akorat ale ta spotřeba nic moc... kolem 8 si to vezme... v te octě to muže brat ještě víc.. jinak ten motor je celkem spolehlivý.. padají tam akorat lambdy.. sem tam je třeba vyměnit řetěz až začne mlátit.. jinak to jede furt..

doplněno 13.04.13 22:19:

nevím.. neznám rozdíly, nikdy jsem to nesrovnával ale pokud je ta slabší pružnější tak to bude spíš tím že tam budou kratší kvalty.

laybor*

honzas1-

Proč se dávaly do Octavií 44 a ne 50?

44 má jinak nastavenou ŘJ, jinou vačku , a proto i když má mín kW tak je pružnější .

repkin*
hodnocení

1x

1) octavia nekupovat, kradou se jak sviňa, 2) slabej, hodně slabej motor, promiň mám to samý ale fabii a je to nesmysl, předjíždí mě po dálnici felicie i 1.2 HTP čka. Minimálně 1.6 nevim jak motor, osobně bych nyní šel do auta 1.9 TDI, provedení combi, ne kvuli rychlé jízdě, ale kvuli prostoru a spotřebě.

laybor*
hodnocení

0x

Motor nesmrtelný , prověřeno v mnoha Fábiích,Octavka je o něco těžší tak spotřeba o něco větší,pokud nezávodíte tak jen ji pořádně prohlídnout , projet a uvidíte ,

cars.cz/...

hodnocení

0x

pokad budes jezdit 90% po meste do 50tky a sem tam 70tkou tak to je fuk , jen ten motor je dost nenazrany tak zapomen na malou spotrebu , bude to zrat jak 1.6 a budes tlacit jen pedal i ocima at to jede. Ten motor neni zadny zazrak ani ve fabii. Jinak motor je OK ten i prezije cele auto , stejne jak 1.6 ta je nesmrtelna. Jinak 1.9TDI je jen pokud jezdis velke vzdalenosti , protoze jestli kupujes ojetou tak to bude vygrchlane a bude to kasicka penez , stocene a jeste buhvi co a jakmile to pekne opravis tak ti to corknou do ruska nebo ukrajiny ...

nu*
hodnocení

0x

vynikající auto, když s tím pojedeš se mnou do chorvatska, neutáhne to nejlehčí karavan karavan a pojedeš na trojku..budeš 3x tankovat, já pojedu starým 81 kW tédéíčkem do severní Istrie bez tankování, a když budu mít malý kanystr nafty v kufru tak si troufnu i na jih...

Takže na popojíždění a cesty do práce dobrá, motor spolehlivý, spotřeba 6.5 litru, velký kufr a dostatek místa pro dva cestující , na dálnici a delší trasy bych volil TDi 66 / 81 kW

souhlas.. akorat pokud se bavime ofabce pořád tak tam je na vyběr u nafty myslím trojhrnek 51+55+59kw, 4valy 74kw a 96kw-všechno PD a pak 1.9sdi.

mathers322*
hodnocení

0x

44kw na tak těžké auto? To néé.

Já mám feldu a ta je myslím o nějakých 100-200kg lehčí (kdyžtak mě opravte) a mám 47kw a už toto je lenoch.

Spotřeba asi taky nebude nějak slavná, počítal bych těch 6-7l.

Když už octavii tak 1,9TDI 66kw jedničkovou. Sice tam bude vyšší pojistka ale ne o moc. navíc ten dieselový motor vydrží o dost déle a vím že se dá se spotřebou jít pod 5l

A to že se kradou nebude až takový problém, zabezpečit...pojistit...

nu*

1890 Kč není vyšší pojistka, víc platím i za Yarise 1999 ale u jiné pojišťovny...a mám trochu jinou smlouvu

hodnocení

0x

44 kW do Oktávky, která má 1250 kg?

Při přepočtu to je výkon 48 koní na tunu... moje Škoda 105 z roku 1980 má 49 *sok*

To bych nebral ani omylem, to musí být šíleně líné a rozežrané. Budete akorát nadávat, že to nejede, nic víc a do každého kopce podřazovat. Neberte to. Minimálně tak 1.6 55kW (což má i Felda a ta s tím docela jede)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]